Bereid je voor op je  PS5™-console

Zorg voor een voorsprong bij het instellen van je PS5-console

Bereid je voor op de volgende generatie games. Volg deze eenvoudige stappen nu in de PlayStation App of via je webbrowser zodat je een voorsprong hebt bij het instellen van je PS5-console en je sneller kunt starten met gamen als je PS5-console aankomt.

Maak je geen zorgen als je het vergeet. Je wordt ook gevraagd deze stappen uit te voeren wanneer je je voor het eerst aanmeldt op je PS5-console.

De PlayStation App installeren om je eenvoudig aan te melden

We hebben het nog makkelijker voor je gemaakt om toegang te krijgen tot PlayStation™Network. Wanneer je je PS5-console begint in te stellen, kun je je via de PlayStation App of de camera van je mobiele apparaat op afstand aanmelden bij je PlayStation Network-account op je PS5-console. Scan de QR-code en je wordt direct aangemeld.

Zoek nieuwe games om te spelen

Bereid je voor op je PS5-console met nieuwe games om te spelen. Wanneer je je PS5-console voor het eerst inschakelt, kun je een digitale game downloaden of een gamedisc op de achtergrond installeren om sneller met nieuwe avonturen te beginnen.

Blader door de PlayStation App via de PlayStation™Store of playstation.com en zoek zowel digitale games als gamediscs om te pre-orderen of te kopen zodat je je kunt voorbereiden op de komst van je PS5-console. Als je je PS5-console krijgt, kun je gekochte digitale games via de PlayStation App naar de interne consoleopslag van je PS5-console downloaden zodra je je aanmeldt bij je PlayStation Network-account. Met de PlayStation App kun je ook de interne opslag van je PS5-console beheren als je tijdens het downloaden van een game geen ruimte meer hebt. Hierdoor kun je op afstand meer opslagruimte vrijmaken om de installatie van je game te voltooien.

Installeer games op een station voor uitgebreide opslag

Het opslaan en spelen van je PS4-games vanaf een USB-opslagapparaat is een geweldige manier je favoriete PS4-games op je PS5-console te kunnen gebruiken. Je PS4-games zijn binnen handbereik zonder dat je de interne opslagruimte van je PS5-console hoeft te gebruiken. We raden je aan dit te doen om ruimte op de interne opslagruimte van je console te besparen voor PS5-games, die niet kunnen worden gespeeld vanaf een station voor uitgebreide opslag.

Je kunt een opslagapparaat met USB 3.0 of hoger gebruiken met een minimale opslagcapaciteit van 250 GB en een maximale capaciteit van 8 TB. Apparaten met snellere specificaties kunnen resulteren in kortere laadtijden.

Opmerking: Niet alle apparaten werken met je PS5-console. Een station voor uitgebreide opslag kan niet worden gebruikt via een USB-hub. Er kunnen geen twee of meer stations voor uitgebreide opslag tegelijkertijd zijn aangesloten.

Als je een station voor uitgebreide opslag wilt gebruiken dat je eerder voor je PS4-console hebt gebruikt, sluit je deze gewoon aan op je Ps5-console. Zorg ervoor dat je bent aangemeld bij hetzelfde account op je PS5-console en je bent klaar om te beginnen. Als je een nieuw station gebruikt dat aan de bovenstaande specificaties voldoet, kun je dit ook formatteren als uitgebreide opslag om je PS4-games op te slaan en te spelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Houd er rekening mee dat bij het formatteren van je opslagapparaat alle gegevens worden verwijderd. Als je de gegevens wilt bewaren, moet je een back-up maken op een ander apparaat.

1. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Apparaten > USB-opslagapparaten.

2. Selecteer je USB-opslagapparaat en selecteer Formatteren als uitgebreide opslag.

• Zorg ervoor dat de activeringsindicator van je PS4-console helemaal uit is voordat je een station voor uitgebreide opslag loskoppelt. Als het station voor uitgebreide opslag niet goed wordt losgekoppeld, kunnen er gegevens verloren gaan, beschadigd raken of kan je PS4-console of USB-station beschadigd raken. Als je een USB-station wilt loskoppelen terwijl je PS4-console is ingeschakeld, houd je voordat je de kabel loskoppelt de PS-knop ingedrukt om het snelmenu weer te geven. Vervolgens selecteer je Geluid/Apparaten > Gebruik van uitgebreide opslag stoppen.

• Schakel je PS4- of PS5-console niet uit en koppel het USB-station niet los terwijl het wordt geformatteerd. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je console of USB-station veroorzaken.

Je accountinstellingen en profiel wijzigen

Je zult je privacy-instellingen voor je PS5-console moeten bijwerken. Je kunt er ook voor kiezen om verificatie in twee stappen in te schakelen en zo een extra beveiligingslaag toe te voegen. Om sneller bij je games te komen, kun je deze updates rechtstreeks vanuit de PlayStation App of vanaf PlayStation.com uitvoeren.

Je kunt de volgende informatie bijwerken als voorbereiding op je PS5-console:

Werk je wachtwoord bij om beveiligingsmaatregelen in te kunnen stellen, zoals bijvoorbeeld het inschakelen van 2-stapsverificatie of het toevoegen van een mobiel nummer om je account gemakkelijker en veiliger te herstellen. Voer de volgende stappen uit in je webbrowser:

1. Ga naar Accountbeheer en meld je aan bij je PlayStation Network-account.
  2. Selecteer Beveiliging > Bewerken en breng je wijzigingen aan. Mogelijk moet je je wachtwoord opnieuw invoeren om te bevestigen dat jij het bent.

Werk je spelerprofiel bij zodat het je persoonlijkheid goed weergeeft. Andere spelers met wie je op je PS5-console communiceert, zien deze informatie ook.

• Naam (alleen getoond aan je hechte vrienden)
  • Online-id*
  • Profielafbeelding
  • Avatar
  • Info
  • Talen

*Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen van je online-id.

Voer de volgende stappen uit om je profielgegevens te wijzigen:

1. Ga naar Accountbeheer en meld je aan bij je PlayStation Network-account.

2. Selecteer Profiel > Bewerken en breng je wijzigingen aan.

Als je je betaalmethoden wilt wijzigen, je transactie-overzicht wilt controleren of je abonnementen wilt bijwerken, ga je als volgt te werk:

1. Ga naar Accountbeheer en meld je aan bij je PlayStation Network-account.
  2. Selecteer Betaalmethode of Abonnement of Transactie-overzicht en breng je wijzigingen aan.

Bereid je voor op het overdragen van je PS4-games en opgeslagen data

Zelfs voordat je je PS5-console krijgt, kun je je al voorbereiden op de games die je wilt spelen.

Als je al een PS4-console hebt en je gamevoortgang naar je PS5-console wilt overbrengen, kun je dit via WiFi of een ethernetkabel doen. De introducerende berichten op je PS5-console leiden je door dit proces heen, maar in de tussentijd kun je er al voor zorgen dat je de gewenste PS4-games al hebt gedownload en geïnstalleerd op de interne opslagruimte van je PS4-console. Je kunt je gegevens ook overzetten via een vooraf geformatteerd station voor uitgebreide opslag door de onderstaande stappen te volgen.

Als je geformatteerde station voor uitgebreide opslag is aangesloten op je PS4-console, volg je deze stappen:

1. Ga vanaf je PS4-console naar Instellingen > Opslag.

2. Selecteer Systeemopslag.

3. Druk op de knop OPTIONS en selecteer vervolgens Verplaatsen naar uitgebreide opslag.

4. Selecteer de gegevens die je wilt verplaatsen en selecteer vervolgens Verplaatsen > OK.

5. Selecteer uit het SnelmenuGeluid/Apparaten > Gebruik uitgebreide opslag stoppen > OK.

6. Verwijder je USB-station uit je PS4-console en sluit het vervolgens aan op je PS5-console.

Familieaccounts aanmaken op PlayStation Network

Deel de PS5-console met je familie. Als je een volwassene met een PlayStation Network-account bent, kun je familiemanager worden en een account voor je kind maken. Dit kun je doen in het gedeelte Familiebeheer van je accountinstellingen.

De familiemanager kan:

• Speeltijd beheren.

• Aankopen beheren vanuit de portemonnee van de familiemanager.

• De toegang tot games, video's en apps beheren.

• Berichten en spraakchat uitschakelen.

• Video's, uitzendingen en afbeeldingen die door andere spelers zijn gemaakt blokkeren.

• Andere volwassenen uit de familie benoemen als 'voogd'. Hierdoor kunnen ze voor alle kinderen uit de familie beperkingen instellen en wijzigen, zoals hoeveel er uit je portemonnee kan worden uitgegeven.

1. Ga naar Accountbeheer en meld je aan bij je PlayStation Network-account.
  2. Selecteer Familiebeheer
  3. Selecteer het account van het kind waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer Bewerken  om de functies aan te passen.

Opwaarderen: Een kinderaccount upgraden naar een account voor volwassenen

Als je oud genoeg bent, kun je je account upgraden naar een account voor volwassenen.

Nadat je account naar een account voor volwassenen is geüpgraded, kun je:

• Je eigen account beheren.
  • Je eigen online-id, trofeeën en vrienden hebben.
  • Al je games, video's en abonnementen overdragen.
  • Je eigen portemonnee gebruiken.

Wanneer je de juiste leeftijd hebt bereikt, wordt je bij de volgende keer inloggen bij PlayStation Network gevraagd of je je account wilt upgraden naar dat van een volwassen familielid.

Als je Dit later doen hebt geselecteerd toen dit voor het eerst werd gevraagd, kun je nog steeds upgraden door de volgende stappen vanuit je webbrowser te volgen:

1. Ga naar Accountbeheer en meld je aan bij je PlayStation Network-account.
  2. Selecteer Je account upgraden en volg de instructies op het scherm om te bevestigen.
  3. Je zult moeten uitloggen en je daarna opnieuw aanmelden bij PlayStation Network.

Een account maken

Sneller starten met het spelen van games. Je kunt je account voor PlayStation Network via je webbrowser aanmaken voordat je je PS5-console krijgt. Met een account heb je toegang tot de functies van PlayStation Network zoals het downloaden van content en het communiceren met je vrienden.

Als je al een account op je PS4-console hebt, kun je hetzelfde account gebruiken voor je PS5-console. Je PlayStation Plus-abonnement, trofeeën, vrienden en andere informatie wordt gesynchroniseerd met je PS5-console.

1. Ga naar Accountbeheer  en selecteer Nieuw account maken.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  3. Nadat je je account hebt gemaakt, ontvang je een bevestigingsmail. Het kan enkele minuten duren voordat deze in je postvak aankomt. Je kunt je account via deze e-mail verifiëren door Nu verifiërente selecteren.
  4. Je kunt je nu aanmelden bij PlayStation Network via je webbrowser, de PlayStation App of je console.