Få trophies på PlayStation-konsoler

Så här vinner du trophies på PlayStation-konsoler

Läs om trophyinställningar, hur din trophynivå fastställs och hur du synkroniserar trophies på PlayStation®5-konsoler och PlayStation®4-konsoler

Beroende på spel kan du vinna trophies genom att uppnå mål, såsom att klara nivåer, hitta samlarföremål eller utföra vissa uppgifter.

Visa dina trophies på PS5-konsoler

1. Markera din profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies.
    En lista med dina vunna trophies visas.
  2. Markera ett spel i listan om du vill se trophy-information för det spelet.
  3. Markera en trophy för att se mer uppgifter om den.
  1. Välj Trophies på funktionsskärmen.
  2. Markera ett spel om du vill se information om de trophies du har vunnit för det.
  3. Om du vill sortera dina trophies efter vinstdatum eller valör eller om du vill söka efter information om dina trophies online trycker du på OPTIONS-knappen.

Så här fäster du trophies på PS5-konsoler

När du fäster en trophy ligger den högst upp på trophies-kortet så att du enkelt kan se uppgifterna utan att titta igenom tillgängliga trophies.

1. När du spelar ett spel går du till kontrollcentret och väljer trophies-kortet.
  2. Välj en trophy och välj sedan Fäst trophy.
    Trophies som du har fäst visas ovanför tillgängliga trophies.
  • Du kan fästa upp till fem trophies per spel.
  • Vill du fästa en trophy innan du börjar spela? Välj bara Fäst trophy på skärmen Trophy-information.
A) Trophystatistik Visa statistik över de trophies som du har vunnit för ditt spel.
B) Fäst i sidan Se trophies-kortet på din spelskärm. Visa en skärm i skärmen.
C) Sortera efter Ändra ordningen på tillgängliga trophies i avsnitt E.
D) Fästa trophies Kontrollera framsteg eller status för de trophies du har fäst.
E) Tillgängliga trophies Trophies visas baserat på dina framsteg i spelet. Om du vill se alla trophies för ditt spel väljer du Visa alla trophies.

Trophyvalörer

De valörer som finns är från svårast till lättast: Platina, Guld, Silver och Brons. Antalet trophies och deras grader samt kraven för att vinna dem varierar mellan olika spel.

Ovanlighetsnivån är avhängig av hur många spelare som har fått en viss trophy. Trophies kategoriseras i fyra nivåer efter hur vanliga de är: Extremt ovanlig, Mycket ovanlig, Ovanlig och Vanlig.

Justera trophyinställningarna

Trophies du har vunnit visas i din profil. Anpassa vem som kan se dina spel och din spelhistorik i Sekretessinställningar.

Så här synkroniserar du trophies manuellt

1. Markera din profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies.
  2. Tryck på alternativknappen och välj sedan Synkronisera med PlayStation Network.
  1. Välj Trophies på funktionsskärmen och tryck på OPTIONS-knappen.
  2. Välj Synkronisera med PlayStation Network.

Så här jämför du trophies med dina vänner

1. Gå till den spelares profil vars trophies du vill se.
  2. Välj trophies på fliken Översikt.
    Om du väljer ett spel kan du visa trophies för det spelet.

Du kan också jämföra trophies med en annan spelare på din egen skärm för trophies.

1. Markera din profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies.
  2. Tryck på triangelknappen när du har skärmen för trophies öppen.
  3. Välj den spelare du vill jämföra trophies med.
    Om du vill byta spelare att jämföra trophies med trycker du på triangelknappen och väljer sedan Byt spelare.
  1. Välj Trophies på funktionsskärmen och välj Jämför trophies.
  2. Välj den spelare du vill jämföra trophies med.

Så här spelar du in klipp med dina trophyögonblick

Din konsol kan automatiskt spara en skärmbild, eller ett videoklipp på PS5-konsoler, av det ögonblick då du får en trophy.

1. Gå till Inställningar > Klipp och sändningar > Automatiska klipp.
  2. Välj Trophies och välj sedan ett klippformat:
  • Spara trophy-skärmbilder
    Spara skärmbilder automatiskt. Du kan välja att skärmbilder endast ska sparas för vissa trophy-valörer.
  • Spara trophy-videoklipp
    Spara videoklipp automatiskt. Du kan välja att videoklipp endast ska sparas för visas trophy-valörer.
  • Längd på trophy-videoklipp
    Välj längd för dina sparade videoklipp.

Du kan visa dina trophy-ögonblick via skärmen Trophy-detaljer och Mediagalleri.

1. Gå till Inställningar > Delning och sändning > Inställningar för skärmbilder.
  2. Välj ett klippformat:
  • Ta skärmbild automatiskt när du vinner en trophy
    Markera för att spara skärmbilder automatiskt när du vinner trophies.
  • Bildformat
    Välj filformat för dina skärmbilder.
  • Dimensioner
    Välj mått för dina skärmbilder.
    Den här inställningen är bara tillgänglig på vissa PS4-konsoler.

Du kan visa dina trophy-ögonblick på skärmen Trophy-detaljer och Klippgalleri.

Se användarhandboken online för att få reda på mer om Inställningarna för klipp på PS4-konsolen

Så här tar du bort trophy-information

Du kan ta bort trophy-information för ett spel om du inte har vunnit några trophies i det spelet än. Det går inte att ta bort spel du har vunnit trophies för.

1. Markera din profilbild på hemskärmen och välj sedan Trophies.
  2. Välj spelet, tryck på OPTIONS-knappen och välj Ta bort.
  1. Välj Trophies på funktionsskärmen.
  2. Välj spelet, tryck på OPTIONS-knappen och välj Ta bort.

Gå till Profil > Trophies. Tryck på det spel du vill ta bort trophy-information för och välj Radera.