Sådan indstiller du profiler til den trådløse DualSense Edge-controller på en PC

Med PlayStation Accessories kan du gøre ting som at opdatere controllerens firmware og tilpasse controllerens indstillinger fra din Windows PC.

Sådan opretter du en profil til den trådløse DualSense Edge-controller på en PC

Med PlayStation Accessories kan du oprette, redigere og skifte mellem tilpassede profiler for trådløse DualSense Edge™-controllere på en PC.

1. Tilslut din controller til din PC.
  1. Besøg guiden nedenfor for at downloade PlayStation Accessories-appen.
  1. Åbn appen.
    Brug din mus eller dit tastatur til at betjene appen.
  2. Vælg Opret profil, eller vælg en profil, der er markeret som Ikke tildelt, på listen.
    Hvis du har flere controllere tilsluttet, skal du vælge en af indstillingerne under den controller, du vil bruge.
  3. Indtast et navn til din profil, og vælg derefter Næste
  4. Vælg en genvej, du vil tildele din profil til, og vælg derefter Opret profil
  5. Vælg blandt indstillingerne på skærmen for at begynde at tilpasse din profil.
    Efter tilpasning af hvert element skal du vælge Anvend. Hvis du vender tilbage til det forrige skærmbillede uden at gøre det, bliver dine ændringer ikke gemt.
  1. Når du er færdig med at tilpasse de ønskede elementer, skal du vælge Udført
  • Du behøver ikke appen for at skifte mellem oprettede profiler. Under spillet skal du trykke på Fn-knappen og holde den nede og derefter trykke på trekant-knappen/cirkel-knappen/kryds-knappen/firkant-knappen for at skifte til den tilsvarende profil.
  • Standardprofilen er tildelt til Fn-knappen og trekant-knappen. Hvis du vil bruge din controller med fabriksindstillingerne, skal du vælge Standardprofil.
  • Du kan tildele op til tre profiler til din controller. Dette omfatter ikke standardprofilen.

Hvad du kan tilpasse

Du kan tilpasse indstillinger for knapper og pind til din trådløse DualSense Edge™-controller og derefter gemme indstillingerne som en brugerdefineret profil. Du kan bruge brugerdefinerede profiler på følgende måder:

• Brug genveje til at skifte profiler
    Inklusive standardprofilen kan du gemme op til fire profiler i din controller.
    Brug genveje til hurtigt at skifte profiler under spillet.
  • Brug gemte profiler på en anden enhed
    Profiler gemmes i din controller. Så længe du bruger din controller, kan du få adgang til dine egne profiler for at spille med de indstillinger, du er vant til, selv på en anden computer eller mobilenhed.

Du kan gemme følgende indstillinger i dine profiler.

Du kan også tilpasse din controller ved at skifte dele som f.eks. bagsideknapper og hætter til pinde.
Du kan finde flere oplysninger om de medfølgende dele, og hvordan du udskifter dem, i den instruktionsvejledning, der fulgte med din controller.

Sådan tilpasser du controllerens knaptildelinger på en PC

1. Opret eller rediger en brugerdefineret profil.
  2. Vælg den knap, du vil ændre, og vælg derefter den funktion, du vil tildele den.
    Hvis du vælger Deaktiver, sker der ikke noget, når du trykker på knappen.
  3. Vælg Anvend.

Sådan tilpasser du input fra pinde og dead-zone på en PC

Du kan justere følsomheden og dead-zone for pinde på din controller. Her er nogle eksempler på, hvad du kan gøre:

• Juster pindens følsomhed for at fremskynde eller forsinke din figurs bevægelser eller udsyn.
  • Indstil dead-zone for at få bedre kontrol over din figurs bevægelser eller udsyn.

A til D bruger højre pind som eksempel. Du kan konfigurere din venstre pind på samme måde.

Vælg mellem seks typer følsomhedsbuer:

Standard
Det registrerede input stiger proportionalt med pindens bevægelse.

Hurtig
Mængden af registreret input accelererer, mens du vipper pinden. God til hurtige bevægelser. Få overtaget ved hurtigt at sigte i tempofyldte skydespil.

Nøjagtig
Minimalt input registreres, når du vipper pinden. God til at foretage præcise bevægelser. Fans af skydespil kan finde muligheden for at sigte langsomt og præcist nyttig.

Solid
Registreret input er begrænset, selv hvis du vipper pinden meget. Muliggør jævn og stabil bevægelse.

Digitalt
Selv minimal bevægelse af pinden registrerer næsten maksimalt input. Fungerer som retningstasterne på controlleren. Få øjeblikkelig reaktion på input til dine kamp- og actionspil.

Dynamisk
Registreret input er begrænset, når du vipper pinden en smule eller meget, men accelererer i det midterste område.
Muliggør alsidigt gameplay i skydespil, hvor du ikke blot skal sigte nøjagtigt, men også dreje hurtigt.

Finjuster den buetype, du valgte i A.

Dead-zone er det område, hvor du kan vippe pinden, før det registreres som input. Med en dead-zone på 10 % skal du f.eks. overskride en hældning på 10 %, før dit spil registrerer et input.

Den vandrette akse er pindens bevægelse, og den lodrette akse er det input, der afspejles i spillet. Når der f.eks. er en gradvis hældning, resulterer det i en jævn bevægelse, hvis pinden vippes kraftigt. Når der er en stejl hældning, resulterer det i en hurtig bevægelse at vippe pinden en smule.

Se følsomheden, når du bevæger pinden.

Sådan tilpasser du dead-zone for aftrækker på en PC

Dead-zone er det område, hvor du kan trykke på en knap, før det genkendes som input.
Hvis du f.eks. holder godt fat om controlleren og ved et uheld trykker på knappen L2 eller R2, kan du indstille den, så der ikke registreres noget input.

A) Anvend de samme indstillinger for venstre og højre aftrækker
Når de er slået til, vises kun den ene side. De ændringer, du foretager, påvirker venstre og højre aftrækker ens.

B) Inputområde
Angiv, hvor meget du skal trykke på aftrækkeren, før dit spil registrerer input. Hvis du f.eks. indstiller inputområdet fra 30 til 70, registreres det som input i spillet, når du trykker aftrækkeren længere ned end 30. Input når en maksimal dybde på 70. Tryk på aftrækkeren under 30 eller over 70 registrerer ikke et input.

C) Test din controller
Se inputområdet, når du trykker på knappen L2 eller R2.

Sådan tilpasses vibration/aftrækkereffektintensitet på en PC

Du kan justere din controllers vibration/aftrækkereffektintensitet eller slå dem fra. Med aftrækkereffekten kan du mærke forskellige niveauer af spænding og modstand fra L2- og R2-knapperne som reaktion på dit gameplay. Du kan f.eks. føle en stærk modstand, når du trækker en bue og pil tilbage eller aktiverer bremserne brat i et spil.

• Du kan kun opleve aftrækkereffekten i spil, der understøtter den.
  • Afhængigt af indstillingerne for dead-zone for aftrækker fungerer aftrækkereffektfunktionen muligvis ikke.

Du kan indstille, hvor langt L2-knappen og R2-knappen skal bevæge sig, når du trykker på dem (vandring) ved hjælp af skyderne til L2/R2-stop bag på din controller. Fra toppen kan du indstille vandringen til lang vandring, mellem vandring og kort vandring.

Hvis du indstiller skyderne til L2- og R2-stop til mellem eller lav vandring, fungerer aftrækkereffektfunktionen ikke.

Sådan redigerer du en profil på en PC

1. Vælg den profil, du vil redigere.
  1. Vælg Rediger.
  • Hvis du vælger Test din controller, kan du teste følsomheden og inputområdet for din controller.
  • Du kan ikke redigere eller slette standardprofilen.

Sådan skifter du profiler på en PC

Under spillet skal du trykke på Fn-knappen og holde den nede og derefter trykke på trekant-knappen/cirkel-knappen/kryds-knappen/firkant-knappen for at skifte til den tilsvarende profil.

Hvis du skifter profil, vibrerer din controller, og spillerindikatoren blinker følgende antal gange.

• Fn-knap og trekant-knap: Et blink
  • Fn-knap og cirkel-knap: To blink
  • Fn-knap og kryds-knap: Tre blink
  • Fn-knap og firkant-knap: Fire blink

Du kan ændre, hvad din controller gør, når du skifter profil i Controllerindstillinger.

Sådan administrerer du dine controllerindstillinger i PlayStation Accessories-appen

1. Åbn PlayStation Accessories-appen.
  2. Vælg ikonet for Controllerindstillinger
    Du kan redigere følgende indstillinger:

Få feedback, når der skiftes profiler
Indstil din controller til at vibrere eller lyse, når du skifter profil.

Controllerindikatorernes lysstyrke
Indstil lysstyrken for spillerindikatoren og lysstriben på controlleren.

Tag rundvisningen
Se velkomstskærmbilledet fra første gang, du tilsluttede din trådløse DualSense Edge-controller.

Nulstil din trådløse DualSense Edge-controller
Alle dine profiler slettes, alle indstillinger nulstilles, og din controller vender tilbage til fabriksindstillingerne.

Sådan opdaterer du firmwaren til den trådløse DualSense Edge-controller på en PC

1. Åbn PlayStation Accessories-appen.
  1. Vælg Firmware til din controller (F).
    Fra denne menu kan du kontrollere din aktuelle firmwareversion.
    Når en ny version er tilgængelig, vises Opdater.
  • Sluk ikke for din Windows PC, og afbryd ikke forbindelsen til controlleren under opdateringen af controlleren.
  • Hvis du opdaterer flere controllere, skal du opdatere én controller ad gangen.
  • Du kan kontrollere din controllers forbindelsesmetode ved at vælge Tilføj controller.