PS VR2 instellen

Ontdek hoe je je PlayStation®VR2 kunt instellen en je PlayStation VR2-instellingen kunt bijwerken.

PS VR2 aansluiten

1. Gebruik de USB Type-C-kabel (A) die bij je PS VR2-systeem is geleverd om de headset aan te sluiten op de USB-C-poort (B) aan de voorkant van je PlayStation®5-console.
  1. Druk op de activeringstoets op de PS5™-console.

2. Druk op de activeringstoets (C) op de PS VR 2-headset.

1. Zorg dat je de juiste accessoires hebt voor de installatie.

1. Gebruik de draadloze DualSense™-controller die bij je PS5-console is geleverd en volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat de systeemsoftware van je PlayStation 5-console up-to-date is.

1. Controleer de hoofdtelefoon.
    Sluit de stereohoofdtelefoon aan op je VR-headset. Je kunt ook andere ondersteunde hoofdtelefoons aansluiten.
  2. Koppel je controllers.
    Sluit de rechter PlayStation VR2 Sense™-controller met de meegeleverde USB-kabel aan op je PS5-console en schakel je console in. Herhaal dit met de linker PS VR2 Sense-controller.
  1. Haal de kabel van de controllers uit de console en druk op de functietoets.
    Zodra je controllers zijn gekoppeld en opgeladen, verwijder je de USB-kabel en druk je op de functietoets op de VR-headset.
  2. Ruimte vrijmaken.
    Maak ruimte om je heen vrij, zodat er niets is waar je in kunt stoten of over kunt struikelen in je speelruimte.
  3. Het licht in je kamer aanpassen.
    Zet lampen in je kamer aan, zodat je VR-headset je omgeving kan volgen. Houd gordijnen gesloten om direct zonlicht te voorkomen. Druk op de functietoets om de lichtniveaus te controleren.
  4. De VR-headset opzetten.
    Volg de instructies op het scherm om het vizier uit te trekken, de hoofdband los te maken en je VR-headset op te zetten. Vervolgens kun je de headset strakker maken en het vizier aanpassen.
  1. De lenzen afstellen.
    Om er zeker van te zijn dat je het scherm goed kunt zien, stel je de afstand van de lens zodanig in dat je ogen zich in het midden van de lenzen bevinden. Druk op de functietoets als je klaar bent.
  1. De controllers vasthouden.
    Pak je controllers en draag de banden stevig om je polsen. Volg de instructies op het scherm om meer te weten te komen over de functies van de controllers.
  2. Oogbewegingen volgen kalibreren.
    Volg de stip op het scherm om de functie Oogbewegingen volgen te kalibreren. Probeer je hoofd stil te houden tijdens de kalibratie.
  3. De speelruimte instellen.
    Stel een ruimte in waarin je veilig kunt spelen. Scan je kamer met de VR-headsetcamera. Je kunt de vloerhoogte ook aanpassen.
  4. Instellingen voor energiebesparing instellen voor je headset.

Een PS VR2-speelruimte instellen

1. Zet je PS VR2 aan, ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires > PlayStation VR2.
    Je kunt dit menu ook openen vanuit het Controlecentrum.
  2. Selecteer Speelruimte en maak een keuze uit de volgende instellingen.
  • Speelruimte instellen
    Met deze optie wordt de speelruimte opnieuw ingesteld wanneer je een speelruimte moet bewerken of een tijdelijke speelruimte wilt instellen.
  • De vloerhoogte instellen
  • Gevoeligheid voor weergave grenzen
    Stel in hoe snel de grenzen van je speelruimte worden weergegeven wanneer je de grenzen nadert. Als je de grenzen eerder wilt weergeven, stel je de gevoeligheid in op 'Hoog'. Als je de gevoeligheid instelt op 'Laag', zie je de grenzen pas wanneer je je dicht bij de rand van je speelruimte bevindt.
  • Data van speelruimte wissen
    Als je spel niet verder gaat zoals verwacht nadat je de speelruimte opnieuw hebt ingesteld, kun je proberen de gegevens van de speelruimte te wissen. Stel vervolgens je speelruimte opnieuw in door Speelruimte instellen in te selecteren.

Oogbewegingen volgen inschakelen en aanpassen

Intelligent oogbewegingen volgen gebruikt de beweging van je ogen om je PS VR2-ervaring te verbeteren.

1. Zet je PS VR2 aan, ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires > PlayStation VR2.
  2. Selecteer Oogbewegingen volgen > Oogbewegingen volgen inschakelen.
    Je VR-game weerspiegelt je gezichtsveld, wanneer je knippert, en nog veel meer.

Als je Oogbewegingen volgen inschakelen selecteert en het niet goed lijkt te werken, kun je aanpassingen aanbrengen door Oogbewegingen volgen aanpassen te selecteren.

De instellingen van je VR-headset aanpassen

1. Zet je PS VR2 aan, ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires > PlayStation VR2.
  2. Selecteer VR-headset en maak een keuze uit de volgende opties:
  • Controleren hoe je de VR-headset moet plaatsen
  • Lensafstand en positie van de VR-headset aanpassen
    Om er zeker van te zijn dat je het VR-scherm goed kunt zien, stel je de lensafstand zodanig in dat je ogen zich in het midden van de lenzen bevinden.
  • Schermhelderheid
  • Trillen van VR-headset
  • Toewijzing functietoets
  • Kalibratie van traceercamera
    Kalibreer je camera zodat deze je omgeving nauwkeurig kan volgen.

Snelle toegang tot de belangrijkste PS VR2-instellingen via het controlecentrum.

1. Druk terwijl je de PS VR2 gebruikt op de PS-toets om het controlecentrum te openen.

2. Selecteer de Snelle instellingen-kaart van PlayStation VR2 om snel de volgende instellingen aan te passen:

• Omgeving weergeven
  • Schermhelderheid
  • Schermgrootte van systeem
  • Trillen van VR-headset
  • Speelruimte instellen
  • Zichtbaarheid aanpassen
  • Oogbewegingen volgen
  • Overige instellingen

De modus Omgeving weergeven van PS VR2 activeren

Met de doorkijkweergave kun je je echte omgeving zien terwijl je je VR2-headset draagt.

De doorkijkweergave wordt standaard door de functietoets geactiveerd.

• Je kunt ook de doorkijkweergave selecteren op de Snelle instellingen-kaart van PS VR2 in het controlecentrum.

De toewijzing van de functietoets aanpassen

Als je op de functietoets drukt, schakelt je VR-headset over naar een doorkijkweergave, waarmee je je omgeving kunt zien terwijl je je VR-headset draagt.

Je kunt de toewijzing van de functietoets ook wijzigen via Instellingen.

1. Zet je PS VR2 aan, ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires > PlayStation VR2.
  2. Selecteer VR-headset > Toewijzing functietoets.
    Je kunt de functietoets toewijzen aan Omgeving weergeven of Microfoon dempen.

Instellen wanneer je headset wordt uitgeschakeld

Stel in hoe lang je je PS VR2-headset kunt laten liggen zonder hem op te zetten voordat hij automatisch wordt uitgeschakeld. Deze functie is uitgeschakeld tijdens het spelen van een VR-game.

1. Selecteer in het beginscherm Instellingen > Systeem > Energiebesparing.
  2. Selecteer Instellen na hoeveel tijd je PlayStation VR2 wordt uitgeschakeld.

Deze instelling wordt alleen weergegeven als je PS VR2 is aangesloten en is ingeschakeld.

Hulp nodig?

Hulp en ondersteuning voor je PlayStation-producten