Chatten met PlayStation Online Assistant

PlayStation® Online Assistant is een chatservice waarmee je contact kunt opnemen met PlayStation-ondersteuning.

Nadat je een paar vragen van de chatbot hebt beantwoord, kun je tijdens kantooruren met iemand praten.

Voordat je een chat start

• Ter bescherming van je persoonlijke informatie moet je geen betalingsgegevens invoeren tenzij PlayStation-ondersteuning hierom vraagt.
  • Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt.
  • Als het tekeninvoerveld verdwijnt, scrol je langzaam naar de onderkant van het chatvenster.
  • Mogelijk moet je je contactgegevens, serienummers van hardware, enz. opgeven.

Houd er rekening mee dat de chat in bepaalde situaties automatisch kan worden afgebroken.

PlayStation Online Assistant gebruiken

1. Toegang tot Online Assistant.
    Voer je naam in en selecteer Chat starten.
    Zorg dat je je aanmeldings-ID  en je online-ID bij de hand hebt.

Aanmeldings-ID: Een geldig e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden bij PlayStation Network

Online-ID: Een unieke weergavenaam die wordt gebruikt om je op PlayStation Network te identificeren

1. Selecteer je probleem en beantwoord de vragen van de chatbot.
    Als je probleem is opgelost, wordt de chat beëindigd.
    Als het probleem niet is opgelost, word je doorverbonden met een medewerker van de klantenservice.
    Je ziet je plaats in de wachtrij terwijl je wacht.
    Houd er rekening mee dat de verbinding automatisch kan worden verbroken als je de chat verlaat.
  1. Nadat je de service hebt gebruikt, vragen we je een enquête in te vullen.

Waarom is mijn chat gesloten?

In sommige gevallen kan je chat automatisch worden beëindigd. Dit kan na een paar minuten gebeuren in de volgende situaties:

• Je reageert niet op een bericht van PlayStation-ondersteuning.
    Er wordt boven in het chatvenster een waarschuwing weergegeven.
  • Je sluit het chatvenster.
    Dit gebeurt ook wanneer de slaapstand wordt geactiveerd of wanneer je van tabblad wisselt of je browser minimaliseert.
  • Je chat buiten kantooruren.