Berichten verzenden op PS5-consoles

Ontdek hoe je berichten verzendt naar spelers en groepen op PlayStation®5-consoles.

Berichten naar een vriend verzenden op PS5-consoles

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Ga naar het tabblad Vrienden en selecteer de vriend naar wie je een bericht wilt verzenden.
    Je kunt ook Nieuw bericht selecteren en een speler zoeken.
  3. Selecteer Berichten.
    Er verschijnt een venster.
  4. Stuur een bericht om het gesprek te starten.
    Voer je eigen tekst in of selecteer Berichtopties om een snel bericht (vooraf geschreven bericht), spraakbericht, screenshot, videoclip of sticker te verzenden.
  1. Ga naar het controlecentrum en selecteer Game Base.
  2. Ga naar het tabblad Berichten en selecteer Nieuw bericht.
  3. Selecteer de spelers die je in je groep wilt hebben en selecteer vervolgens OK.
    Als je spelers selecteert waarmee je al in een groep zit, worden deze groepen weergegeven. Als je een nieuwe groep met deze spelers wilt maken, selecteer je Nieuwe groep maken.
  4. Stuur een bericht om het gesprek te starten.
  • Als je een bericht wilt verzenden naar een speler die niet je vriend is, ga je naar het tabblad Berichten bij stap 2 en selecteer je Nieuw bericht. Zoek een speler of kies een speler in een van de lijsten.
  • Je kunt ook de PlayStation App op je mobiele apparaat gebruiken om berichten te verzenden naar spelers.
  • Je kunt op inkomende berichten reageren zonder dat je je game hoeft te verlaten. Wanneer je een berichtmelding ontvangt, druk je op de PS-toets en selecteer je Beantwoorden.

Interactie met je groep

Wil je in realtime praten? Start een spraakchat in een party en nodig de groepsleden uit. Als je klaar bent om te spelen, kun je je groep uitnodigen voor je game of een nieuwe game starten.

Als je nog geen lid bent van een groep, kun je een speler een bericht te sturen. Nadat het eerste bericht is verzonden, wordt er een groep gemaakt tussen jou en de speler.

Om toegang tot een groep te krijgen, ga je naar het controlecentrum en selecteer je Game Base. Ga naar het tabblad Berichten en selecteer de groep in de lijst.

Als je de groep die je zoekt niet ziet, selecteer je Alle berichten weergeven. Game Base wordt op een volledig scherm geopend op het tabblad Berichten en daar kun je dan een groep selecteren.

Je profiel delen

1. Ga naar het beginscherm of het controlecentrum, selecteer je profielfoto en selecteer vervolgens Profiel.
  2. Selecteer Profiel delen.
  3. Deel je profiel met andere spelers via Berichten.
    Je kunt ook een QR-code scannen en je profiel delen via apps van derden.