Så förbereder du dig för att använda PS VR2 med PC

Ta reda på vilka datorspecifikationer som krävs för att använda PlayStation®VR2 med en Windows®-dator och vilken maskinvara och appar som behövs i övrigt.

Vilka är datorspecifikationer krävs för att använda PS VR2 på PC?

Kontrollera att datorn uppfyller följande minimikrav för PS VR2.

Operativsystem

Windows 10 (64-bitars)

Windows 11 (64-bitars)

Processor

Intel Core i5 7600

AMD Ryzen 3 3100 *1

RAM

8 GB eller mer

Grafikkort*2*3

NVIDIA GeForce GTX 1650 eller senare
NVIDIA RTX-serien

AMD Radeon RX 5500XT eller senare
AMD Radeon RX 6500XT eller senare *4 *5

DisplayPort™*6

DisplayPort 1.4

USB-port

USB 3.0*7

Bluetooth®

Bluetooth® 4.0 eller senare

*1 Zen2 eller senare arkitektur krävs.

*2 Måste ha en särskild Mini DisplayPort™ eller DisplayPort™-standardutgång. DisplayPortTM via USB Type-C® kan inte användas med din PC-adapter för PlayStation®VR2.

*3 Använd den senaste grafikkortsdrivrutinen. Om du har problem med den senaste drivrutinen kan du försöka återgå till föregående version.

*4 För bästa prestanda rekommenderar vi att du använder ett NVIDIA GeForce RTX 3060-grafikkort eller senare, eller ett AMD Radeon RX 6600XT-grafikkort eller senare.

*5 Turing eller senare arkitektur krävs.

*6 Du måste ansluta DisplayPort™-kabeln direkt till DisplayPort™-porten på datorn.

*7 du måste ansluta din PC-adapter för PlayStation®VR2 direkt till USB-porten på datorn. Använd inte en förlängningskabel eller USB-hubb eftersom det kan göra att den inte fungerar.

*8 vissa Bluetooth®-adaptrar kanske inte är kompatibla med din PC-adapter för PlayStation®VR2. Mer information om Bluetooth®-adaptrar finns på länken nedan.

Maskinvarukrav för PS VR2 på PC

Du behöver följande för att ansluta din PS VR2 till datorn.

• PC-adapter för PlayStation®VR2
  • DisplayPort™ 1.4-kabel (säljs separat)

Vilka appar krävs för att använda PS VR2 på PC?

• Steam™
    Ladda ned den här appen kostnadsfritt från Steam™-webbplatsen och skapa ett konto.
  • SteamVR™
    Ladda ned den här appen kostnadsfritt från Steam™-butiken. Med den här appen kan du använda PS VR2 till att spela VR-spel i Steam™-butiken.
  • PlayStation®VR2-appen
    Ladda ned den här appen kostnadsfritt från Steam™-butiken. Med den här appen kan du använda PS VR2 med din PC. Använd appen för att ändra spelområdet och uppdatera den inbyggda programvaran för PS VR2.