HDR inschakelen op een PS5-console

Ontdek hoe je HDR op je PlayStation®5-console kunt inschakelen en aanpassen.

HDR inschakelen op PS5-consoles

1. Ga naar Instellingen > Scherm en video
  2. Selecteer Video-uitvoer > HDR.
  • Als je Altijd aan selecteert, worden zelfs games en apps die niet HDR-compatibel zijn automatisch geconverteerd naar HDR-uitvoer.
  • Als je Aan indien ondersteund selecteert, worden games en apps die niet HDR-compatibel zijn weergegeven in SDR (Standard Dynamic Range).

Wat is HDR?

HDR levert een hoger contrast, of een groter kleur- en helderheidsbereik, dan Standard Dynamic Range (SDR).

Hoewel alle PS5™-consoles 4K en HDR ondersteunen, is de beschikbaarheid van de beeldkwaliteit afhankelijk van je home-entertainmentsysteem.

HDR-instellingen aanpassen op PS5-consoles

1. Ga naar Instellingen > Scherm en video
  2. Selecteer Video-uitvoer > HDR aanpassen.

Ondervind je problemen?

Als je nog problemen met het inschakelen van HDR ondervindt, ga dan naar de diagnostische PlayStation-reparatietool voor hulp bij het oplossen van je probleem.

Hulp nodig?

Hulp en ondersteuning voor je PlayStation-producten