Så ändrar du PS VR2-spelområdet på PC

Ta reda på hur du ändrar spelområdet när du använder PlayStation®VR2 på din Windows®-dator och vilka spelområdestyper som finns.

Så ändrar du PS VR2-spelområdet på PC

1. Tryck på PS-knappen på PlayStation VR2 Sense™-handkontrollen för att öppna SteamVR™-instrumentpanelen och välj sedan ikonen PS VR2.
  2. Välj Gå till konfiguration av spelområde för PS VR2 > Spelområde.
  3. Välj den typ av spelområde som du vill använda.
    Följ instruktionerna på skärmen för att ändra inställningen.
  • Om du lämnar spelområdet visas din omgivning inte automatiskt på skärmen. Återgå till spelområdet eller tryck på VR-headsetets funktionsknapp för att aktivera genomskinlig vy.
  • Om ditt spel inte fortsätter som förväntat efter att du har återställt spelområdet kan du rensa spelområdesdata. Välj Rensa data för spelområde i steg 2 om du vill göra det.

Vilka typer av spelområden finns?

Det finns två typer av spelområden i VR-spelen:

Anpassad
Skapa ditt eget spelområde. Detta kräver ett spelområde som är minst 1 m x 1 m. Använd handkontrollen för att rita gränslinjerna i spelområdet.

Snabb
Spela direkt. Välj den här typen av spelområde om du inte kan ställa in den spelområdesstorlek som Anpassad kräver. Se bara till att du har tillräckligt med utrymme för att flytta PS VR2 Sense-handkontrollen fritt.

Så justerar du golvhöjden för PS VR2 på PC

Se till att spelområdets golvhöjd visas i nivå med rummets golv så att VR-spelen går smidigare.

1. Tryck på PS-knappen på PlayStation VR2 Sense-handkontrollen för att öppna SteamVR™-instrumentpanelen och välj sedan ikonen PS VR2.
  2. Välj Gå till konfiguration av spelområde för PS VR2 > Golvhöjd.
    Justera golvhöjden genom att följa instruktionerna på skärmen.