Gør dig klar til din PS5™-konsol

Få et forspring i konfigurationen af PS5-konsollen

Gør dig klar til næste generation af spil. Følg disse enkle trin nu på PlayStation App eller i din webbrowser, så kan du få en god start på at konfigurere din PS5-konsol og hurtigere få adgang til dine spil, når din PS5-konsol ankommer.

Men tag det roligt, hvis du glemmer det. Du bliver også bedt om at udføre disse trin, når du logger på PS5-konsollen første gang.

Installer PlayStation App for nemt at logge på

Vi har gjort det endnu nemmere for dig at få adgang til PlayStation™Network. Når du begynder at konfigurere din PS5-konsol, kan du logge på din konto til PlayStation Network via fjernadgang på din PS5-konsol via PlayStation App eller ved hjælp af kameraet på din mobilenhed. Du skal bare scanne QR-koden, så logger du på med det samme.

Find nye spil

Gør dig klar til din PS5-konsol med nye spil, du kan spille. Når du tænder for PS5-konsollen første gang, kan du downloade et digitalt spil eller installere en spildisk i baggrunden for at komme hurtigere i gang med nye oplevelser.

Tjek PlayStation™Store via PlayStation App eller playstation.com for at finde både digitale spil og spildiske, som du kan forudbestille eller købe, så du kan forberede dig på ankomsten af din PS5-konsol. Når du får din PS5-konsol, kan du downloade købte digitale spil til din PS5-konsols interne konsollager via PlayStation App, så snart du logger på din konto til PlayStation Network. Ved hjælp af PlayStation App kan du også administrere din PS5-konsols interne lager, hvis du løber tør for plads, mens du downloader et spil. Det giver dig mulighed for at frigøre mere lagerplads via fjernadgang, så du kan afslutte installationen af dit spil.

Installer spil på et udvidet lagerdrev

Lagring af dine PS4-spil og afspilning af dem fra en udvidet USB-lagerenhed er en fantastisk måde at få adgang til dine foretrukne PS4-spil på din PS5-konsol. Dine PS4-spil er lige ved hånden, uden at du behøver at bruge noget af din PS5-konsols interne lager. Vi anbefaler, at du gør dette for at spare plads på dit interne konsollager til PS5-spil, som ikke kan spilles på et udvidet lagerdrev.

Du kan bruge et USB 3.0 eller et nyere lagerdrev med en min. kapacitet på 250 GB og en maksimal kapacitet på 8 TB. Enheder med en hurtigere specifikation kan resultere i kortere indlæsningstider.

Bemærk: Ikke alle enheder fungerer sammen med din PS5-konsol. Et udvidet lagerdrev kan ikke bruges via en USB-hub. Der kan ikke tilsluttes to eller flere udvidede lagerdrev på samme tid.

Hvis du vil bruge et udvidet lagerdrev, som du tidligere brugte til din PS4-konsol, skal du blot slutte det til din PS5-konsol, sørge for, at du er logget på den samme konto på din PS5-konsol, og så er du klar til at gå i gang. Hvis du bruger et nyt drev, der opfylder ovenstående specifikationer, kan du også formatere det som udvidet lager til at gemme og spille dine PS4-spil ved at følge nedenstående trin.

Vær opmærksom på, at formatering af lagerenheden sletter alle data. Hvis du vil beholde dataene, skal du sikkerhedskopiere dem over på en anden enhed.

1. Fra din PS4-konsol skal du gå til Indstillinger > Enheder > USB-lagerenheder.

2. Vælg din USB-lagerenhed, og vælg Formatér som udvidet lager.

• Sørg for, at strømindikatoren på din PS4-konsol er helt slukket, før du frakobler et udvidet drev fra din konsol. Hvis det udvidede drev ikke frakobles korrekt, kan det medføre tab og beskadigelse af data eller beskadigelse af din PS4-konsol eller USB-drevet. Hvis du vil frakoble et USB-drev, mens din PS4-konsol er tændt, skal du, før du frakobler kablet, trykke på PS-knappen og holde den nede for at få vist genvejsmenuen og derefter vælge Lyd/enheder > Hold op med at bruge udvidet lager.

• Sluk ikke for strømmen for din PS4- eller PS5-konsol, og fjern ikke USB-drevet, mens det formateres. Dette kan medføre tab og beskadigelse af data eller beskadigelse af konsollen eller USB-drevet.

Rediger dine kontoindstillinger og din profil

Du skal opdatere dine indstillinger for personlige oplysninger for data på din PS5-konsol. Du kan også vælge at aktivere totrinsbekræftelse for et ekstra lag sikkerhed. Du kan nå hurtigere frem til dine spil ved at foretage disse opdateringer direkte fra PlayStation App eller PlayStation.com.

Du kan opdatere følgende oplysninger som forberedelse til din PS5-konsol:

Opdater din adgangskode for at konfigurere sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. aktivering af totrinsbekræftelse eller tilføjelse af et mobilnummer, så du nemmere og mere sikkert kan gendanne din konto. Fra din webbrowser skal du følge disse trin:

1. Gå til Kontohåndtering, og log på din konto til PlayStation Network.
  2. Vælg Sikkerhed > Rediger , og foretag dine ændringer. Du skal muligvis indtaste din adgangskode igen for at bekræfte, at det er dig.

Opdater din spillerprofil, så den afspejler din personlighed. Andre spillere, du interagerer med på din PS5-konsol, vil også kunne se disse oplysninger.

• Navn (vises kun for dine nære venner)
  • Online-id*
  • Profilbillede
  • Avatar
  • Om
  • Sprog

*Der kan blive opkrævet gebyrer for at ændre dit online-id.

Følg disse trin for at foretage ændringer i dine profiloplysninger:

1. Gå til Kontohåndtering, og log på din konto til PlayStation Network.

2. Vælg Profil > Rediger , og foretag dine ændringer.

Følg disse trin for at ændre dine betalingsmetoder, kontroller din transaktionshistorik, og opdater dine abonnementer:

1. Gå til Kontohåndtering, og log på din konto til PlayStation Network.
  2. Vælg Betalingsmetode eller Abonnement eller Transaktionshistorik , og foretag dine ændringer.

Forbered dig på at overføre dine PS4-spil og gemte data

Selv før du får din PS5-konsol, kan du forberede dig på de spil, du vil spille.

Hvis du allerede har en PS4-konsol og ønsker at overføre dine spilfremskridt til din PS5-konsol, kan du gøre det via Wi-Fi eller et Ethernet-kabel. Din PS5-konsols onboarding-meddelelser vil guide dig gennem denne proces, men i mellemtiden kan du sikre dig, at du allerede har downloadet og installeret de PS4-spil, du ønsker, på din PS4's interne konsollager. Du kan også overføre dine data med et forudformateret udvidet lagerdrev ved at følge nedenstående trin.

Følg disse trin, når dit formaterede udvidede lagerdrev er tilsluttet din PS4-konsol:

1. Fra din PS4-konsol skal du gå til Indstillinger > Lager.

2. Vælg Systemlager.

3. Tryk på OPTIONS-knappen, og vælg derefter Flyt til udvidet lager.

4. Markér de data, du vil flytte, og vælg Flyt > OK.

5. I Genvejsmenu skal du vælge Lyd/enheder > Hold op med at bruge udvidet lager > OK.

6. Fjern USB-drevet fra din PS4-konsol, og slut det derefter til din PS5-konsol.

Opret familiekonti på PlayStation Network

Del oplevelsen med PS5-konsollen med din familie. Hvis du er voksen med en konto til PlayStation Network, kan du blive familieadministrator og oprette en konto til dit barn. Det kan du gøre i afsnittet Familieadministration under dine kontoindstillinger.

Familieadministratoren kan:

• Administrere spilletid.

• Administrere køb fra familieadministratorens wallet.

• Administrere adgang til spil, videoer og apps.

• Deaktivere meddelelser og stemmechat.

• Blokere videoer, udsendelser og billeder, der er oprettet af andre spillere.

• Udpege andre voksne i familien som "værger". Det giver dem mulighed for at indstille og ændre kontrolelementer, f.eks. hvor meget der kan bruges fra din wallet, for alle børnene i familien.

1. Gå til Kontohåndtering, og log på din konto til PlayStation Network.
  2. Vælg Familieadministration
  3. Vælg den barnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg Rediger for at justere hver funktion.

Opgraderinger: Opgrader en barnekonto til en voksenkonto

Når du er gammel nok, kan du opgradere din konto til en voksenkonto.

Når du har opgraderet til en voksenkonto, kan du:

• Kontrollere din egen konto.
  • Beholde dit eget online-id, trophies og venner.
  • Overføre alle dine spil, videoer og abonnementer.
  • Overføre penge til din egen wallet.

Når du har nået den rette alder, bliver du spurgt, om du vil opgradere din konto til et voksent familiemedlem, næste gang du logger på PlayStation Network.

Hvis du vælger Gør det senere , når du bliver bedt om det første gang, kan du stadig opgradere ved at følge disse trin fra din webbrowser:

1. Gå til Kontohåndtering, og log på din konto til PlayStation Network.
  2. Vælg Opgradér din konto , og følg instruktionerne på skærmen for at bekræfte.
  3. Du skal logge af og derefter logge ind igen på PlayStation Network.

Opret en konto

Kom hurtigere i gang med at spille spil. Du kan oprette din konto til PlayStation Network i din webbrowser, før du får din PS5-konsol. Med en konto kan du få adgang til PlayStation Network-funktioner som f.eks. download af indhold og kommunikation med dine venner.

Hvis du allerede har en konto på din PS4-konsol, kan du bruge den samme konto til din PS5-konsol. Dit PlayStation Plus-abonnement, dine trophies, venner og andre oplysninger synkroniseres med din PS5-konsol.

1. Gå til  Kontohåndtering, og vælg Opret ny konto.
  2. Følg vejledningen på skærmen.
  3. Når du har oprettet din konto, modtager du en bekræftelses-e-mail. Det kan tage op til et par minutter, før den lander i din indbakke. Du kan bekræfte din konto fra e-mailen ved at vælge Bekræft nu.
  4. Du kan nu logge på PlayStation Network via din webbrowser, PlayStation App eller konsol.