Funksjoner for systemprogramvareoppdateringer for PS5-konsoller

Finn de nyeste oppdateringene av systemprogramvaren til PlayStation®5-konsollen.

Versjon: 24.04-09.40.00

• Barnekontoer kan nå koble til og legge til tredjepartstjenester og -apper på kontoen for PlayStation Network, slik at de får fordeler og funksjoner som forbedrer spillopplevelsen.
    • Yngre spillere som bruker barnekontoer på PS5, kan koble til kontoer for å bruke funksjoner som Discord-talechat, strømme musikk via Apple Music og Spotify samt kringkaste og dele spilling via YouTube og Twitch.
    • Nye foreldrekontroller er tilgjengelige for foreldre og foresatte. Disse kontrollene varsler og lar dem administrere barnas kontokoblinger til tredjepartstjenester og -apper.
      Tilgjengeligheten kan variere avhengig av alder, foreldrekontrollinnstillinger og land/region.
  • Du kan nå starte eller delta i Discord-talechat direkte fra PS5-konsollen din.
    Åpne Game Base i kontrollsenteret og velg Discord-fanen for å få tilgang til serverne og direkteanropene dine.
  • Vi har oppdatert enhetsprogramvaren til det trådløse PULSE Elite-hodesettet, de trådløse PULSE Explore-ørepluggene og PlayStation Link USB-adapteren.
    • Tilkoblingsstabiliteten til PlayStation Link er forbedret.
    • Vi har løst et problem med det trådløse PULSE Elite-hodesettet som gjorde at strømmen slo seg av da lydkabelen ble koblet til lydinngangskontakten.
    • På det trådløse PULSE Elite-hodesettet lyser nå statusindikatoren etter at PlayStation Link-tilkoblingen er opprettet, svakere.
  • Vi har forbedret ytelsen og stabiliteten til systemprogramvaren.
  • Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 24.03-09.20.00

• Spillhjelp er utvidet med funksjoner for Spillhjelp i fellesskapet.
    • I Spillhjelp ser du hint merket med Spillhjelp i fellesskapet i støttede spill. Dette indikerer at hintet ble generert fra spillvideoene til andre spillere.
    • Du kan delta i Spillhjelp i fellesskapet ved å la spillvideoene dine lagres automatisk og legges til i funksjonen ved gjennomgang.
      Hvis du vil delta, går du til Innstillinger > Skjermklipp og kringkastinger > Skjermklipp > Automatiske opptak > Spillhjelp i fellesskapet, og deretter velger du Delta. Du kan avslutte deltakelsen når som helst.
  • Hvis meldingen «Avstandsspill tilkoblet» vises under Avstandsspill og ikke forsvinner, kan du nå skjule dette på spillskjermen. Gå til Innstillinger > System > Avstandsspill, og slå på Skjul tilkoblingsstatus for Avstandsspill.
  • Vi har forbedret ytelsen og stabiliteten til systemprogramvaren.
  • Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 24.02-09.00.00

• Vi har oppdatert enhetsprogramvaren til de trådløse DualSense- og DualSense Edge-kontrollerne for å forbedre lydfunksjonene.
    • Kontrollerens høyttalere kan nå produsere et høyere volum, noe som gjør at du tydeligere klarer å høre spill- og talechatlyder.
    • Mikrofonkvaliteten på disse kontrollerene har blitt forbedret med en ny KI-maskinlæringsmodell. Bakgrunnsstøy fra knappetrykk og spillyd dempes, noe som gir en bedre talechatopplevelse.
  • Nå kan du justere lysstyrken på PS5-strømindikatoren.
    • Gå til Innstillinger > System > Lydsignal og lys, og velg deretter Lysstyrke .
  • Vi har lagt til nye funksjoner i Selskap og Delt skjerm.
    • Spillere som ser på Delt skjerm, kan bruke pekere og emojier for å samhandle med vertens spilling.
      • Seerne kan bruke en peker eller indikere et bestemt sted på spillskjermen med ping.
      • Seerne kan også sende emojier.
      • Denne funksjonen er tilgjengelig når verten slår på Seersamhandlinger i innstillingene for Delt skjerm.
  • Emojier fra Unicode 15.1 støttes. Du kan nå bruke dem i meldinger.
  • Vi har oppdatert enhetsprogramvaren for de trådløse DualSense- og DualSense Edge-kontrollerne, PlayStation VR2-hodesettet og PlayStation VR2 Sense-kontrollerne for å forbedre stabiliteten.
  • Vi har forbedret ytelsen og stabiliteten til systemprogramvaren.
  • Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 24.01-08.60.00

• Vi har lagt til nye funksjoner i Selskap
    • Selskap-fanen kan du nå se listen over selskap du har blitt med i tidligere. Du kan enkelt starte et selskap på nytt ved å velge det fra listen Nylig.
  • Vi har oppdatert enhetsprogramvaren til det trådløse PULSE Elite-hodesettet og de trådløse PULSE Explore-ørepluggene.
    • Nå kan du bruke lydequalizerfunksjonen.
    • Nå kan du bruke sidetonefunksjonen, som gjør det lettere for deg å høre din egen stemme i talechatter.
  • Når du har et trådløst PULSE Elite-hodesett eller trådløse PULSE Explore-øreplugger i nærheten, vises det nå et varsel som gjør at du kan koble til dem raskt. Nå kan du enkelt bytte tilkoblingen fra PC-en til PS5 via dette varselet.
  • Vi har forbedret ytelsen og stabiliteten til systemprogramvaren.
  • Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 23.02-08.40.00

• Vi har gjort noen sikkerhetsrettelser med systemprogramvaren.
  • Vi har forbedret ytelsen og stabiliteten til systemprogramvaren.
  • Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 23.02-08.20.02

• Denne oppdateringen av systemprogramvaren forbedrer systemets ytelse.

Versjon: 23.02-08.20.00

• Det er nå mye enklere å bruke musikk i kontrollsenteret. Med oppsettet på to kolonner kan du enkelt bla gjennom ulike kategorier, spillelister og sanger.
  • Du kan unngå utilsiktet kringkasting mens du kringkaster spill med PlayStation VR2.
    • Gå til Innstillinger > Tilbehør > PlayStation VR2, og slå på Blokker direktesikt på TV for å forhindre at kameraets direktesiktbilde vises på TV-en mens du bruker PS VR2.
  • Hvis du sier «Hva er nytt?» med Talekommando på en hvilken som helst skjerm, kan du nå se etter nye PS5-funksjoner.
    • Talekommando (forhåndsvisning) er for øyeblikket kun tilgjengelig på engelsk og for spillere med kontoer for PlayStation Network i USA og Storbritannia.
  • Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 23.02-08.00.00

• Dolby Atmos® støttes nå, og du kan høre 3D-lyd på HDMI-enheter som støtter Dolby Atmos.
    • Få en oppslukende lydopplevelse med en støttet HDMI-enhet mens du spiller PS5-spill som støtter Tempest 3D-lydteknologi.
    • Medieapper som støtter Dolby Atmos, kan nå levere en romlig lydopplevelse med en støttet HDMI-enhet.
    • Hvis du vil slå på Dolby Atmos, går du til Innstillinger > Lyd > Lydutgang > Lydformat (Prioritet) og velger deretter Dolby Atmos.
  • Du kan nå bruke en M.2 SSD med en maks kapasitet på 8 TB til å utvide lagringsplassen på PS5.
  • Skjermleseren støtter nå tyrkisk, svensk og portugisisk (Portugal).
  • Access-kontrolleren er nå støttet.
  • Du kan nå bruke en hjelpekontroller.
  • Du kan nå tilordne en kontroller nummer to til en bruker som er logget på PS5-konsollen din som en hjelpekontroller. Dette gjør at du kan bruke hovedkontrolleren og hjelpekontrolleren til å kontrollere PS5-konsollen, som om du bruker én kontroller.
  • Hvis du vil bruke en hjelpekontroller, går du til Innstillinger > Tilgjengelighet > Kontrollere > Bruk en ekstra kontroller som hjelp, og slå på Bruk hjelpekontroller.
  • Du kan bruke en hjelpekontroller når du bruker en trådløs DualSense- eller DualSense Edge-kontroller eller en PS5-støttet tredjepartskontroller som hovedkontroller.

Andre oppdaterte funksjoner

Game Base

• Under Venner-fanen kan du nå enkelt se hvilke av vennene dine som er med i en aktivitet du kan bli med i.
  • Ikonet for å bli med vises ved siden av venner som spiller et spill du kan bli med i.
  • Du kan bli med i spillet til en venn direkte ved å trykke på valgknappen og velge Bli med i spill eller ved å velge Bli med på profilkortet.

Selskaper

• Når noen deler skjermen sin i et selskap, får du nå se en forhåndsvisning av den delte skjermen. Du kan sjekke dette i Selskap-fanen.
  • Du kan nå starte et privat selskap uten å måtte opprette en gruppe.
  • Du kan nå invitere spillere som ikke er gruppemedlemmer, til et privat selskap.
  • Du kan nå sende selskapsinvitasjoner til grupper i tillegg til enkeltspillere.
  • Du kan nå reagere på meldinger med emojier.
  • Det er nå enklere å få tilgang til medier som deles i gruppene dine. Velg Delte medier fra valgmenyen på meldingskortet.
  • Brukervennligheten til kortene i kontrollsenteret har blitt forbedret.
  • Aktivitetskortene er forbedret. Når flere aktiviteter pågår, vises det nyeste kortet som et frittstående kort i kontrollsenteret. Kortet for samlede aktiviteter fortsetter også å vises.
  • Spillhjelpekortene er forbedret.
  • I tillegg til pågående aktiviteter kan du nå se tilgjengelige, tidligere tilgjengelige, kommende og fullførte aktiviteter.
  • Når et kort er valgt, vises detaljene på kortet på høyre side av kortet, noe som gjør det enklere å finne mål og få tilhørende hint.
  • Konsollnavigasjonsopplevelsen er forbedret.
  • Når du flytter markøren mens du navigerer på konsollen, blir lydeffekten du hører når du kommer til punktet der du ikke kan komme lenger, mer tydelig og merkbar.
  • Du kan nå få haptisk tilbakemelding gjennom vibrasjoner på kontrolleren mens du navigerer på PS5. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Kontrollere, og slå på Haptisk tilbakemelding under konsollnavigering.
  • I spillhuben kan du nå se hvor mange turneringer du har deltatt på, og hvor mange ganger du har oppnådd den høyeste plasseringen.
  • På spillerprofilskjermen ser du nå Mest spilte spill.
  • I spillbiblioteket kan du nå søke etter spill bare i spillbiblioteket ditt.
  • Bla gjennom nyttige tips for å få mest mulig ut av PS5, og finn ut mer om nye funksjoner i den nye oppdagelsestipsdelen.
  • Gå til Innstillinger > Veiledning og tips, Helse og sikkerhet og Annen informasjon > Veiledning og tips, og velg Oppdagelsestips for å se alle tipsene.
  • Forenklet Cangjie er lagt til under tekstmetode for kinesisk (tradisjonell).
  • Hvis du vil bruke tekstmetoden Forenklet Cangjie på tastaturet på skjermen, går du til Innstillinger > System > Språk > Inndataspråk > Kinesisk (tradisjonell) og slår på 速成.
  • Hvis du vil bruke det eksterne tastaturet, går du til Innstillinger > Tilbehør > Andre tilbehør og velger Kinesisk (tradisjonell) for Type, og 速成 for 輸入法.
  • Du kan nå dempe eller justere volumet på PS5-konsollens pipelyd når du slår den av eller på eller setter den i hvilemodus. Gå til Innstillinger > System > Pipelyd.
  • Hvis du vil justere volumet på pipelyden, velger du Volum.
  • Hvis du vil dempe pipelyden, slår du på Demp pipelyden.
  • Informasjonsskjermen for videoutgang som vises under Innstillinger > Skjerm og video > Videoutgang, har fått ny design for å gjøre den enklere å se.
  • Hvis du vil se gjeldende oppløsning, fargeformat og HDCP-versjon, velger du Nåværende videoutgangssignal.
  • Hvis du vil se støttestatusen for HDR (high dynamic range) og VRR (variable refresh rate) for hver av de tilgjengelige frekvensene for HDMI-enheten, velger du Informasjon for den tilkoblede HDMI-enheten.
  • Talekommando er forbedret.
  • Hjelpeinnholdet til Talekommando er forbedret.
  • Du kan nå navigere mellom hjelpeinnholdssidene ved hjelp av Talekommando.
  • Hjelpeinnholdet skjules når det har gått en stund.
  • Hvis du sier «Hva er nytt?» med Talekommando på en hvilken som helst skjerm, kan du nå se etter nye PS5-talekommandoer og siste nytt om PS Plus.
  • Talekommando (forhåndsversjon) er for øyeblikket kun tilgjengelig på engelsk og for spillere med PlayStation Network-kontoer i USA og Storbritannia.
  • Påloggingsskjermbildet for QR-koden til PS5 har fått en ny design. QR-kodene er nå mye større.
  • Vi har oppdatert enhetsprogramvaren for den trådløse DualSense-kontrolleren, den trådløse DualSense Edge-kontrolleren, PlayStation VR2 og PlayStation VR2 Sense-kontrollerne for å forbedre stabiliteten.
  • Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 23.01-07.61.00
Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.

Versjon: 23.01-07.60.00
Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.

Versjon: 23.01-07.40.00
Vi har forbedret ytelsen og stabiliteten til systemprogramvaren.
Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.

Versjon: 23.01-07.20.00
Vi har forbedret ytelsen og stabiliteten til systemprogramvaren.
Vi har forbedret meldingene og brukervennligheten på enkelte skjermbilder.
Vi har oppdatert enhetsprogramvaren til den trådløse DualSense Edge-kontrolleren for å forbedre stabiliteten.

Versjon: 23.01-07.01.01
Et problem i spillbiblioteket der innholdet ble vist feil under visse forhold, er løst.

Versjon: 23.01-07.01.00
Vi har fikset et problem som forårsaket at Discord-talechatten ble frakoblet.