Så här ställer du in profiler för din trådlösa DualSense Edge-handkontroll på datorn

Med PlayStation Accessories kan du till exempel uppdatera handkontrollens fasta programvara och anpassa handkontrollens inställningar från din Windows-dator.

Skapa en profil för den trådlösa DualSense Edge-handkontrollen på datorn

Med PlayStation Accessories kan du skapa, redigera och växla mellan anpassade profiler för DualSense Edge™-handkontroller på datorn.

1. Anslut handkontrollen till datorn.
  1. Gå till guiden nedan för att ladda ned PlayStation Accessories-appen.
  1. Öppna appen.
    Använd musen eller tangentbordet för att använda appen.
  2. Välj Skapa profil eller välj en profil som är märkt med Ej tilldelad i listan.
    Om du har flera handkontroller anslutna väljer du ett av de här alternativen nedanför den handkontroll som du vill använda.
  3. Ange ett namn för din profil och välj sedan Nästa
  4. Välj en genväg att tilldela profilen till och välj sedan Skapa profil
  5. Välj bland inställningarna på skärmen för att börja anpassa profilen.
    När du har anpassat varje alternativ väljer du Tillämpa. Om du återgår till föregående skärm utan att välja det sparas inte ändringarna.
  1. När du är klar med anpassningen av önskade alternativ väljer du Klar
  • Du behöver inte appen för att växla mellan skapade profiler. När du spelar trycker du på och håller ned Fn-knappen och trycker sedan på triangelknappen/cirkelknappen/kryssknappen/fyrkantknappen för att växla till motsvarande profil.
  • Standardprofilen tilldelas Fn-knappen och triangelknappen. Om du vill använda handkontrollen med fabriksinställningarna väljer du Standardprofil.
  • Du kan tilldela upp till tre profiler till handkontrollen. Det inkluderar inte standardprofilen.

Vad du kan anpassa

Du kan anpassa inställningarna för knappar och spak för den trådlösa DualSense Edge™-handkontrollen och sedan spara inställningarna i en anpassad profil. Du kan använda anpassade profiler på följande sätt:

• Använd genvägar för att byta profil
    Du kan spara upp till fyra profiler på handkontrollen, inklusive standarprofilen.
    Använd genvägar för att snabbt byta profil när du spelar.
  • Använd sparade profiler på andra enheter
    Profilerna sparas i handkontrollen. Så länge du använder din handkontroll kan du komma åt dina egna profiler och spela med de inställningar du är van vid, även på en annan dator eller mobil enhet.

Du kan spara följande inställningar i dina profiler.

Du kan också anpassa din handkontroll genom att byta ut delar som bakre knappar och spakgrepp.
Mer information om vilka delar som ingår och hur du byter ut dem finns i bruksanvisningen som medföljer handkontrollen.

Anpassa handkontrollens knapptilldelningar på datorn

1. Skapa eller redigera en anpassad profil.
  2. Välj den knapp som du vill ändra och välj sedan den funktion som du vill tilldela den.
    Om du väljer Inaktivera kommer en tryckning på knappen inte att resultera i någon inmatning.
  3. Välj Tillämpa.

Anpassa inmatning för spakar och död zon på datorn

Du kan justera känslighet och död zon för spakarna på handkontrollen. Här är några exempel på vad du kan göra:

• Justera spakens känslighet för att snabba upp eller sakta ned spelkaraktärens rörelse eller synfält.
  • Ställ in den döda zonen för att få bättre kontroll över spelkaraktärens rörelser och synfält.

A till D använder högerspaken som exempel. Du kan ställa in vänsterspaken på samma sätt.

Välj mellan sex typer av känslighetskurvor:

Standard
Den registrerade inmatningen ökar i proportion till hur mycket du rör spaken.

Snabb
Den registrerade inmatningen accelererar när du lutar spaken. Bra för snabba rörelser. Få övertaget i actionfyllda skjutspel genom att sikta snabbt.

Precision
Minimal inmatning registreras när du lutar spaken. Bra för att göra exakta rörelser. För fans av skjutspel kan det vara användbart att kunna sikta långsamt och precist.

Stadig
Den registrerade inmatningen är begränsad även om du lutar spaken långt i någon riktning. Detta resulterar i mjuka och stabila rörelser.

Digital
Om du lutar spaken minsta lilla i någon riktning registreras nästan maximal inmatning. Fungerar som riktningsknapparna på handkontrollen. Få en omedelbar inmatningsreaktion i fighting- och actionspel.

Dynamisk
Den registrerade inmatningen är begränsad när du lutar spaken lite eller långt i någon riktning, men accelererar i mellanområdet.
Möjliggör mångsidigt spelande i skjutspel, där du inte bara behöver sikta noggrant utan också vända på dig snabbt.

Finjustera den typ av kurva du valde i A.

Den döda zonen är hur mycket du kan luta spaken innan det identifieras som en inmatning. Med en död zon på 10 % måste du till exempel överskrida en lutning på 10 % innan spelet registrerar en inmatning.

Den horisontella axeln är spakens lutning och den vertikala axeln är inmatningen som återspeglas i spelet. Om lutningen till exempel är svag blir rörelserna jämna när du lutar spaken mycket. Om lutningen är brant blir rörelserna snabba även när du bara lutar spaken lite grann.

Se känsligheten när du rör på spaken.

Anpassa död zon för avtryckare på datorn

Den döda zonen är hur mycket du kan trycka på en knapp innan det identifieras som en inmatning.
När du till exempel håller hårt i handkontrollen och råkar trycka på knapparna L2 eller R2 kan du ställa in det så att ingen inmatning registreras.

A) Använd samma inställningar för vänster och höger avtryckare
När detta är aktiverat visas endast en sida. Eventuella ändringar du gör påverkar både vänster och höger avtryckare lika mycket.

B) Inmatningsområde
Ställ in hur mycket du måste trycka på avtryckaren innan spelet registrerar en inmatning. Om du till exempel ställer in inmatningsområdet från 30 till 70 registreras en inmatning i spelet vid en tryckning på avtryckaren som är djupare än 30. Inmatningen har ett maximalt djup på 70. Om du trycker på avtryckaren med ett tryck som är grundare än 30 eller djupare än 70 registreras ingen inmatning.

C) Testa handkontrollen
Se inmatningsområdet när du trycker på knappen L2 eller R2.

Anpassa intensiteten för vibration och avtryckareffekt på datorn

Du kan justera handkontrollens intensitet för vibration och avtryckareffekt eller stänga av dem. Med avtryckareffekten kan du känna olika nivåer av spänning och motstånd från L2- och R2-knapparna beroende på spelet. Du kan till exempel känna ett starkt motstånd när du kraftfullt spänner en båge eller bromsar häftigt i ett spel.

• Du kan bara uppleva avtryckareffekten i spel som har stöd för det.
  • Beroende på inställningarna för död zon för avtryckare kanske funktionen för avtryckareffekt inte fungerar.

Du kan ställa in hur långt L2- och R2-knappen ska gå när du trycker på dem (tryck) med L2/R2-stoppreglagen på handkontrollens baksida. Med början uppifrån kan du ställa in trycket till långt, medellångt och kort.

Om du ställer in stoppreglagen för L2 och R2 till medellångt tryck eller kort tryck fungerar inte funktionen för avtryckareffekt.

Redigera en profil på datorn

1. Välj den profil som du vill redigera.
  1. Välj Redigera.
  • Om du väljer Testa handkontrollen kan du testa handkontrollens känslighet och inmatningsområde.
  • Du kan inte redigera eller ta bort standardprofilen.

Byta profil på datorn

När du spelar trycker du på och håller ned Fn-knappen och trycker sedan på triangelknappen/cirkelknappen/kryssknappen/fyrkantknappen för att växla till motsvarande profil.

Om du byter profil vibrerar handkontrollen och spelarindikatorn blinkar följande antal gånger.

• Fn-knapp och triangelknapp: En blinkning
  • Fn-knapp och cirkelknapp: Två blinkningar
  • Fn-knapp och kryssknapp: Tre blinkningar
  • Fn-knapp och fyrkantknapp: Fyra blinkningar

Du kan ändra vad handkontrollen gör när du byter profil i Inställningar för handkontroll.

Hantera inställningarna för handkontrollen i PlayStation Accessories-appen

1. Öppna PlayStation Accessories-appen.
  2. Välj ikonen för Inställningar för handkontroll
    Du kan ändra följande inställningar:

Få feedback när du byter profil
Ställ in handkontrollen att vibrera eller lysa när du byter profil.

Ljusstyrka för indikatorer på handkontroll
Ställ in ljusstyrkan för spelarindikatorn och lampskenan på handkontrollen.

Se rundturen
Visa välkomstskärmen för när du först anslöt den trådlösa DualSense Edge-handkontrollen.

Återställ den trådlösa DualSense Edge-handkontrollen
Alla dina profiler tas bort, alla inställningar återställs och handkontrollen återgår till fabriksinställningarna.

Uppdatera fast programvara för trådlösa DualSense Edge-handkontroller på datorn

1. Öppna PlayStation Accessories-appen.
  1. Välj Fast programvara för handkontrollen (F).
    Från den här menyn kan du kontrollera din aktuella version av den fasta programvaran.
    När en ny version är tillgänglig visas Uppdatera.
  • Stäng inte av Windows-datorn och koppla inte bort handkontrollen medan handkontrollen uppdateras.
  • Om du uppdaterar flera handkontroller måste du uppdatera en handkontroll i taget.
  • Du kan kontrollera handkontrollens anslutningsmetod genom att välja Lägg till handkontroll.