Funktioner i systemsoftwareopdateringer til PS5-konsoller

Find de nyeste opdateringer til systemsoftwaren til din PlayStation®5-konsol.

Version: 24.04-09.40.00

• Børnekonti kan nu tilknytte og tilføje tredjepartstjenester og -apps til deres konto til PlayStation Network for at nyde fordele og funktioner, der forbedrer deres gameplay-oplevelse.
    • Yngre spillere, der bruger en barnekonto på PS5, kan tilknytte deres konti for at bruge funktioner som voice chat på Discord, streaming af musik via Apple Music og Spotify samt udsendelse og deling af gameplay via YouTube og Twitch.
    • Ny forældrekontrol er tilgængelig for forældre og værger. Disse kontrolelementer giver dem besked om og mulighed for at administrere deres barns kontotilknytning til tredjepartstjenester og -apps.
      Tilgængeligheden kan variere afhængigt af alder, indstillinger for forældrekontrol og land/område.
  • Du kan nu deltage i voice chats på Discord direkte fra din PS5.
    Åbn Game Base i kontrolcenteret, og vælg fanen Discord for at få adgang til dine servere og direkte opkald.
  • Vi har opdateret enhedssoftwaren til det trådløse PULSE Elite-headset, trådløse PULSE Explore-earbuds og PlayStation Link USB-adapteren.
    • PlayStation Link-forbindelsens stabilitet er blevet forbedret.
    • Vi har rettet et problem med det trådløse PULSE Elite-headset, der fik strømmen til at slukke, når lydkablet blev tilsluttet til jackstikket til lyd.
    • På det trådløse PULSE Elite-headset lyser statusindikatoren, der tændes efter oprettelse af PlayStation Link-forbindelse, nu mindre kraftigt.
  • Vi har forbedret systemsoftwarens ydelse og stabilitet.
  • Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 24.03-09.20.00

• Hjælp til spil er blevet udvidet ved at tilføje funktionerne Hjælp til spil i Fællesskabet.
    • I Hjælp til spil kan du se tip markeret med Hjælp til spil i Fællesskabet i understøttede spil, som angiver, at tippet blev genereret fra andre spilleres gameplay-videoer.
    • Du kan deltage i Hjælp til spil i Fællesskabet ved at tillade, at din gameplay-video bliver optaget automatisk og tilføjet til funktionen efter gennemgang.
      Hvis du vil tilmelde dig, skal du gå til Indstillinger > Gemte data og udsendelser > Skærmklip > Automatiske skærmklip > Hjælp til spil i Fællesskabet og derefter vælge Deltag. Du kan fravælge det når som helst.
  • I Remote Play, hvis den vedvarende meddelelse "Der er oprettet forbindelse til Remote Play" vises under Remote Play, kan du nu skjule dette på din spilskærm. Gå til Indstillinger > System > Remote Play , og slå Skjul status på Remote Play-forbindelse til.
  • Vi har forbedret systemsoftwarens ydelse og stabilitet.
  • Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 24.02-09.00.00

• Vi har opdateret enhedssoftwaren på de trådløse DualSense- og DualSense Edge-controllere for at forbedre deres lydfunktioner.
    • Controllerens højttalere kan nu producere højere lydstyrke, så du kan høre lyden i spillet og voice chat mere tydeligt.
    • Mikrofonens inputkvalitet på disse controllere er blevet forbedret med en ny AI-maskinlæringsmodel. Baggrundsstøj fra knaptryk og spillyd undertrykkes, hvilket giver en bedre voice chat-oplevelse.
  • Du kan nu justere lysstyrken for strømindikatoren på din PS5.
    • Gå til Indstillinger > System > Bip og lys, og vælg derefter Lysstyrke
  • Vi har tilføjet nye funktioner i Parties og Del skærm.
    • Spillere, der ser Del skærm, kan bruge markører og emoji-reaktioner til at interagere med værtens gameplay.
      • Seerne kan bruge en markør eller angive en bestemt placering på spilskærmen med et ping.
      • Seerne kan også sende emoji-reaktioner.
      • Denne funktion er tilgængelig, når værten aktiverer Seer-interaktioner i indstillingerne for Del skærm.
  • Unicode 15.1-emoji understøttes. Du kan nu bruge dem i meddelelser.
  • Vi har opdateret enhedssoftwaren til den trådløse DualSense- og DualSense Edge-controller, PlayStation VR2-headsettet, PlayStation VR2 Sense-controllere og Access-controlleren for at forbedre stabiliteten.
  • Vi har forbedret systemsoftwarens ydelse og stabilitet.
  • Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 24.01-08.60.00

• Vi har tilføjet nye funktioner i Parties
    • I fanen Parties kan du nu se listen over parties, du tidligere har deltaget i. Du kan nemt genstarte et party blot ved at vælge det på listen Seneste.
  • Vi har opdateret enhedssoftwaren til det trådløse PULSE Elite-headset og de trådløse PULSE Explore-earbuds.
    • Du kan nu bruge equalizer-funktionen for lyd.
    • Du kan nu bruge sidetonefunktionen, der gør det nemmere for dig at høre din egen stemme i voice chats.
  • Når der er et trådløst PULSE Elite-headset eller trådløse PULSE Explore-earbuds i nærheden, vises der nu en meddelelse, så du kan oprette hurtig forbindelse til dem. Du kan nu nemt skifte forbindelse fra din PC til din PS5 via denne meddelelse.
  • Vi har forbedret systemsoftwarens ydelse og stabilitet.
  • Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 23.02-08.40.00

• Vi har foretaget nogle sikkerhedsrettelser i systemsoftwaren.
  • Vi har forbedret systemsoftwarens ydelse og stabilitet.
  • Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 23.02-08.20.02

• Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydelse.

Version: 23.02-08.20.00

• Musik i kontrolcenteret er nu meget nemmere at bruge. Takket være layoutet med to kolonner kan du nemt gennemse forskellige kategorier, spillelister og sange.
  • Du kan undgå utilsigtet udsendelse af dine omgivelser, mens du sender spil med din PlayStation VR2.
    • Gå til Indstillinger > Tilbehør > PlayStation VR2, og aktivér Bloker transparent visning på TV for at forhindre, at kameraets transparente visning bliver vist på dit TV, når du bruger PS VR2.
  • Hvis du siger "What's new?" via Stemmekommando på en hvilken som helst skærm, kan du nu søge efter nye PS5-funktioner.
    • I øjeblikket er Stemmekommando (eksempel) kun tilgængelig på engelsk for spillere med konti til PlayStation Network i USA og Storbritannien.
  • Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 23.02-08.00.00

• Dolby Atmos® understøttes nu, og du kan nyde 3D-lyd på HDMI-enheder, der understøtter Dolby Atmos.
    • Nyd en medrivende lydoplevelse med din understøttede HDMI-enhed, mens du spiller PS5-spil, der understøtter Tempest 3D-lydteknologien.
    • Medieapps, der understøtter Dolby Atmos, kan nu levere den rumlige lydoplevelse med din understøttede HDMI-enhed.
    • Hvis du vil aktivere Dolby Atmos, skal du gå til Indstillinger > Lyd > Lydoutput > Lydformat (prioritet) og derefter vælge Dolby Atmos.
  • Du kan nu bruge en M.2 SSD med en maksimal kapacitet på 8 TB til at udvide lagerpladsen på din PS5.
  • Skærmlæseren understøtter nu tyrkisk, svensk og portugisisk (Portugal).
  • Access-controlleren understøttes nu.
  • Du kan nu bruge en assist-controller.
  • Du kan nu tildele en anden controller til en bruger, der er logget ind på din PS5 som en assist-controller. Det giver dig mulighed for at bruge den primære controller sammen med assist-controlleren til at styre din PS5, som hvis du brugte én controller.
  • Hvis du vil bruge en assist-controller, skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Controllere > Brug anden controller til hjælp og derefter aktivere Brug assist-controller.
  • Du kan bruge en assist-controller, når du bruger en trådløs DualSense eller DualSense Edge-controller, eller en PS5-understøttet tredjepartscontroller som primær controller.

Andre opdaterede funktioner

Game Base

• Du kan nu nemt se, hvilke af dine venner, der deltager i en aktivitet, du kan deltage i, under fanen Venner.
  • Ikonet for deltagelse vises ved siden af venner, der spiller et spil, du kan deltage i.
  • Du kan deltage direkte i en vens spil ved at trykke på indstillingsknappen og vælge Deltag i spil eller ved at vælge Deltag på vedkommendes profilkort.

Parties

• Når en person deler sin skærm i et party, får du nu vist et eksempel på vedkommendes Del skærm. Du kan kontrollere dette under fanen Parties.
  • Du kan nu starte et privat party uden at oprette en gruppe.
  • Du kan nu invitere spillere, der ikke er gruppemedlemmer, til et privat party.
  • Du kan nu sende gruppeinvitationer til grupper udover individuelle spillere.
  • Du kan nu reagere på meddelelser med emojis.
  • Det er nu nemmere at tilgå medier, der deles i dine grupper. Vælg Delte medier i indstillingsmenuen på meddelelseskortet.
  • Anvendelsen af kort i kontrolcenteret er blevet forbedret.
  • Aktivitetskort er blevet forbedret. Når flere aktiviteter er i gang, vises den nyeste som et selvstændigt kort i kontrolcenteret. Kortet med samlede aktiviteter bliver også ved med at blive vist.
  • Hjælp til spil-kort er blevet forbedret.
  • Ud over igangværende aktiviteter kan du nu se tilgængelige, tidligere tilgængelige, kommende og fuldførte aktiviteter.
  • Når et kort er valgt, vises dets detaljer nu på højre side af kortet, hvilket gør det nemmere at finde målsætninger og de tilhørende tip.
  • Navigationsoplevelsen på konsollen er blevet forbedret.
  • Når du bevæger markøren, mens du navigerer på konsollen, er den lydeffekt, du hører, når du når et punkt, hvor du ikke kan bevæge dig længere, mere markant og mærkbar.
  • Du kan nu få haptisk feedback via vibrationer på din controller, mens du navigerer på din PS5. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Controllere, og aktivér derefter Haptisk feedback ved navigering på konsol.
  • I spilhubben kan du nu se, hvor mange turneringer, du har deltaget i, og den højeste placering, du har opnået.
  • På spillerprofilskærmen får du nu vist Mest spillede spil.
  • I spilbiblioteket kan du nu søge efter spil i dit spilbibliotek.
  • I det nye afsnit Discover Tips kan du læse om nyttige tips til at få mest muligt ud af din PS5 og lære om nye funktioner.
  • Gå til Indstillinger > Guide og tips, helbreds- og sikkerhedsoplysninger og andre oplysninger > Guide og tips, og vælg derefter Discover Tips for at se alle tips.
  • Forenklet Cangjie er blevet føjet til inputmetoder for kinesisk (traditionelt).
  • Hvis du vil bruge den forenklede Cangjie-indtastningsmetode med skærmtastaturet, skal du gå til Indstillinger > System > Sprog > Inputsprog > Kinesisk (traditionelt) og derefter aktivere 速成.
  • Hvis du vil bruge det på et eksternt tastatur, skal du gå til Indstillinger > Tilbehør > Andet tilbehør og vælge Kinesisk (traditionelt) for Type og 速成 for 輸入法.
  • Du kan nu slå lyden fra eller justere lydstyrken for PS5's biplyde, når du tænder eller slukker den eller sætter den i pausetilstand. Gå til Indstillinger > System > Biplyd.
  • Hvis du vil justere biplyden, skal du vælge Lydstyrke.
  • Du kan slå biplyden fra ved at aktivere Slå biplyd fra.
  • Skærmbilledet Information om video-output, der vises i Indstillinger > Skærm og video > Video-output er blevet ændret for at gøre det nemmere at overskue.
  • Hvis du vil se din aktuelle opløsning, farveformat og HDCP-version, skal du vælge Aktuelt video-outputsignal.
  • Hvis du vil se understøttelsesstatus for HDR (High Dynamic Range) og VRR (variabel opdateringshastighed) for hver af de tilgængelige frekvenser for din HDMI-enhed, skal du vælge Oplysninger for den tilsluttede HDMI-enhed.
  • Stemmekommando er blevet forbedret.
  • Hjælpeindholdet i Stemmekommando er blevet forbedret.
  • Du kan nu navigere mellem siderne med hjælpeindholdet ved hjælp af stemmekommando.
  • Hjælpeindholdet skjules, når der er gået et stykke tid.
  • Hvis du siger “What’s new?” via Stemmekommando på en hvilken som helst skærm, kan du nu søge efter nye PS5-stemmekommandoer og seneste nyt om PS Plus.
  • I øjeblikket er Stemmekommando (eksempel) kun tilgængelig på engelsk for spillere med konti til PlayStation Network i USA og Storbritannien.
  • Loginskærmen for QR-kode på PS5 har fået et nyt design. QR-koderne er nu meget større.
  • Vi har opdateret enhedssoftwaren til den trådløse DualSense-controller, den trådløse DualSense Edge-controller, PlayStation VR2 og PlayStation VR2 Sense-controllere for at forbedre stabiliteten.
  • Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 23.01-07.61.00
Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydelse.

Version: 23.01-07.60.00
Denne systemsoftwareopdatering forbedrer systemets ydelse.

Version: 23.01-07.40.00
Vi har forbedret systemsoftwarens ydelse og stabilitet.
Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.

Version: 23.01-07.20.00
Vi har forbedret systemsoftwarens ydelse og stabilitet.
Vi har forbedret meddelelserne og brugervenligheden på nogle skærme.
Vi har opdateret softwaren til den trådløse DualSense Edge-controller for at forbedre stabiliteten.

Version: 23.01-07.01.01
Et problem i Spilbibliotek, hvor indholdet blev vist forkert under visse forhold, blev løst.

Version: 23.01-07.01.00
Vi har løst et problem, hvor forbindelsen til Discord-voicechat blev afbrudt.