Så här konfigurerar du YouTube på PS4-konsoler

Läs om hur du konfigurerar YouTube på PlayStation®4-konsoler.

Så här laddar du ned YouTube-appen på PS4-konsoler

1. Gå till PlayStation™Store och sök efter ”YouTube”. Välj Ladda ned.
  2. Gå till Tv och video och välj YouTube-ikonen bland dina installerade appar.

Så här loggar du in på YouTube

1. Öppna YouTube-appen och välj Logga in
  2. Logga in med ditt Google-konto när en uppmaning om att göra det visas.
    Om du har flera Google-konton ser du till att du väljer det du använder för YouTube.
  1. Öppna YouTube-appen och välj din profil.

2. Välj Logga ut.

Så här tar du bort länken till ditt YouTube-konto på PS4-konsoler

1. Gå till Inställningar Kontohantering Länka till andra tjänster.

2. Välj YouTube och Ta bort länkar till konton.

Så här strömmar du spel till YouTube

Använd guiden nedan om du vill sända och dela spel från PS4-konsoler till YouTube och andra strömningstjänster.

Titta på 360°-videor från YouTube med PS VR-headset på PS4-konsoler

1. Se till att appen är uppdaterad. Markera YouTube-appen, tryck på OPTIONS-knappen och välj Sök efter uppdateringar.
  2. Starta YouTube-appen och välj en 360°-video att titta på. Om ditt PS VR-headset är anslutet och på visas vanligtvis en uppmaning om att välja läge:

Normalt:
    titta på vanliga videor i filmläget.
    VR: titta på 360°-videor.
  • När du tittar på 360°-videor kan du använda vänster och höger styrspak på den anslutna handkontrollen till att panorera i videon. Om du vill bläddra bland alla tillgängliga 360°-videor går du till YouTube.

Så här tittar du på YouTube-videor i 4K-upplösning

Om du vill titta på YouTube-videor i 4K-upplösning måste du ha följande:

• en PlayStation®5- eller PlayStation®4 Pro-konsol som är konfigurerad för 4K-bildkvalitet

• en Ultra HD- eller 4K-visningsenhet.

• En stabil internetanslutning på minst 25 Mbit/s.

När du väljer en 4K-video strömmas automatiskt innehållet med 4K-upplösning. Om du vill vara säker på att du strömmar i 4K går du till Inställningar  > Visa videoinformation > Aktiverad i YouTube-appen.

4K-videor har vanligtvis upplösningen 3 840 x 2 160 bildpunkter. Bildkvaliteten beror också på vilken video du strömmar.