De PS VR2-speelruimte wijzigen op de pc

Ontdek hoe je de speelruimte wijzigt wanneer je de PlayStation®VR2 gebruikt op je Windows®-pc en wat de verschillende soorten speelruimtes zijn.

De PS VR2-speelruimte wijzigen op de pc

1. Druk op de PS-toets op je PlayStation VR2 Sense™-controller om het SteamVR™-dashboard te openen en selecteer vervolgens het PS VR2-pictogram.
  2. Selecteer De speelruimte instellen voor de PS VR2 > Speelruimte.
  3. Selecteer het type speelruimte dat je wilt gebruiken.
    Volg de aanwijzingen op het scherm op om de speelruimte te wijzigen of te bewerken.
  • Als je je speelruimte verlaat, laat je scherm niet automatisch je omgeving zien. Ga terug naar je speelruimte of druk op de functieknop op je VR-headset om de doorkijkweergave te activeren.
  • Als je spel niet verdergaat zoals verwacht nadat je de speelruimte opnieuw hebt ingesteld, kun je proberen de gegevens van de speelruimte te wissen. Dit doe je door bij stap 2 Data van speelruimte wissen te selecteren.

Welke soorten speelruimtes zijn er?

Er zijn twee soorten speelruimtes voor je VR-games:

Aangepast
Maak je eigen speelruimte. Hiervoor is een speelruimte van 1 m bij 1 m of groter nodig. Gebruik de controller om de grens van je speelruimte af te bakenen.

Snel
Spelen in de beschikbare ruimte. Kies deze optie als je de bij Aangepast vereiste speelruimte niet kunt instellen. Zorg ervoor dat je ruimte hebt om ongehinderd met je PS VR2 Sense-controller te bewegen.

De vloerhoogte aanpassen voor de PS VR2 op een pc

Om optimaal je VR-game te spelen, moet de vloerhoogte van de speelruimte gelijk zijn met de vloer in de kamer.

1. Druk op de PS-toets op je PS VR2 Sense-controller om het SteamVR™-dashboard te openen en selecteer vervolgens het PS VR2-pictogram.
  2. Selecteer De speelruimte instellen voor de PS VR2 > Vloerhoogte.
    Volg de aanwijzingen op het scherm op om de vloerhoogte aan te passen.