Så felsöker du din PS VR2 på datorn

Hitta felsökningssteg för PS VR2-headsetet och PC-adaptern.

Allmän felsökning för PS VR2 på dator

1. Kontrollera anslutningarna. Dra ur alla kablar och anslut dem på nytt med hjälp av guiden nedan. Se till att du använder kablar som är kompatibla med DisplayPort™ 1.4 eller senare.
  1. Kontrollera att din dator uppfyller minimikraven för PS VR2.
  1. Starta SteamVR™ och gå till SteamVR > Inställningar > Fliken utvecklare > Aktivera direktläge.
  2. Om möjligt, testa att använda en annan USB-port för att ansluta din PS VR2.
  3. Öppna appen PlayStation®VR2 och testa din anslutning.
  4. Se till att ditt grafikkort har de senaste drivrutinerna.
    Om du har problem med de senaste drivrutinerna kan du försöka gå tillbaka till en tidigare version.
  1. Stäng av headsetet och datorn. När båda är avstängda slår du på datorn och sedan slår du på headsetet. Starta sedan SteamVR™och försök igen.

Har du problem med anslutningen till PS VR2 Sense-handkontrollen?

1. Se till att din PS VR2 Sense™-handkontroll är laddad.
  2. Om du har anslutit handkontrollen till en PS5-konsol kontrollerar du att konsolen är avstängd.
  3. Stäng av andra Bluetooth®-enheter.
  4. Om du använder Wi-Fi ska du ansluta till 5 GHz-bandet.
  5. Prova att starta om Windows.
  6. Stäng av Bluetooth®, vänta en stund och slå sedan på det igen och försök på nytt.
  7. Avinstallera drivrutinerna till din Bluetooth®-adapter i Enhetshanteraren och stäng av Windows®. Vänta några sekunder och slå sedan på datorn igen.
  8. Gå till Enhetshanteraren och välj Åtgärd > Sök efter maskinvaruändringar.
    Om drivrutinerna tillhandahålls av tillverkaren av Bluetooth®-adaptern uppdaterar du dem till den senaste versionen.

Har du problem med anslutning eller spårning när du använder en Bluetooth-adapter?

1. Se till att din PS VR2 Sense™-handkontroll är laddad.
  2. Om du har anslutit handkontrollen till en PlayStation®5-konsol kontrollerar du att konsolen är avstängd.
  3. Stäng av andra Bluetooth®-enheter.
  4. Se till att det inte finns några hinder mellan handkontrollen och Bluetooth®-adaptern.
  5. Om du använder Wi-Fi ska du ansluta till 5 GHz-bandet.
  6. Anslut till en USB 2.0-port placerad så långt som möjligt från USB 3.0-porten.
  7. Använd en USB 2.0-förlängningskabel* för att flytta Bluetooth®-adaptern bort från datorn.

* Beroende på Bluetooth®-adapterns kompatibilitet kan det hända att vissa produkter inte fungerar. Inga funktionsgarantier lämnas.

Om du använder en inbyggd Bluetooth®-adapter och vill använda en extern Bluetooth®-adapter följer du de här stegen.

1. Inaktivera den inbyggda Bluetooth®-adaptern i Enhetshanteraren
  2. Anslut den externa Bluetooth®-adaptern.

Om du fortfarande har problem försöker du med följande.

1. Prova att starta om Windows.
  2. Stäng av Bluetooth®-adaptern, vänta en stund och slå sedan på den igen och försök på nytt.
  3. Avinstallera Bluetooth®-adapterns drivrutin i Enhetshanteraren och stäng av datorn. Vänta några sekunder och slå sedan på strömmen igen.
  4. Gå till Enhetshanteraren och välj Åtgärd > Sök efter maskinvaruändringar.
    Om drivrutinerna tillhandahålls av tillverkaren av Bluetooth®-adaptern uppdaterar du dem till den senaste versionen.

Steam hittar inte PS VR2

1. Stäng av Steam™.
  2. Starta appen PlayStation VR2 på datorn.
  3. Starta Steam™.

Har du problem med viloläget på datorn?

Om du försätter datorn i viloläge medan du spelar ett SteamVR™-spel kan det uppstå ett fel när du återupptar spelet.

1. Stäng av PS VR2 och bildskärmen.
  2. Slå på bildskärmen.
  3. Slå på din PS VR2.

Vi rekommenderar att du inte försätter datorn i viloläge när du spelar SteamVR™-spel med PS VR2.

Har du problem med bildkvaliteten när du använder PS VR2 på datorn?

1. Kontrollera att samtliga kablar är korrekt anslutna och att din dator uppfyller minimikraven.
  1. Gå till SteamVR > Inställningar
  2. Prova att sänka inställningarna för bildkvalitet.
  3. Prova att stänga av Rörelseutjämning.

Har du problem med spårning när du använder din PS VR2 på datorn?

1. Kontrollera att samtliga kablar är korrekt anslutna och att din dator uppfyller minimikraven.
  1. Stäng av headsetet.
  2. Stäng av SteamVR™.
  3. Öppna appen PlayStation®VR2 och välj Radera spelområdesdata.

Kraschar spelet när du använder PS VR2 på datorn?

1. Prova att sänka inställningarna för bildkvalitet i SteamVR™-inställningarna.
  2. Prova att stänga av rörelseutjämningen i SteamVR™-inställningarna.

Fel vid start av SteamVR?

1. Prova allmän felsökning.
  2. Starta appen PlayStation VR2 och kontrollera anslutningsstatus.
  3. Om du ser ett meddelande om att det är problem med anslutningen, stäng av VR-headsetet och slå på det igen.
  4. Testa att ansluta USB-kabeln till en annan USB-port på ditt moderkort.
  5. Om felet kvarstår, stäng av headsetet och datorn. Slå sedan på headsetet och datorn och försök igen.

Problem med drivrutinerna till ditt AMD-grafikkort?

Testa verktyget AMD Cleanup Utility.

Har du problem med drivrutinerna till ditt NVIDIA-grafikkort?

Om du använder ett NVIDIA®-grafikkort och har problem med SteamVR™ kan du testa att lösa problemet med en ren installation av drivrutinerna för ditt NVIDIA®-grafikkort.

Använder du ett externt grafikkort?

Om du ansluter din datorskärm till DisplayPort™ på datorn och din PS VR2 till ett externt grafikkort är det möjligt att du inte kan starta vissa spel.

• Problemet kan eventuellt avhjälpas genom att koppla datorskärmen till det externa grafikkortet.
  • Observera att PS VR2 saknar stöd för HDMI-till-DisplayPort™-adaptrar och USB Typ-C-till-DisplayPort™-adaptrar.

Vad betyder lamporna på PC-adaptern?

• Fast vitt sken
    PC-adaptern är på, PS VR2 är anslutet och klart.
  • Fast rött sken
    Datoradapter är på, PS VR2 är inte ansluten.
  • Av
    Datoradaptern är avstängd.

Saknar du knappar för VR-kontrollen i spelet?

Observera att knapparna på VR-handkontrollen kanske inte återspeglas korrekt i vissa spel.

Kontrollera knappinställningarna i SteamVR™.

Problem med administratörsbehörigheter i appen PlayStation VR2?

Om du väljer Nej för administratörsbehörigheter när du installerar appen PlayStation VR2 kan du inte fortsätta installationen.

1. Stäng appen PlayStation VR2 och starta om den.
  2. Välj Ja när du blir ombedd att aktivera administratörsbehörigheterna till Steam™ Client Service.