Spela in spelsessioner och ta skärmbilder på PS5-konsoler

Så här spelar du in spelsessioner och tar skärmbilder på PS5-konsoler

Spara minnesvärda ögonblick i dina spel på PlayStation®5-konsoler genom att ta skärmbilder och spela in videoklipp.

Så här spelar du in videor och tar skärmbilder på PS5™-konsoler

1. Tryck på skapa-knappen på den trådlösa DualSense™-handkontrollen för att öppna menyn Skapa.
  2. Välj något av följande.

Ta skärmbild
Ta en skärmbild av din aktuella spelskärm.

Starta ny inspelning
Starta en ny inspelning av din spelsession. När du är klar med inspelningen trycker du på skapa-knappen för att öppna menyn Skapa och väljer sedan Stoppa inspelning.
Du kan spela in upp till en timmes spelande.

Spara senaste spelsession
Videon med din senaste spelsession spelas in fortlöpande och automatiskt. Du kan spara allt från de senaste 15 sekunderna upp till en timmes spelande.

• En del innehåll kan inte spelas in. Vissa scener är blockerade och tas inte med i dina videoklipp.

Så här använder du menyn Skapa på PS5-konsoler

1. Tryck på skapa-knappen på handkontrollen för att öppna menyn Skapa.
  2. Välj ett av följande alternativ för att spela in eller dela ditt spelande.

A) Nyligen skapat
Välj miniatyren för att öppna kortet Nyligen skapat. Du kan visa upp till 15 av dina senaste skärmbilder och videoklipp.

B) Inspelningsmetoder
Spara senaste spelförlopp, Ta skärmbild, Starta ny inspelning.

C) Sändning
Gå direkt till en sändning från menyn Skapa.

D ) Dela skärm
Strömma ditt spelande till medlemmarna i ditt party.

E) Alternativ för klipp
Ändra format och upplösning på dina skärmbilder och videoklipp. Du kan inkludera ljud från din mikrofon och från röstchatten. Om du har en kompatibel skärm kan du även aktivera 4K-inspelning.

Så här ändrar du inställningarna för klipp på PS5-konsolen

1. På hemskärmen väljer du Inställningar > Klipp och sändningar.
  2. Välj Klipp och sedan en av följande inställningar.

Ändra skapa-knappens funktion genom att välja mellan StandardEnkla skärmbilder och Enkla videoklipp.

Aktivera HDR (High Dynamic Range) och ändra vilken filtyp dina skärmbilder ska sparas som. HDR är endast aktiverat när konsolen är ansluten till en kompatibel skärm.

Ändra filtyp och upplösning för när du spelar in ett videoklipp.

Välj Videoklippsformat och välj sedan om du vill ta med mikrofonen eller röstchattljudet. När du inkluderar röstchattljud ska du fråga röstchattmedlemmarna om du får lägga till deras röster i dina videoklipp.

Så här hanterar du trophyvideor och -skärmbilder på PS5-konsoler

1. På hemskärmen väljer du Inställningar > Klipp och sändningar.
  2. Välj Automatiska klipp > Trophies och justera följande inställningar.
  • Spara trophy-skärmbilder
  • Spara trophyvideor
  • Längd på trophyvideo