De PS VR2 gebruiken om VR-games op de pc te spelen

Ontdek hoe je de PlayStation®VR2 op je Windows®-pc kunt gebruiken en virtualrealitygames speelt op Steam™.

De PS VR2 gebruiken om VR-games op Steam op de pc te spelen

1. Stel de PS VR2 in op je pc.
  1. Druk op de PS-toets op je PlayStation VR2 Sense™-controller om het SteamVR™-dashboard te openen.
  2. Gebruik je PS VR2 Sense-controller om te navigeren en druk op de L2- of R2-toets om een item op het scherm te selecteren.
  • Als je VR-game niet presteert zoals verwacht, kun je proberen de renderresolutie te verlagen of motion smoothing uit te schakelen in de SteamVR™-instellingen.
  • Ga naar de Steam®-website om meer te weten te komen over SteamVR™ en welke VR-games beschikbaar zijn op Steam®.

Wat staat er op het scherm van de PlayStation VR2-app?

Open Steam™ op je Windows®-pc en selecteer de PlayStation®VR2-app. Je kunt de app ook openen door op de PS-toets op je PS VR2 Sense-controller te drukken en de PlayStation VR2-app op het SteamVR™-dashboard te selecteren.

• Je hoeft de PlayStation®VR2-app niet elke keer te openen als je PS VR2 met SteamVR™ gebruikt.

A) Meer
Laat de instellingen van de speelruimte en appdata zien, gezondheidswaarschuwingen en meer.

B) Batterijniveau
Toont het batterijniveau van je PS VR2 Sense-controller.

C) Apparaatstatus
Geeft de status van je apparaten weer.

D) Update
Verschijnt wanneer er een firmware-update beschikbaar is.

E ) Hulp en ondersteuning (Problemen oplossen)
Opent de ondersteuningspagina voor PS VR2.

Je omgeving zien als je PS VR2 gebruikt op de pc

Druk op de functietoets op je VR-headset om de doorkijkweergave te activeren. Met de doorkijkweergave kun je je echte omgeving zien terwijl je je VR-headset draagt.

• De VR-game wordt niet gepauzeerd wanneer je naar de doorkijkweergave overschakelt. Pauzeer de game of sla die op voordat je naar de doorkijkweergave overschakelt om je voortgang niet te verliezen.
  • Als je je speelruimte verlaat, laat je scherm niet automatisch je omgeving zien. Schakel over naar de doorkijkweergave om de echte omgeving te kunnen zien.

Het gezichtsveld van je headset opnieuw instellen wanneer je de PS VR2 gebruikt op een pc

Je kunt de richting waarin je kijkt instellen als de voorkant op je VR-headset. Houd de options-toets (F) op de rechter PS VR2 Sense-controller ingedrukt tot je gezichtsveld opnieuw is ingesteld.

Een screenshot maken wanneer je de PS VR2 op je pc gebruikt

Om een screenshot in je VR-game te maken, druk je op de maak-toets (G) op de linker PS VR2 Sense-controller.

• Je kunt ook tegelijkertijd op de PS-toets en de L2-toets op de linkercontroller drukken om een screenshot te maken.
  • Je kunt geen videoclips maken als je de PS VR2 op de pc gebruikt.
  • De standaardlocatie voor screenshots op je pc is:
    C:\Program files (x86)\Steam\userdata\[Steam user number]\760\remote\[App ID]\screenshots