Ansluta till spel på PS5-konsoler

Läs om hur du ansluter till dina vänners spel på en PlayStation®5-konsol.

För vissa onlinespel för flera spelare måste du vara PlayStation®Plus-medlem. Mer information finns i PlayStation™Store.

Ansluta till en spelgrupp på PS5-konsoler

När du har en vän i en spelgrupp som du kan ansluta till letar du rätt på gruppen i din väns profil i kontrollcentret. Du kan ansluta till gruppen om du har spelet installerat och det finns lediga platser i gruppen.

1. Välj kortet och välj sedan Gå med i grupp
  2. Ibland kan du behöva begära att få ansluta till spelgruppen. När det händer väljer du helt enkelt Begäran om att få ansluta

När andra spelare bjuder in dig att spela ett spel får du en avisering. Öppna aviseringen och välj Anslut.

Så här bjuder du in spelare till din spelgrupp på PS5-konsoler

Du kan även bjuda in spelare till ditt spel och starta nya spel. Så här skickar du spelinbjudningar till andra spelare:

• Gå till spelarprofilen och välj Bjud in till spel. Välj ett av alternativen och följ sedan de instruktioner som visas på skärmen.
    Den här metoden fungerar endast för PS5-spel.
  • Gå till kontrollcentret och välj Game Base. Välj antingen en onlinevän, en grupp med spelare eller ett party och välj Bjud in till spel.
    Om du väljer en grupp med spelare eller ett party, skickas en inbjudan till alla medlemmar.
    Den här metoden fungerar endast för PS5-spel.
  • För de flesta spel kan du bjuda in spelare i spelet. Hur du bjuder in spelare kan vara olika för olika spel.
    Den här metoden fungerar för både PS5- och PS4-spel.
  • Om det finns en spelare i din grupp med spelare eller ett party som du har blockerat, så får de inte din spelinbjudan.
  • När du vill lämna spelgruppen stänger du helt enkelt av spelet.

Hur du hanterar din spelgrupp

När du startar ett spel som andra spelare kan ansluta till, skapas en spelgrupp och du blir gruppledare.
Välj kortet Pågår i kontrollcentret för att hantera din spelgrupp.

Om du inte är gruppledare kan du fortfarande använda kortet för att visa gruppdetaljer och profilerna för andra spelare i spelgruppen.

A ) Bjud in till spel
Välj vänner, en grupp med spelare, ett party eller spelare som du har spelat tillsammans med för att ansluta till din spelgrupp.

B ) Spelinställningar
Välj vem som kan ansluta till din spelgrupp, vem som kan bjuda in andra till gruppen och vem som kan begära att få ansluta till gruppen.

C ) Spelare
Visa vilka som är med i spelgruppen. Om det finns fler spelare i gruppen än vad som visas, välj Visa alla spelare.
Gruppledaren markeras med gruppledarikonen.
Som gruppledare kan du välja en spelare som blir ny gruppledare (det kan bara finnas en gruppledare i taget) eller sparka ut en spelare.

D ) Spelinformation
Visa information som när spelgruppen skapades och kompatibla versioner av spelet. Om det finns mer information än vad som visas, välj Visa all information.