Sådan administrerer du lagerpladsen på din PS5-konsol

Få mere at vide om, hvordan du kan frigøre plads på dit PlayStation®5-konsollager, gemme spil på en USB-enhed til udvidet lager og flytte gemte data ved hjælp af PlayStation®Plus-skylager.

Sådan bruger du lagerlokationer på din PS5-konsol

Spil og gemte data samt andre data lagres på den indbyggede hukommelse på din PS5®-konsol. Hvis du ikke har plads på konsollageret, kan du enten slette data, der allerede findes, eller flytte data til et af følgende lagerområder:

Datatype  USB-enhed til udvidet lager   M.2 SSD-lager   Skylager*2  USB-drev
Spildata (PS5-spil) ✓*1 - -
Spildata (PS4-spil) - -
Gemte data (PS5-spil) - - -
Gemte data (PS4-spil) - -
Skærmbilleder og videoklip - - -*3 ✓*4

*1 Hvis du vil spille PS5-spil, skal du flytte spildata tilbage fra dit USB-drev til udvidet lager til dit PS5-konsollager eller M.2 SSD-lager.

*2 Hvis du vil bruge skylager, skal du abonnere på PlayStation Plus.

*3 Du kan dele dine skærmbilleder og spilklip via PlayStation®App.

*4 Du kan kun kopiere skærmbilleder og videoklip til et USB-drev. Medier kan ikke kopieres fra USB-drevet til konsollageret.

Du kan formatere et kommercielt tilgængeligt USB-drev som en USB-enhed til udvidet lager og bruge det sammen med din PS5-konsol.

Du kan installere en kommercielt tilgængelig M.2 SSD, der opfylder de påkrævede specifikationer, på din PS5-konsol.

PlayStation Plus-medlemmer kan bruge lagring i skyen.

Du kan bruge et kommercielt tilgængeligt USB-drev, der er formateret til FAT eller exFAT (men ikke som USB-enhed til udvidet lager) til at gemme filer som skærmbilleder og gemte PlayStation®4-data. Ikke alle enheder fungerer sammen med din konsol.

Sådan tjekker du din lagerplads på PS5-konsoller

Din PS5-konsol overvåger, hvor meget lagerplads der bruges af dine spil, medieindhold og gemte data. Hvis du vil se, hvor meget ledig lagerplads du har, skal du gå til startskærmen og vælge Indstillinger > Lager.

Hvis du vil frigøre lagerplads, skal du slette eksisterende data eller flytte data til en anden lokation:

Hvis du ikke ønsker at slette de eksisterende spil på dit PS5-konsollager, kan du flytte dem til en USB-enhed til udvidet lager.

Hvis du ikke ønsker at slette de eksisterende spil på dit PS5-konsollager, kan du flytte dem til M.2 SSD-lageret.

Bare rolig, du mister ikke adgangen til slettede spil eller programmer – du kan downloade dine køb igen fra dit spilbibliotek når som helst.

1. Gå til Indstillinger > Lager > Konsollager > Spil og apps.
  2. Vælg de data, du vil fjerne, og vælg Slet.
  • Når et spil har Tilpas ved siden af titlen, kan du vælge og administrere dele af spildataene. Hvis der f.eks. er add-ons, du ikke bruger, eller dele af et spil, du allerede er færdig med, kan du slette dataene og stadig spille resten af spillet.
  • Du kan også administrere PS5-konsollageret, hvis du tilknytter din PS5-konsol til PlayStation®App på din iOS- eller Android-enhed.

Sådan administrerer du gemte data på din PS5-konsol

Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du uploade dine gemte data til et skylager.

1. Gå til Indstillinger > Gemte data og indstillinger for spil/apps.
  2. Vælg Gemte data (PS5) eller Gemte data (PS4).
  3. Vælg Upload eller Slet fra konsollager.
  1. Gå til Indstillinger > Gemte data og indstillinger for spil/apps > Gemte data (PS4).
  2. Vælg Upload eller Slet fra konsollager > Kopiér til USB-drev.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopier.
  1. Gå til Indstillinger > Gemte data og indstillinger for spil/apps > Gemte data (PS4).
  2. Vælg Kopiér eller Slet fra USB-drev.
  3. Vælg et spil for at se de relaterede gemte filer. Markér afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil kopiere, og vælg Kopiér.