Felsökning av röstchatt

Felsökning av röstchatt på PSN

Ta reda på hur du felsöker vanliga problem med PlayStation™Network-röstchatten på PlayStation®5-konsoler och PlayStation®4-konsoler.

Felsöka ljudinställningarna för PS5-konsolen

Om du har problem med röstchatten provar du att ändra följande inställningar.

1. Gå till Inställningar > Ljud > Ljudutsignal och välj Utgångsenhet och välj en ljudutgångsenhet som ska användas.

2. Du kan också justera vilket ljud du hör via hörlurarna genom att välja Utdata till hörlurar.

Handkontrollen har en mick som du kan använda för röstchatt och röstinmatning. Tryck på ljud av-knappen på handkontrollen för att stänga av och sätta på ljudet från mikrofonen.

1. Du kan konfigurera mikrofoninställningarna för handkontrollen, ett headset eller en USB-mick genom att gå till Inställningar > Ljud > Mikrofon
  2. På den här menyn kan du ändra Ingångsenhet och Justera mikrofonnivån.
  • Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base. Därefter kan du välja party från listan.

• Du kan växla mellan partychatt och spelchatt genom att välja rullgardinslistan på röstchattkortet i kontrollcentret.

• Du kan justera ljudbalansen mellan röstchatten och annat ljud på din konsol genom att välja skjutreglaget på röstchattkortet i kontrollcentret.

Felsöka ljudinställningarna för PS4-konsolen

Om du har problem med röstchatten provar du att ändra följande inställningar.

1. Gå till Inställningar > Enheter > Ljudenheter > Utgångsenheter.

2. Om du använder hörlurar väljer du Utdata till hörlurar om du vill välja vilka ljud som spelas upp via hörlurarna.
  • Inställningen Headset anslutet till handkontrollen visas bara när ett headset är anslutet till den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen.
  • På grund av specifikationerna för PS4-konsolen går det inte att spela upp röstchatt och spelljud via både headset och tv.
  1. Gå till Inställningar > Enheter > Ljudenheter.
  2. Markera Justera mikrofonnivån.

Om mikrofonen fungerar reagerar mätaren för Inspelningsvolym.

Om mätaren för inspelningsvolym inte reagerar provar du med ett annat headset eller en annan handkontroll. Om ljudet inte kan sändas till en specifik enhet är det möjligt att det är något fel med den enheten.

1. Gå till Party > Partyinställningar > Chattljud.
  2. Markera Prioritera partychatt eller Prioritera spelchatt

Mer information om partyinställningar för PS4™-konsolen finns i användarhandboken online.

Felsöka internetanslutningen

Om du förlorar anslutningen eller om mikrofonikonen blinkar under partyröstchatt försöker du med följande:

1. Kontrollera internetanslutningen. Använd om möjligt en fast anslutning.
  2. Stäng av konsolen och din internetenhet (modem och router). Vänta 5 minuter och slå sedan på dem igen.
  3. Om du använder en router försöker du att öppna portarna. Kontakta din internetleverantör för att ta reda på hur du öppnar följande portar i routern:
  • TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
  • UDP: 3478, 3479

Felsök enheten

Prova med följande felsökningsmetoder för de olika enheterna.

• Kontrollera att mikrofonreglaget på headsetet inte är inställt i läge OFF (av).

• Prova med att ansluta enheten på nytt.

• Om du har en annan trådlös handkontroll försöker du ansluta headsetet till den.

• Kontrollera att mikrofonen på det trådlösa surroundheadsetet inte är avstängd. När den är avstängd lyser statuslampan för det trådlösa headsetet lila. Lampan/knappen sitter på olika platser på olika produkter. Du hittar mer information i användarhandboken.
  • Läs guiden nedan för att justera volymbalansen för det trådlösa PlayStation-headsetet.