PS VR2 instellen op de pc

Ontdek hoe je je PlayStation®VR2 instelt op een Windows®-pc.

PlayStation VR2-app installeren op de pc

Volg deze stappen om VR-games op Steam™ te spelen met je PS VR2.

1. Installeer Steam™.
    Als je nog geen Steam™-account hebt, moet je er eerst een maken. Je kunt er een maken via de Steam™-app of -website.
  1. Installeer SteamVR™ en de PlayStation®VR2-app vanuit de Steam™-app.
  • Nadat de PlayStation®VR2-app is geïnstalleerd, open je de app en volg je de instructies op het scherm om de PlayStation VR2 Sense™-controllers, PlayStation®VR2-pc-adapter en VR-headset in te stellen.

PS VR2 Sense-controllers koppelen aan je pc

Als dit de eerste keer is dat je de PS VR2 Sense-controller op je pc gebruikt, moet je hem koppelen via Bluetooth®. Als er USB-kabels op de controller zijn aangesloten, koppel je deze los. Zorg dat je zowel de linker- als de rechtercontroller oplaadt voordat je ze gaat koppelen.

1. Schakel Bluetooth® in op je pc.
  2. Houd op de linker- en rechtercontroller tegelijkertijd de hieronder beschreven knoppen ingedrukt tot de respectievelijke statusindicatoren (D) beginnen te knipperen.
    Linkercontroller: PS-toets (C) en maak-toets (A)
    Rechtercontroller: PS-toets (C) en options-toets (B)
  1. Open de Bluetooth®-instellingen van je pc en selecteer de optie voor het toevoegen van Bluetooth®-apparaten.
    Je pc detecteert Bluetooth®-apparaten in de buurt.
  2. Selecteer je controllers in de lijst met gedetecteerde apparaten om de koppeling uit te voeren.
    Je moet beide controllers afzonderlijk koppelen.
  • Zorg dat je de controllers koppelt terwijl de statusindicatoren knipperen. Als de statusindicator van een controller stopt met knipperen voordat je deze kunt koppelen, herhaal je stap 2 tot en met 4 voor die controller.
  • Je kunt het batterijniveau van je controllers controleren in het SteamVR™ dashboard door op de PS-toets op je PS VR2 Sense-controller te drukken.

PS VR2 aansluiten op de pc

1. Sluit de pc-adapter aan op de USB 3.0 Type-A-poort van de Windows®-pc (A).
  1. Gebruik een DisplayPort™ 1.4-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar) (D) om de pc-adapter (B) aan te sluiten op de DisplayPort™-poort (C) van de pc.
  1. Sluit het meegeleverde netsnoer (H aan op de meegeleverde netadapter (G). Sluit dan de netadapter aan op de DC IN-aansluiting (F) op de pc-adapter. Sluit alles aan voordat je het netsnoer in een stopcontact (I) steekt. Zodra je de pc-adapter aansluit, gaat deze branden. De statusindicator (E) gaat rood branden.
  1. Sluit de VR-headset (meegeleverd met PS VR2) (M) aan op de USB Type-C®-poort (L) van de pc-adapter en druk op de aan/uit-knop op de VR-headset (J) om de headset in te schakelen.
    De statusindicator (E) van de pc-adapter en de aan/uit-indicator (K) van de VR-headset gaan wit branden.
  1. Open de PlayStation®VR2-app.
    Volg de instructies op het scherm om de initiële installatie uit te voeren. Daarna ben je klaar om VR-games te gaan spelen.

PS VR2 instellen op de pc

Als je PS VR2 voor de eerste keer op je pc installeert, open je de PlayStation®VR2-app en volg je deze stappen.

1. Sluit de hoofdtelefoon aan.
    Sluit de stereohoofdtelefoon aan op je VR-headset. Je kunt ook andere ondersteunde audioapparaten gebruiken, zoals draadloze PULSE Explore™-oordopjes of hoofdtelefoons met een stekker van 3,5 mm.
  2. Bereid de apparaten voor.
    Zet de controllers binnen handbereik neer en druk op de functieknop op de VR-headset.
  3. Ruimte vrijmaken.
    Maak ruimte om je heen vrij, zodat er niets is waar je in kunt stoten of over kunt struikelen in je speelruimte.
  4. Het licht in je kamer aanpassen.
    Zet lampen in je kamer aan, zodat je VR-headset je omgeving kan volgen. Houd gordijnen gesloten om direct zonlicht te voorkomen.
  5. De VR-headset opzetten.
    Volg de instructies op het scherm om het vizier uit te trekken, de hoofdband los te maken en je VR-headset op te zetten. Vervolgens kun je de hoofdband strakker maken en het vizier aanpassen.
  1. De lenzen afstellen.
    Om er zeker van te zijn dat je het scherm goed kunt zien, stel je met de draaiknop voor de lens de afstand van de lens zo in dat je ogen zich in het midden van de lenzen bevinden. Druk op de functietoets als je klaar bent.
  1. Zet de hoofdtelefoon op.
    Zet de aangesloten stereohoofdtelefoon of andere ondersteunde audioapparaten op.
  2. De controllers vasthouden.
    Pak je controllers en draag de banden stevig om je polsen. Volg de instructies op het scherm om meer te weten te komen over de functies van de controllers.
  1. De speelruimte instellen.
    Stel een ruimte in waarin je veilig kunt spelen. Scan je kamer met de VR-headsetcamera. Je kunt de vloerhoogte ook aanpassen.