YouTube instellen op PS4-consoles

Leer hoe je YouTube op PlayStation®4-consoles instelt.

De YouTube-app downloaden op PS4-consoles

1. Ga naar de PlayStation™Store en zoek naar YouTube. Selecteer Downloaden.
  2. Ga naar TV en Video en selecteer het YouTube-pictogram bij de geïnstalleerde apps.

Aanmelden bij YouTube

1. Open de YouTube-app en selecteer Aanmelden
  2. Meld je aan met je Google-account wanneer hierom wordt gevraagd.
    Als je meer dan één Google-account hebt, moet je het account selecteren dat je voor YouTube gebruikt.
  1. Open de YouTube-app en selecteer je profiel.

2. Selecteer Afmelden.

Je YouTube-account ontkoppelen op PS4-consoles

1. Ga naar Instellingen Accountbeheer Koppelen met andere services.

2. Selecteer YouTube en Accounts ontkoppelen.

Gameplay streamen naar YouTube

Als je gameplay van je PS4-console naar YouTube en andere streamingservices wilt uitzenden en delen, doorloop je de onderstaande gids.

YouTube-video's in 360° bekijken met PS VR op PS4-consoles

1. Zorg ervoor dat de app up-to-date is. Blader naar de YouTube-app, druk op de OPTIONS -toets en selecteer vervolgens Controleren op updates.
  2. Start de YouTube-app en selecteer een 360°-video om deze te bekijken. Als je console detecteert dat je PS VR-headset is aangesloten en is ingeschakeld, word je gevraagd een modus te selecteren:

Normaal
    : Je kunt normale video's bekijken in de Bioscoopmodus.
    VR: Je kunt video's in 360° bekijken.
  • Bij het bekijken van 360°-video's kunnen zowel de linker- als de rechterjoysticks op de aangesloten controller worden gebruikt om in de video rond te draaien. Ga naar YouTube om door de huidige selectie van 360°-video's te bladeren.

YouTube-video's in 4K bekijken

Om YouTube-video's in 4K te bekijken, heb je het volgende nodig:

• Een PlayStation®5-console of PlayStation®4 Pro-console die is ingesteld voor 4K-beeldkwaliteit.

• Een Ultra HD- of 4K-monitor.

• Een goede internetverbinding van ten minste 25 Mbps.

Zodra een 4K-video is geselecteerd, streamt de console de content automatisch in 4K-resolutie. Als je zeker wilt zijn dat je in 4K streamt, ga je in de YouTube-app naar Instellingen  > Video-informatie weergeven > Ingeschakeld

Een 4K-video heeft normaal gesproken een resolutie van 3840 x 2160. De beeldkwaliteit is ook afhankelijk van de video die je streamt.