set-up/">

Kom igång med din nya PS5-konsol

Ta reda på hur du konfigurerar PlayStation®5-konsolen första gången, hur du uppdaterar systemprogramvaran och hur du ansluter till PlayStation™Network (PSN).

Så här monterar du stativet eller fötterna på PS5-konsoler

Kontrollera först modellnumret på din PS5®-konsol.

Välj din PS5-konsolmodell i listan nedan för instruktioner.

1. Placera konsolen på något mjukt på en plan yta.
  2. För in fötterna för vågrätt ställ i hålen i spåren på PS5-konsolen.
    Fäst alltid fötterna på PS5-konsolen före användning.
Konsol med installerad skivenhet och fötter (långa) monterade.
Konsol utan installerad skivenhet och fötter (korta) monterade.
  • Om du vill ställa PS5-konsolen i vertikalt läge måste du använda det lodräta stället (säljs separat).

Montera alltid stativet på PS5-konsolen när du förbereder den för användning. Hur du sätter fast stativet beror på hur du vill placera PS5-konsolen.

För stående placering

1. Rikta in kroken (A) mot skåran på stativet genom att vrida stativets över- och underdel i motsatta riktningar. Vrid tills du hör ett klickljud.
  1. Placera konsolen med baksidan uppåt och ta sedan loss locket från skruvhålet.
  1. Förvara locket på stativets undersida och ta sedan bort skruven på stativets undersida.
  1. Fäst stativet och säkra det sedan med skruven för hand. Du kan också använda ett mynt för att dra åt skruven.
För liggande placering
  1. Rikta kroken (A) från skåran på stativet genom att vrida stativets över- och underdel i motsatta riktningar. Vrid tills du hör ett klickljud.
  1. Placera konsolen med baksidan uppåt.
    Rikta in stativet mot det markerade området på konsolen och tryck in det ordentligt.

Så ansluter du PS5-konsolen till en skärm

1. Anslut ena änden av den medföljande HDMI-kabeln till HDMI OUT-porten på baksidan av PS5-konsolen.
  2. Anslut den andra änden till HDMI-ingången på visningsenheten.
  3. Anslut den medföljande strömkabeln till AC IN-uttaget på PS5-konsolens baksida.
  4. Sätt i strömkontakten säkert i ett eluttag.

När du slagit på din PS5-konsol för första gången följer du anvisningarna på skärmen för att:

• ansluta handkontrollen
  • välja språk
  • konfigurera internetanslutningen
  • justera visningsinställningar
  • kontrollera strömalternativen för viloläget
  • läsa och godkänna användaravtalet.

Så ansluter du din PS5-konsol till internet

1. Gå in på Inställningar Nätverk Inställningar Konfigurera Internet-anslutning

2. Välj anslutningstyp och ange information för nätverkssäkerhet.

Så uppdaterar du systemprogramvaran för PS5-konsolen

Om systemprogramvaran behöver uppdateras visas ett meddelande om att du behöver uppdatera. Så här tittar du efter uppdateringar av systemprogramvaran:

1. Gå till Inställningar System Systemprogramvara.
  2. Välj Uppdatering och inställning av systemprogramvara.

Här kan du kontrollera din aktuella version av systemprogramvaran. Om det finns en nyare version visas ett meddelande om att det finns en uppdatering.

Om du har problem med att hämta en uppdatering av systemprogramvaran kan du uppdatera manuellt med hjälp av en extern enhet och en dator.

Så ansluter du en PS5-konsol till PSN

När systemprogramvaran är uppdaterad uppmanas du att logga in på PlayStation Network. Du kan logga in med dina befintliga kontouppgifter eller skapa ett nytt konto. Om du inte har hämtat och installerat PlayStation App kan du logga in med mobilen.

Överföra spel och data från en PS4-konsol

Du kan överföra data från PS4-konsoler till PS5-konsoler med hjälp av dataöverföring, utökat lagringsutrymme eller PlayStation®Plus molnlagring.

Innan du överför ett PS4-spel till din PS5-konsol kontrollerar du att det går att spela det på PS5 i guiden nedan.

Så köper du spel i PlayStation Store

1. I Hem för spel väljer du PlayStation Store.
  2. Sök efter spelet du vill köpa och välj dess spelkort.
  3. Välj Köp > Bekräfta köp > Ladda ned.
  4. Du hittar det du köpt i Hem för spel och i Spelbibliotek
  5. Välj spelet och välj Spela.
  1. Sätt i spelskivan. Spelet installeras automatiskt.

2. Välj spelet i Hem för spel och börja spela.

Så spelar du online på en PS5-konsol

Om du vill kunna spela online med dina vänner, och dessutom få tillgång till en hel del andra förmåner, kan du abonnera på PlayStation®Plus