Skillnader mellan PS VR2 på PC och på PS5-konsolen

Lär dig om skillnaderna mellan att spela PlayStation®VR2 på en Windows® PC och på en PlayStation®5-konsol.

Vilka funktioner skiljer sig mellan PS VR2 på PC och PS5-konsolen?

Följande PS VR2-funktioner stöds inte när du använder PS VR2 på en PC.

• HDR-utdata
  • Haptisk feedback på PlayStation VR2 Sense™-handkontroll*
  • Adaptiva avtryckare på PlayStation VR2 Sense-kontrollen
  • VR-headsetåterkoppling
  • VR-headset med blickspårning

*PS VR2 Sense-handkontrollen stöder grundläggande handkontrollsvibrationer, vilket är en enkel vibrationsfunktion på handkontrollen.

Hur skiljer sig spelområdena mellan PS VR2 på PC och PS5-konsolen?

Spelområdena har olika funktioner i PS VR2 på PC och på PS5®-konsolen.

• På PC växlar ditt VR-headset inte automatiskt till genomskinligt läge när du går utanför spelområdet.
  • De VR-spelsätt som en PS5-konsol erbjuder fungerar inte med en PC. När du använder PS VR2 på en PC måste du anpassa spelområdets storlek för varje VR-spel.

Vilka spel kan du spela med PS VR2 på en PC?

Ditt urval av VR-spel beror på om du använder en PS5-konsol eller en PC.

• På PC: VR-spel finns tillgängliga på Steam™
  • På PS5-konsoler: PS VR2-spel