Felsöka problem med skivor på PS4-konsoler

Om du har problem med att spela upp eller läsa in vissa spel på PlayStation®4-konsolen kan du prova att utföra följande felsökningssteg.

Felsöka problem med läsning av skivor på PS4-konsoler

Sätt tillbaka skivan i konsolen efter vart och ett av dessa steg.

1. Rengör skivan med en mjuk och ren trasa för att ta bort smuts och fingeravtryck.
  2. Prova med att sätta i ett annat spel, en annan Blu-Ray-skiva eller dvd.
    Det går inte att spela upp kopierade skivor eller cd-skivor på PS4™-konsoler.
  3. Starta Felsäkert läge och välj alternativ 5 Bygg om databas.
  1. Om alternativet Bygg om databas inte löser problemet öppnar du Felsäkert läge och väljer alternativ 7 Initiera PS4-systemet (installera om systemprogramvara).
Varning: Om du väljer alternativ 7 i Felsäkert läge tas all information bort från konsolen, även systemprogramvaran. Gå till guiden nedan för att hämta ominstallationsversionen av systemprogramvaran till PS4-konsolen.

Om de här felsökningsstegen inte löser problemet kan du gå till PlayStation-reparationer.

Felsöka oönskad utmatning av skivor på PS4-konsoler

1. Tryck och håll ned PS-knappen på handkontrollen så öppnas snabbmenyn där du väljer Stäng av > Stäng av PS4-systemet.
  2. Koppla ur PS4-konsolen och håll strömknappen nedtryckt i 30 sekunder tills du hör två pip.
  3. Koppla in konsolen och slå på den igen efter fem minuter.
Uppdatera systemprogramvaran på PS4-konsolen
  1. Gå till Inställningar > Uppdatering av systemprogramvara.
  2. Om du har problem med att uppdatera systemprogramvaran kan du gå till guiden nedan.
Dra åt skruven för manuell utmatning

Problemet kan bero på att skruven för manuell utmatning sitter löst. I guiden nedan får du veta hur du hittar PS4-konsolens skruv för manuell utmatning.

Se efter om skivan är repig eller smutsig

• Rengör en skiva som blivit repig eller smutsig med en mjuk, luddfri trasa som är specifikt avsedd för rengöring av Blu-Ray- eller dvd-skivor.
  • Rengör skivan genom att torka från mitten och ut mot skivans kant.

Har du fortfarande problem?

PlayStation-konsolen kan behöva repareras. Gå till felsökningsverktyget PlayStation-reparationer genom att välja ditt problem nedan.