Så här konfigurerar du YouTube på PS5-konsoler

Läs om hur du konfigurerar YouTube på PlayStation®5-konsoler.

Så här laddar du ned YouTube-appen på PS5-konsoler

1. Gå till Hem för spel och välj Media, Alla appar och sedan YouTube.
  2. Välj Ladda ned.

Så här tar du bort länken till ditt YouTube-konto på PS5-konsoler

1. Gå till Inställningar Användare och konton Länka till andra tjänster.
  2. Välj YouTube och Ta bort länkar till konton.

Så här strömmar du spel till YouTube

Du kan sända och dela spelförlopp från PS5-konsolen till YouTube och andra strömningstjänster med hjälp av Skapa-knappen.

Har PS VR2 stöd för YouTube?

Observera att YouTube-appen endast har stöd för filmläge med PlayStation®VR2*.

* PS VR2 har inte stöd för 360°-videor från YouTube.

Så här tittar du på YouTube-videor i 4K-upplösning

Om du vill titta på YouTube-videor i 4K-upplösning måste du ha följande:

• en PS5-konsol som är konfigurerad för 4K-bildkvalitet
  • en Ultra HD- eller 4K-visningsenhet
  • En stabil internetanslutning på minst 25 Mbit/s.

När du väljer en 4K-video strömmas automatiskt innehållet med 4K-upplösning. Om du vill vara säker på att du strömmar i 4K går du till Inställningar > Visa videoinformation > Aktiverad i YouTube-appen.

En 4K-video har normalt en upplösning på 3 840 x 2 160, så om du ser dessa värden strömmar du i 4K-kvalitet. Bildkvaliteten beror också på vilken video du strömmar.