Beeld- en geluidsproblemen op PS4-systemen oplossen

Ontdek hoe je beeld- en geluidsproblemen op je PlayStation®4-systeem kunt oplossen.

Heb je geen beelduitvoer op je PS4-systeem?

Als het PS4®-systeem en het scherm zijn ingeschakeld maar er verschijnt geen beeld, voer je de volgende stappen uit:

1. Controleer de HDMI-aansluiting
    Zorg dat de meegeleverde HDMI-kabel goed is aangesloten op zowel je PS4-systeem als het scherm*. Probeer indien mogelijk een andere HDMI-kabel te gebruiken.
    *Als je scherm meerdere HDMI-poorten heeft, probeer je een andere te gebruiken. Zorg ervoor dat je ook het juiste kanaal voor HDMI hebt geselecteerd.

Als je een andere HDMI-kabel gebruikt dan de kabel die bij je PS4-systeem is geleverd, moet je controleren of de high speed HDMI-kabel of premium high speed HDMI-kabel compatibel is met je PS4-systeem.

1. Rechtstreeks aansluiten op de HDMI-poort
    Sluit je PS4-systeem rechtstreeks aan op de HDMI-poort van het scherm. Als je nog andere apparaten op je scherm hebt aangesloten (soundbar, home theater, gamecaptureapparaten, enz.), koppel je deze los om te zien of het probleem hiermee is opgelost.
  1. Schakel de stroom weer in
    Schakel het scherm en het PS4-systeem helemaal uit. Haal de stekkers eruit, wacht 20 minuten en sluit de stekkers vervolgens weer aan. Zet alles aan en controleer het beeld.
  2. Controleer de firmware van het apparaat
    Zorg ervoor dat het scherm of audioapparaat de nieuwste firmwareversie heeft. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de fabrikant voor extra instellingen die nodig zijn voor signalen van een hoge resolutie.

Raadpleeg de onderstaande gids voor het instellen van 4K-resolutie op PlayStation®4 Pro-systemen.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je het beste contact opnemen met PlayStation Reparaties.

Heb je geen audio-uitvoer op je PS4-systeem?

Als er geen geluid uit je scherm of audiosysteem komt, probeer je de volgende stappen:

1. Audio-instellingen aanpassen
    Zorg ervoor dat het scherm en eventuele andere audioapparaten niet zijn gedempt en dat het volume hard genoeg staat.
  2. Controleer de instellingen van de audio-uitvoer
    Zorg ervoor dat de audio-uitvoer van het PS4-systeem is ingesteld op een HDMI-apparaat.
  1. De systeemsoftware updaten
    Als je geluidsproblemen ondervindt, probeer dan de systeemsoftware van het PS4-systeem naar de nieuwste versie bij te werken.
  1. Controleer de HDMI-kabel
    Een defecte HDMI-kabel kan audioproblemen veroorzaken. Probeer een andere HDMI-kabel.
  2. Rechtstreeks aansluiten op de HDMI-poort
    Sluit je PS4-systeem rechtstreeks aan op de HDMI-poort van het scherm. Als je nog andere apparaten op je scherm hebt aangesloten (soundbar, home theater, gamecaptureapparaten, enz.), koppel je deze los om te zien of het probleem hiermee is opgelost.
  3. Controleer de firmware van het apparaat
    Zorg ervoor dat het scherm of audioapparaat de nieuwste firmwareversie heeft. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de fabrikant voor extra instellingen die nodig zijn voor de ondersteuning van signalen met een hoge resolutie.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je het beste contact opnemen met PlayStation Reparaties.

Nog steeds problemen?

Ga naar PlayStation Reparaties door hieronder een onderwerp te selecteren.

Hulp nodig?

Hulp en ondersteuning voor je PlayStation-producten