Använda PS VR2 för att spela VR-spel på en dator

Läs om hur du använder PlayStation®VR2 på din Windows®-dator och hur du spelar VR-spel på Steam™.

Använda PS VR2 för att spela VR-spel på Steam på datorn

1. Konfigurera din PS VR2 på datorn.
  1. Tryck på PS-knappen på PlayStation VR2 Sense™-handkontrollen för att öppna SteamVR™-instrumentpanelen.
  2. Använd PS VR2 Sense-handkontrollen för att navigera på skärmen och tryck på L2-knappen eller R2-knappen för att välja ett objekt på skärmen.
  • Om ditt VR-spel inte fungerar som förväntat kan du prova att sänka återgivningsupplösningen eller stänga av rörelseutjämningen i inställningarna för SteamVR™.
  • Mer information om SteamVR™ och om vilka VR-spel som finns på Steam® hittar du på Steam®-webbplatsen.

Vad visas på PlayStation VR2 App-skärmen?

Öppna  Steam™ på din Windows®-dator och välj PlayStation®VR2 App. Du kan också öppna appen genom att trycka på PS-knappen på PS VR2 Sense-handkontrollen. Sedan väljer du PlayStation VR2 App på SteamVR™-instrumentpanelen.

• Du behöver inte öppna PlayStation®VR2-appen varje gång du ska använda PS VR2 med SteamVR™.

A) Mer
Visar inställningar för spelområdet, inställningar för appdata, hälsovarningar och mycket mer.

B) Batterinivå
Visar PS VR2 Sense-handkontrollens batterinivå.

C) Enhetsstatus
Visar enheternas status.

D) Uppdatering
Visas när det finns en tillgänglig uppdatering av den fasta programvaran.

E) Hjälp och support (Felsökning)
Öppnar supportsidan till PS VR2.

Visa omgivningarna när du använder PS VR2 på en dator

Tryck på VR-headsetets funktionsknapp för att aktivera genomskinlig vy. Med den genomskinliga vyn kan du se omgivningen medan du har ditt VR-headset på.

• Ditt VR-spel pausas inte när du växlar till genomskinlig vy. För att undvika att förlora speldata ska du pausa eller spara spelet innan du växlar till genomskinlig vy.
  • Om du lämnar spelområdet visas din omgivning inte automatiskt på skärmen. Se till att växla till genomskinlig vy för att se din verkliga omgivning.

Återställ headsetets siktlinje när du använder PS VR2 på en dator

Du kan ställa in den riktning ditåt du är vänd i VR-headsetet som framåt. Håll in alternativknappen (F) på höger PS VR2 Sense-handkontroll tills siktlinjen återställs.

Ta en skärmbild när du använder PS VR2 på en dator

Om du vill ta en skärmbild av ditt VR-spel trycker du på Skapa-knappen (G) på vänster PS VR2 Sense-handkontroll.

• Du kan också trycka på PS-knappen och L2-knappen på vänster handkontroll samtidigt för att ta en skärmbild.
  • Du kan inte spela in videoklipp med PS VR2 på en dator.
  • Standardplatsen för skärmbilder på datorn är:
    C:\Program files (x86)\Steam\userdata\[Steam user number]\760\remote\[App ID]\screenshots