Konfigurera PS VR2 på PC

Läs om hur du konfigurerar din PlayStation®VR2 på en Windows®-PC.

Så här installerar du PlayStation VR2-appen på en PC

Så här spelar du VR-spel på Steam™ med PS VR2:

1. Installera Steam™.
    Om du inte har ett Steam™-konto måste du först skapa ett. Du kan skapa ett från Steam™-appen eller på webbplatsen.
  1. Från Steam™-appen installerar du SteamVR™ och PlayStation®VR2-appen.
  • När du har installerat PlayStation®VR2-appen öppnar du den och följer instruktionerna på skärmen för att konfigurera PlayStation VR2 Sense™-handkontroller, din PlayStation®VR2-PC-adapter och ditt VR-headset.

Så här parkopplar du dina PS VR2 Sense-handkontroller med din dator

Om det är första gången du använder PS VR2 Sense-handkontrollen på din dator måste du använda Bluetooth® för att parkoppla den. Om USB-kablar är anslutna till handkontrollen kopplar du bort dem. Se till att ladda både vänster och höger handkontroll innan du påbörjar parkopplingen.

1. Slå på Bluetooth® på datorn.
  2. För både vänster och höger handkontroll ska du hålla inne knapparna som anges nedan samtidigt, tills respektive statusindikator (D) börjar blinka.
    Vänster handkontroll: PS-knappen (C) och skapa-knappen (A)
    Höger handkontroll: PS-knappen (C) och alternativknappen (B)
  1. Öppna datorns Bluetooth®-inställningar och välj alternativet att lägga till Bluetooth®-enheter.
    Din PC upptäcker närliggande Bluetooth®-enheter.
  2. Välj dina handkontroller i listan över identifierade enheter för att slutföra parkopplingen.
    Du måste parkoppla handkontrollerna var och en för sig.
  • Parkoppla handkontrollerna när deras statusindikatorer blinkar. Om en handkontrolls statusindikator slutar blinka innan du kan parkoppla den upprepar du steg 2 till 4 för den handkontrollen.
  • Du kan kontrollera handkontrollernas batterinivå i SteamVR™-instrumentpanelen genom att trycka på PS-knappen på PS VR2 Sense-handkontrollen.

Ansluta PS VR2 till en PC

1. Anslut PC-adaptern till Windows®-datorns USB 3.0 Type-A-port (A).
  1. Använd en DisplayPort™ 1.4-kabel (säljs separat) (D) för att ansluta PC-adaptern (B) till PC:ns DisplayPort™-port (C).
  1. Anslut den medföljande strömsladden (H) till den medföljande AC-adaptern (G). Anslut sedan AC-adaptern till DC IN-uttaget (F) på PC-adaptern. Slutför alla anslutningar innan du sätter i strömsladden i ett eluttag (I). När du har anslutit PC-adaptern slås den på och dess statusindikator (E) lyser med fast rött sken.
  1. Anslut ditt VR-headset (medföljer PS VR2) (M) till PC-adapterns USB Type-C®-port (L) och tryck på strömknappen på VR-headsetet (J) för att slå på det.
    PC-adapterns statusindikator (E) och VR-headsetets strömindikator (K) lyser med ett fast vitt sken.
  1. Öppna PlayStation®VR2-appen.
    Slutför den inledande konfigurationen genom att följa anvisningarna på skärmen. När du är klar kan du börja spela dina VR-spel.

Konfigurera PS VR2 på PC

När du konfigurerar PS VR2 på din dator för första gången öppnar du PlayStation®VR2-appen och följer de här stegen.

1. Anslut dina hörlurar.
    Anslut stereohörlurarna till VR-headsetet. Du kan också använda andra ljudenheter som stöds, t.ex. trådlösa PULSE Explore™-hörlurar eller hörlurar med en 3,5 mm-kontakt.
  2. Förbered enheterna.
    Placera handkontrollerna inom räckhåll och tryck på funktionsknappen på VR-headsetet.
  3. Frigör lite utrymme.
    Frigör lite utrymme runt omkring dig så att det inte finns något du kan stöta i eller snubbla över i spelområdet.
  4. Justera ljusstyrkan i rummet.
    Tänd lamporna i rummet så att VR-headsetet kan spåra omgivningen. Dra för gardinerna för att undvika direkt solljus.
  5. Sätt på dig VR-headsetet.
    Följ anvisningarna på skärmen för att dra ut visiret, lossa pannbandet och sätta på dig VR-headsetet. Du kan sedan dra åt ditt pannband och justera visiret.
  1. Justera linserna.
    Se till att du ser bra genom att använda justeringsratten för linsen (A) och justera linsavståndet så att dina ögon kan ses mitt i linserna. Tryck på funktionsknappen när du är klar.
  1. Sätt på dig hörlurarna.
    Sätt på dig de anslutna stereohörlurarna eller andra ljudenheter som stöds.
  2. Håll handkontrollerna.
    Lyft upp handkontrollerna och dra åt handledsremmarna så att de sitter säkert runt handlederna. Följ anvisningarna på skärmen för att lära dig om handkontrollfunktionerna.
  1. Ställ in spelområde.
    Ställ in ett område där du kan spela säkert. Skanna rummet med VR-headsetkameran. Du kan även justera golvhöjden.