Hur du interagerar med andra på PSN

Här är några saker du bör vara medveten om när du interagerar med andra användare på PlayStation™Network.

När du registrerade ditt konto på PlayStation Network gick du med på att följa de uppföranderegler som beskrivs i Tjänstevillkor för Playstation Network

Vad står det i uppförandereglerna?

Uppförandereglerna anger hur vi förväntar oss att våra spelare beter sig på PlayStation Network. Uppförandereglerna hjälper till att upprätthålla säkerhet och inkludering på PlayStation Network, så det är viktigt att komma ihåg att brott mot reglerna leder till konsekvenser. Läs dem noggrant och följ dem alltid när du är online.

Våra regler innebär i enkelhet: var en lagspelare, var snäll och ha sunt förnuft. Fuska inte, hota inte med våld och utför eller uppmana inte till olaglig aktivitet på vår plattform.

Kom ihåg att allt olämpligt, kränkande eller hotfullt du säger, laddar upp eller strömmar kan granskas av PlayStations säkerhetsteam. Om säkerhetsteamet upptäcker att du har brutit mot uppförandereglerna kan du stängas av från PlayStation Network.

Vad händer om jag bryter mot uppförandereglerna?

Om du bryter mot uppförandereglerna kan vi stänga av kontot på ditt PlayStation-system tillfälligt eller permanent.

Avstängning av konto

Avstängning av konto innebär att du inte kan använda ditt konto för att få åtkomst till PlayStation Network. Om du delar ett PlayStation-system med andra spelare kan de fortfarande komma åt PlayStation Network från sina konton, förutsatt att de inte är avstängda.

Avstängning av system

Avstängning av system innebär att inga spelare kan komma åt PlayStation Network från det avstängda PlayStation-systemet. Läs mer om avstängningar och hur du rapporterar användare som beter sig olämpligt eller kränkande på PlayStation Network:

Vad kan jag göra om jag blir avstängd från PSN?

I de flesta fall får du ett e-postmeddelande som förklarar varför du har stängts av och hur länge avstängningen varar. Om din avstängning är tillfällig kan du använda ditt konto igen när avstängningen löper ut. Kom ihåg att följa uppförandereglerna för PSN för att undvika att bli avstängd.

Mer information om avstängningar relaterade till återbetalningar eller avbrutna transaktioner finns i följande artikel: