HDR instellen op PS4-consoles

PlayStation®4-console ondersteunt HDR-video-uitvoer (High Dynamic Range) voor gameplay en videostreaming. Ontdek hoe je HDR instelt, zodat je geniet van meer details en kleurdiepte.

HDR inschakelen op PS4-consoles

1. Controleer de handleiding van je tv om te lezen welke HDMI-poort HDR-content ondersteunt.
  2. Ga naar de instellingen van de tv en zorg ervoor dat de HDMI-poorten van de tv zijn ingesteld op HDR-content. Tv-fabrikanten verwijzen op verschillende manieren naar HDR:
    HDR, Wide Color Mode, HDMI Enhanced Mode, UHD Color Mode, Ultra HD Premium, Ultra HD Deep Color.
  3. Sluit de PS4™-console met een Premium HDMI-kabel aan op de juiste HDMI-poort. Opmerking: de console moet rechtstreeks worden aangesloten op de tv om HDR te kunnen gebruiken. De console mag niet worden aangesloten op een receiver of switchbox.
  4. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer.
  5. Stel HDR en Deep Color-uitvoer in op Automatisch in het menu Instellingen video-uitvoer.
  6. Controleer bij videostreaming of de content geschikt is voor HDR. De meeste applicaties hebben een indicatiepictogram.

HDR-vereisten voor PS4-console

Als je goed gebruik wilt maken van de HDR-functies op je PS4-console, moet je over het volgende beschikken:

• 2K of 4K HDR-tv die HDR10 ondersteunt.
  • PS4-console die is verbonden met een  Premium HDMI-kabel.
  • HDR-content zoals een game of videostreamingservice (HDR-instelling moet mogelijk worden ingeschakeld in het menu in de app).
  • PS4-console met systeemsoftwareversie 7.0 of hoger.
PS4 Pro: Videotutorial over het instellen van HDR

Ondersteunt mijn tv HDR?

1. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer > Informatie over video-uitvoer.
  2. Als je scherm HDR ondersteunt, staat er 'Ondersteund' onder het HDR-label.

HDR-instellingen van de PS4-console aanpassen

Je kunt de instellingen op je PS4-console aanpassen met de HDR-kalibratieoptie:

1. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer.
  2. Selecteer in het menu 'Instellingen video-uitvoer' de optie HDR aanpassen, en volg de instructies op het scherm.
Raadpleeg de online gebruikershandleiding voor meer informatie over Instellingen voor video-uitvoer

Nog steeds problemen?

Als HDR niet is ingeschakeld nadat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, open je de diagnostische tool voor PlayStation Reparaties voor de vervolgstappen.

Hulp nodig?

Hulp en ondersteuning voor je PlayStation-producten