Problemen met je PS VR2 op de pc oplossen

Stappen voor het oplossen van problemen met de PS VR2-headset en pc-adapter.

Algemene stappen voor het oplossen van problemen met PS VR2 op de pc

1. Controleer de verbindingen. Koppel alle kabels los en sluit ze weer aan volgens de onderstaande instructies. Gebruik een kabel die geschikt is voor DisplayPort™ 1.4 of hoger.
  1. Controleer of de pc voldoet aan de minimumvereisten voor PS VR2.
  1. Start SteamVR™ en ga naar SteamVR > Instellingen > tabblad Ontwikkelaar > Direct-modus inschakelen.
  2. Gebruik indien mogelijk een andere USB-poort om je PS VR2 aan te sluiten.
  3. Open PlayStation®VR2-app en controleer de verbinding.
  4. Zorg dat je de nieuwste drivers voor de grafische kaart gebruikt.
    Als er problemen zijn met de nieuwste drivers, probeer dan terug te gaan naar een eerdere versie.
  1. Schakel de headset en de pc uit. Schakel dan de headset en pc weer in en probeer het opnieuw.

PS VR2 wordt niet herkend door Steam?

1. Sluit Steam™.
  2. Download de PlayStation VR2-app op je pc.
  3. Start Steam™.

Problemen met de slaapstand van de pc?

Als je de pc in de slaapstand zet tijdens een SteamVR™-game, kan er een fout optreden bij het hervatten van de game.

1. Schakel PS VR2 en monitor uit.
  2. Zet de monitor aan.
  3. Zet PS VR2 aan.

Het is raadzaam je pc niet in de slaapstand te zetten wanneer je SteamVR™-games speelt met PS VR2.

Problemen met de beeldkwaliteit bij het gebruik van PS VR2 op een pc?

1. Controleer of alle aansluitingen goed vastzitten en of de pc aan de minimumvereisten voldoet.
  1. Ga naar SteamVR > Instellingen
  2. Probeer het probleem op te lossen door de instellingen voor beeldkwaliteit te verlagen.
  3. Probeer het op te lossen door Motion Smoothing uit te zetten.

Problemen met PS VR2 op de pc oplossen

1. Controleer of alle aansluitingen goed vastzitten en of de pc aan de minimumvereisten voldoet.
  1. Je headset uitschakelen.
  2. Sluit SteamVR™.
  3. Open de PlayStation®VR2-app en selecteer Data van speelruimte wissen.

Problemen met de PS VR2 Sense-controller op de pc oplossen

1. Schakel andere Bluetooth®-apparaten uit.
  2. Zorg dat er geen obstakels zijn tussen de controller en de Bluetooth®-adapter.
  3. Als je wifi gebruikt, maak dan verbinding met de 5GHz-band.
  4. Gebruik een USB 2.0-poort zo ver mogelijk van de USB 3.0-poort vandaan.
  5. Gebruik een USB 2.0-verlengkabel* om de Bluetooth®-adapter van de pc vandaan te verplaatsen.

*Afhankelijk van de compatibiliteit van de Bluetooth®-adapter werken sommige producten misschien niet. De werking is niet gegarandeerd.

Game loopt vast tijdens het gebruik van PS VR2 op de pc?

1. Probeer dit op te lossen door de instelling voor beeldkwaliteit te verlagen in SteamVR™-instellingen.
  2. Probeer dit op te lossen door Motion Smoothing in de SteamVR™-instellingen uit te zetten.

Fout bij het starten van SteamVR?

1. Probeer destappen voor algemene probleemoplossing.
  2. Start de PlayStation VR2-app en controleer de status van de verbinding.
  3. Als je een bericht ziet dat er een probleem is met een verbinding, zet je de VR-headset uit en weer aan.
  4. Sluit de USB-kabel op een andere USB-poort op het moederbord aan.
  5. Als de fout nog steeds optreedt, schakel je de headset en de pc uit. Schakel vervolgens de headset en pc in en probeer het opnieuw.

Problemen met stuurprogramma voor AMD grafische kaart?

Probeer het op te lossen door de AMD Cleanup Utility te gebruiken.

Probleem met stuurprogramma voor NVIDIA grafische kaart?

Als je een NVIDIA® grafische kaart gebruikt en problemen ondervindt met SteamVR™, kan het probleem mogelijk worden opgelost met een schone installatie van het stuurprogramma van de NVIDIA® grafische kaart.

Gebruik je een externe grafische kaart?

Als je een pc-monitor aansluit op de ingebouwde DisplayPort™ en PS VR2 aansluit op een extern grafisch bord, is het mogelijk dat sommige games niet starten.

• Het aansluiten van je pc-monitor op een externe grafische kaart kan helpen.
  • Het gebruik van HDMI-naar-DisplayPort™-conversieadapters en USB Type-C-naar-DisplayPort™-conversieadapters wordt door PS VR2 niet ondersteund.

Kan je geen verbinding maken met de PS VR2 Sense-controller?

1. Zorg dat de PS VR2 Sense™-controller is opgeladen.
  2. Als je je controller hebt gekoppeld aan een PlayStation®5-systeem, zorg dan dat het systeem uit staat.
  3. Probeer of het opnieuw starten van Windows® helpt.
  4. Schakel de Bluetooth®-adapter uit, wacht een tijdje, schakel deze vervolgens weer in en probeer het opnieuw.
  5. Verwijder het stuurprogramma van de Bluetooth®-adapter vanuit Apparaatbeheer en sluit Windows® af. Wacht enkele seconden en schakel de stroom weer in.
  6. Ga naar Apparaatbeheer en selecteer Actie > Zoeken naar gewijzigde apparaten. Als het stuurprogramma wordt gedistribueerd door de fabrikant van de Bluetooth®-adapter, werk het dan bij naar de nieuwste versie.

Wat betekenen de lampjes op de  pc-adapter?

• Continu wit
    Pc-adapter is ingeschakeld, PS VR2 is verbonden en gereed voor gebruik.
  • Continu rood
    Pc-adapter brandt continu rood, PS VR2 is niet verbonden.
  • Uit
    Pc-adapter staat uit.

Ontbreken er VR-controllertoetsen in je game?

Sommige games geven de toetsen van de VR-controller mogelijk niet goed weer.

Controleer de bindingen in de instellingen in SteamVR™.

Probleem met beheerdersrechten voor de PlayStation VR2-app?

Als je bij het installeren van de PlayStation VR2-app Nee selecteert bij het verlenen van beheerdersrechten, kun je niet doorgaan met de installatie.

1. Sluit de PlayStation VR2-app en start hem opnieuw op.
  2. Selecteer Ja wanneer je wordt gevraagd om beheerdersrechten in te schakelen voor de Steam™ Client Service.

Heb je meer hulp nodig?

Hulp bij hardware
Als je hardwareproblemen hebt met PS VR2 op je pc, neem dan contact op met de PlayStation-ondersteuning.

Hulp bij GPU
Ga naar de fabrikant voor hulp bij de GPU.

Gamehulp
Als je problemen hebt met een specifieke game, ga dan naar Steam™ om ondersteuning en de communityhub voor de game te vinden.

Je kunt ook zoeken naar de game studio of uitgever voor extra ondersteuning.