Överföra data från en PS4- eller PS5-konsol till en PS5-konsol

Överföra data från en PS4- eller PS5-konsol till en PS5-konsol

Du kan överföra (kopiera) data från en PlayStation®4-konsol eller en annan PlayStation®5-konsol till din PS5™-konsol.

Konsolen som du överför data från är källkonsolen. PS5-konsolen som du överför data till är målkonsolen.

Förbereda för överföringen

Se till att göra följande på källkonsolen innan du påbörjar överföringen:

1. Logga in på samma konto som är inloggat på målkonsolen.
  1. Uppdatera systemprogramvaran till den senaste versionen
  1. Synka din trophy-information.
  1. Anslut källkonsolen och målkonsolen till samma nätverk. Använd vanliga nätverkskablar som säljs i butik eller anslut trådlöst (via Wi-Fi®).
Diagrammet visar ett exempel på när båda konsolerna ansluts trådlöst.
A) Nätverk

Anslut båda konsolerna till samma modem eller router och överför data trådlöst.

Om du brukar ansluta konsoler trådlöst till nätverket kan du testa att ansluta med en LAN-kabel (säljs separat) så överförs data från källkonsolen till målkonsolen snabbare. Om båda konsolerna är anslutna till nätverket via en trådbunden anslutning behöver konsolerna inte anslutas till varandra med LAN-kabel.

B) HDMI-kabel Använd den medföljande HDMI-kabeln för att ansluta till målkonsolen. Du behöver inte ansluta källkonsolen till tv:n.
C) Strömsladd Använd de strömsladdar som medföljde PS4- eller PS5-konsolen och målkonsolen.

Viktigt

• Stäng inte av käll- och målkonsolen under dataöverföringen. Om du gör det kan data skadas eller gå förlorade.
  • Ändra inte nätverksinställningarna och kör inte internetanslutningstest under dataöverföringen. Om du gör det kan data skadas eller gå förlorade.
  • Du kan bara överföra data från en PS4- eller PS5-konsol till högst en PS5-konsol.

Överföra data

Om du vill överföra data under den första konfigurationen av PS5-konsolen så följer du anvisningarna på skärmen när du kommer till steget för dataöverföring.

Om du vill överföra data efter att den första konfigurationen har slutförts följer du stegen nedan:

1. Kontrollera att källkonsolen är på. Gå till hemskärmen på målkonsolen och välj Inställningar > System > Systemprogramvara.
  2. Välj Dataöverföring > Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.
  • Under dataöverföringen startas målkonsolen om automatiskt. Du kan börja använda konsolen igen när den har startats om. Vissa data, t.ex. speldata, fortsätter att överföras efter att konsolen har startats om.
  • När ett spel är klart att spela visas en miniatyrbild av spelet på hemskärmen för spel. Markera miniatyrbilden om du vill börja spela spelet medan resterande data fortfarande överförs.
  • Om du vill kontrollera status för dataöverföringen går du till kontrollcentret och väljer Nedladdningar/Uppladdningar.

Vilka data kan jag överföra till PS5-konsolen?

• Säkerhetskoder för inloggning på källkonsolen överförs också till målkonsolen. Ange samma säkerhetskod när du loggar in på målkonsolen.
  • Spel eller sparade data som redan har sparats på målkonsolen överförs inte.

Data som går att överföra

Under den första konfigurationen

Efter den första konfigurationen

Användar- och kontoinformation
Det här gäller data för alla användare, även användare som aldrig har loggat in på sitt konto på PS5-källkonsolen.
Sparade data
Det här gäller sparade data från spel som går att spela på en PS5-konsol.

Skärmbilder och videoklipp

Spel som går att spela på en PS5-konsol
Konsolinställningar
Det här gäller inställningar som konsolspråk, inloggning och energisparinställningar.

* Efter den första konfigurationen kan du bara överföra sparade data för den användare som är inloggad.

Andra sätt att överföra data

Du kan spara tid genom att öppna spelet och sparade data när dataöverföringen är klar.

• För digitala spel kan du ladda ned dem från spelbiblioteket på målkonsolen.
  • För skivbaserade spel installerar du spelet genom att sätta in skivan i målkonsolen.
  • Om du använder en USB-enhet för utökad lagring på källkonsolen ansluter du den bara till målkonsolen så får du åtkomst till speldata.
  • Om du har installerat en M.2 SSD-enhet på PS5-källkonsolen kan du ta bort M.2 SSD-enheten och installera den på målkonsolen, så kan du använda de speldata som är sparade på den.
  • Du som är PlayStation Plus-medlem kan ladda ned sparade data från molnlagringen.
  • Du kan kopiera sparade PS4-speldata från källkonsolen till en USB-enhet och sedan kopiera data till målkonsolen med USB-enheten. Om du redan har sparat data för samma spel på PS5-konsolen kan du ersätta dessa data med sparade data från USB-enheten.
    Det går inte att kopiera sparade PS5-data från en PS5-konsol till en USB-enhet.

Kan jag överföra data till en PS5-konsol med ett barnkonto?

Om du använder ett barnkonto kan du inte överföra data under den första konfigurationen av målkonsolen. Överför data från ett barnkonto på källkonsolen på ett av följande sätt.

• Slutför den första konfigurationen för barnkontot och överför därefter data.
  • Använd ett vuxenkonto för den första konfigurationen. Överför sedan data från både vuxenkontot och barnkontot under den första konfigurationen.