Gebruik van de PS VR2 op een pc voorbereiden

Ontdek wat de vereiste pc-specificaties zijn om je PlayStation®VR2 te gebruiken met een Windows®-pc en welke andere hardware en apps je nodig hebt.

Wat zijn de vereiste pc-specificaties om de PS VR2 op een pc te gebruiken?

Zorg dat je pc voldoet aan de volgende minimumvereisten om de PS VR2 te kunnen gebruiken.

Besturingssysteem

Windows 10, 64-bits

Windows 11, 64-bits

Processor

Intel Core i5 7600

AMD Ryzen 3 3100 *1

RAM

8 GB of meer

Grafische kaart*2*3

NVIDIA GeForce GTX 1650 of hoger
NVIDIA RTX-serie

AMD Radeon RX 5500XT of hoger
AMD Radeon RX 6500XT of hoger *4 *5

DisplayPort™*6

DisplayPort 1.4

USB-aansluiting

USB 3.0*7

Bluetooth®

Bluetooth® 4.0 of hoger

*1 Zen2 of nieuwere architectuur is vereist.

*2 moet een speciale Mini DisplayPort™- of standaard DisplayPort™-uitgang hebben. DisplayPortTM via USB Type-C® is niet compatibel met je PlayStation®VR2-pc-adapter.

*3 Zorg dat je de nieuwste driver voor je grafische kaart hebt. Als je problemen hebt met de nieuwste driver, probeer je terug te gaan naar de vorige versie.

*4 Voor de beste prestaties wordt het gebruik van een NVIDIA GeForce GTX 3060 of AMD Radeon RX 6600XT grafische kaart aanbevolen.

*5 Turing of nieuwere architectuur is vereist.

*6 Je moet de DisplayPort™-kabel rechtstreeks aansluiten op de DisplayPort™-poort op je pc.

*7 Je moet je PlayStation®VR2-pc-adapter rechtstreeks aansluiten op de USB-poort op je pc. Gebruik geen verlengkabel of USB-hub, omdat dit tot storingen kan leiden.

*8 sommige Bluetooth®-adapters zijn mogelijk niet compatibel met je PlayStation®VR2-pc-adapter. Klik voor meer informatie over Bluetooth®-adapters op de onderstaande link.

Hardwarevereisten voor PS VR2 op pc

Je hebt het volgende nodig om je PS VR2 op je pc aan te sluiten.

• PlayStation®VR2-pc-adapter
  • DisplayPort™ 1.4-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar)

Welke apps zijn vereist om de PS VR2 op een pc te gebruiken?

• Steam™
    Download deze app gratis via de Steam™-website en maak een account.
  • SteamVR™
    Download deze app gratis via de Steam™-store. Met deze app kun je met je PS VR2 de VR-games spelen die beschikbaar zijn in de Steam™-store.
  • PlayStation®VR2-app
    Download deze app gratis via de Steam™-store. Met deze app kun je PS VR2 met je pc gebruiken. Gebruik deze app om de speelruimte aan te passen en de firmware voor je PS VR2 bij te werken.