Förbeställ och ladda ned spel automatiskt

Så här förbeställer du och laddar ned spel automatiskt från PlayStation Store

Ta reda på hur du köper och avbryter förbeställningar på PlayStation™Store, var du hittar lanseringsdatum för förbeställningar och hur du hämtar en förbeställning automatiskt.

Hur förbeställer jag innehåll från PlayStation Store?

Vissa produkter på PlayStation Store går att förbeställa innan de lanseras.

1. Sök efter spelet på PlayStation Store.
  2. Välj pris eller Förbeställ.
    Du debiteras och förbeställningen visas i ditt bibliotek, PlayStation Store och PlayStation®App.

Så här laddar du ned en förbeställning automatiskt

Om du ser fram emot ett kommande spel kan du förbeställa det på PlayStation Store och konfigurera automatiska nedladdningar så att innehållet börjar laddas ned så fort det är tillgängligt. När du har konfigurerat automatiska nedladdningar kan du aktivera automatisk nedladdning för ett visst spel genom att följa stegen nedan.

För att vara redo att spela ditt förbeställda spel när det släpps aktiverar du Fortsätt vara ansluten till internet genom att gå till guiden nedan.

1. På hemskärmen för spel väljer du Spelbibliotek och sedan ditt förbeställda spel.
    En timer som räknar ned till spelets lansering visas.
  2. Markera timern.
    En lista med innehåll som ingår i det förbeställda spelet visas. Om kryssrutan bredvid innehållet är markerad är automatisk nedladdning aktiverad.
  3. Avmarkera kryssrutan bredvid innehållet som du vill stänga av automatisk nedladdning för och välj sedan OK.
  4. Om du vill stänga av automatisk nedladdning för allt innehåll avmarkerar du kryssrutan Markera allt och väljer sedan OK.
  • Om du förbeställt ett spel som levereras med versioner för både PS5-konsolen och PS4-konsolen kan du välja timern för någon av versionerna i steg 2 och fortfarande se allt innehåll i paketet.

Se till att du har konfigurerat automatiska nedladdningar och ställt in PS4-konsolen som din primära PS4-konsol innan du laddar ned en förbeställning automatiskt.

1. Gå till Bibliotek > Köpt och välj förbeställningen.

2. Du kommer att se en klocka som räknar ned till spelets lansering. Välj klockan och följ sedan anvisningarna på skärmen för att justera automatisk nedladdning för det spelet.

Hur avbryter jag en förbeställning från PlayStation Store?

När du förbeställer ett spel debiteras din plånbok eller ditt betalningssätt. Om du ändrar dig innan innehållet släpps kan du avbryta förbeställningen och få en återbetalning. Om spelet har släppts och innehållet inte har börjat laddas ned till din PlayStation-konsol kan du avbryta och begära återbetalning inom 14 dagar efter att du har gjort förbeställningen.

Hur hittar jag lanseringsdatumet för en förbeställning?

Om du vill hitta lanseringsdatumet för en förbeställning söker du efter spelet på PlayStation Store. Lanseringsdatumet visas under speltiteln.

När debiteras jag för en förbeställning på PlayStation Store?

Du debiteras när du väljer Förbeställ för ett spel på PlayStation Store.