Spela PlayStation-spel på skiva

Följ de här stegen för att spela skivbaserade spel på PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsolen.

Så här installerar du ett skivbaserat spel på PS5-konsolen

1. Sätt i spelskivan i skivfacket.
    Spelet installeras automatiskt första gången du spelar det.
    Du kan bli ombedd att välja vilka tillägg du ska installera.
  2. När det har installerats väljer du spelet i Hem för spel.
    Spelet startar.
    Skivan måste sitta i varje gång du spelar spelet.

Installera tillägg som du inte valde under den inledande konfigurationen:

1. Sätt i skivan.
  2. Gå till Hem för spel, välj spelet och tryck på alternativknappen.
  3. Välj Hantera spelinnehåll och välj ikonen Installera bredvid tillägget.
  • Du kan även spela PS4™-spel som stöds på PS5®-konsolen.
  1. Sätt i spelskivan i skivfacket.
    Spelet installeras automatiskt.
    Du kan bli ombedd att välja vilka tillägg du ska installera.
  2. När det har installerats väljer du spelet i innehållsområdet.
    Spelet startar.
  3. Skivan måste sitta i varje gång du spelar spelet.

Så här installerar du ett spel med två skivor på PS5-konsolen

Vissa spel har data uppdelade på två skivor för att möjliggöra större filstorlekar.

1. Sätt i dataskivan i skivfacket.
  2. När du uppmanas till det matar ut dataskivan och sätter i spelskivan.
    Installationen slutförs automatiskt när du sätter i spelskivan.
  3. När du är klar lämnar du spelskivan i konsolen för att spela spelet.
  1. Sätt i dataskivan i skivfacket.
  2. När du uppmanas till det tar du ut dataskivan och sätter i spelskivan.
    Installationen slutförs automatiskt när du sätter i spelskivan.
  3. När du är klar lämnar du spelskivan i konsolen för att spela spelet.