Aktivera HDR på PS5-konsoler

Så här aktiverar du HDR på PS5-konsoler

Ta reda på hur du aktiverar och justerar HDR på PlayStation®5-konsolen.

Så här aktiverar du HDR på PS5-konsoler

1. Gå till Inställningar > Skärm och video
  2. Välj Videoutdata > HDR.
  • Om du väljer Alltid på konverteras även spel och appar som inte är HDR-kompatibla automatiskt till HDR-utdata.
  • Om du väljer På när det stöds kommer spel och appar som inte är HDR-kompatibla visas i SDR (Standard Dynamic Range).

Vad är HDR?

HDR ger högre kontrast – eller större intervall för färg och ljusstyrka än SDR (Standard Dynamic Range).

Alla PS5™-konsoler har 4K- och HDR-funktioner men vilka bildkvalitetsinställningar som är tillgängliga beror på din hemunderhållningsutrustning.

Så här justerar du HDR-inställningar på PS5-konsoler

1. Gå till Inställningar > Skärm och video
  2. Välj Videoutdata > Justera HDR.