PS4 Pro-console: 4K en HDR instellen

Leer hoe je 4K en HDR op je PlayStation®4 Pro-console instelt.

PS4 Pro-console: 4K-resolutie inschakelen

Zorg ervoor dat je 4K inschakelt op zowel je PS4 Pro-console als op het 4K-compatibele weergaveapparaat. Je moet deze instelling ook inschakelen op alle andere apparaten die tussen je PS4 Pro-console en het 4K-compatibele weergaveapparaat zitten (bijv. een 4K-compatibel thuisbioscoopsysteem/AV-ontvanger).

Raadpleeg de handleiding van je beeldscherm en controleer het volgende:

• Heb je je PS4 Pro-console met de juiste 4K HDMI-ingang verbonden? Controleer dit voor alle apparaten die tussen je PS4 Pro-console en 4K-compatibel weergaveapparaat zitten.
  • Ondersteunt je weergaveapparaat 4K/60 Hz? Als dit niet het geval is, wordt het beeld mogelijk afgeschaald naar 2K/60Hz.
  • Zorg ervoor dat je Premium HDMI-kabels gebruikt om alle apparaten in de keten mee aan te sluiten. Je kunt hier meer informatie vinden over Premium HDMI-kabels.

Elk 4K-compatibel weergaveapparaat is anders, dus raadpleeg de handleiding van je apparaat voor uitgebreide instructies.

1. Open het instellingenmenu van je 4K-compatibele apparaat.
  2. Zoek de resolutie-instellingen en schakel 4K in.
  3. Herhaal deze stappen voor alle apparaten tussen je PS4 Pro-console en 4K-compatibel weergaveapparaat.

Je PS4 Pro-console zou automatisch 4K moeten inschakelen als het een aangesloten 4K-compatibel apparaat detecteert. Om ervoor te zorgen dat 4K en de hoogst mogelijke resolutie zijn ingeschakeld:

1. Ga vanuit het beginscherm naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen voor video-uitvoer.
  2. Stel de resolutie in op 2160P - YUV420 of 2160p- RGB.
  3. Als je de resolutie op Automatisch  instelt, wordt je PS4 Pro-systeem standaard ingesteld op de hoogst mogelijke resolutie die beschikbaar is voor het weergaveapparaat waarmee het verbonden is en de content die wordt afgespeeld/gestreamd.
  4. Start een 4K-compatibele game* of videostreamingservice.

*voor sommige games moet je 4K inschakelen in het gamemenu. Raadpleeg de handleiding van het spel voor meer informatie.

Opmerking: Sommige opties kunnen grijs worden weergegeven (niet beschikbaar) als je 4K-weergaveapparaat deze resoluties niet ondersteunt.

Wat is 4K?

4K heeft een resolutie die bijna vier keer hoger is dan standaard HD (1080p HD). Hoewel alle PS4-consoles HDR ondersteunen, kun je alleen met de PS4 Pro-console van 4K genieten. De beschikbaarheid van hogere beeldkwaliteit is afhankelijk van je home-entertainmentsysteem. PS4 Pro-consoles selecteren automatisch de best beschikbare resolutie.

De definitie die op je tv wordt weergegeven kan beperkt zijn als je een PlayStation®VR-processoreenheid en headset op je PS4 Pro-console hebt aangesloten.

Ik krijg geen beeld of 4K/HDR op mijn PS4 Pro-console

Dit kan worden veroorzaakt door compatibiliteitsbeperkingen van sommige modellen 4K-tv.

Als je na het aansluiten van je PS4 Pro-console op je 4K-compatibel weergaveapparaat geen beeld ziet, volg je deze stappen:

1. Open Veilige modus op je PS4 Pro-console.
  2. Selecteer optie 8: HDCP-modus instellen
  3. Selecteer Alleen HDCP 1.4
  4. Je systeem wordt automatisch opnieuw opgestart nadat je OKselecteert.

Je zou nu beeld op je tv moeten kunnen zien. Het is echter mogelijk dat je voor sommige content of apps geen 4K of HDR krijgt als HDCP 1.4 is ingeschakeld.

1. Schakel je PS4 Pro-console opnieuw uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat je een tweede piepje hoort. Zodra hij uit is gedaan, start je hem weer in veilige modus zoals voorheen.
  2. Selecteer nu optie 2: Resolutie wijzigen. Je wordt gevraagd het systeem opnieuw op te starten en een resolutie te selecteren.
  3. Selecteer zodra het systeem opnieuw is opgestart 2160p - YUV420 als resolutie. Je zou nu beeld op je tv moeten kunnen zien.
  4. Schakel je console weer uit en start hem voor de laatste keer opnieuw op in Veilige modus.
  5. Selecteer optie 8: HDCP-modus instellen  en kies optie 1: Automatisch.

Als je na het volgen van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de fabrikant van je tv voor verdere hulp.

• Controleer of je de juiste HDMI-ingang gebruikt. De meeste 4K-weergaveapparaten hebben speciale HDMI-poorten voor 4K-resolutie. Raadpleeg de handleiding van je toestel om te bepalen welke poort je moet gebruiken.
  • Controleer of alle HDMI-kabels tussen je PS4 Pro-console en tv Premium-gecertificeerd zijn (v1.4+). De HDMI-kabel die bij je PS4 Pro-console wordt geleverd, is geschikt.
  • Controleer de instellingen van de tv en zorg ervoor dat UHD colour is ingeschakeld. (Niet van toepassing op alle tv-modellen)
  • Zorg ervoor dat de inhoud die je afspeelt 4K of HDR ondersteunt. Voor sommige games moet 4K of HDR in het menu van de game worden ingeschakeld.

Ondervind je problemen?

Als je nog problemen met de resolutie ondervindt, ga dan naar de diagnostische PlayStation-reparatietool voor verdere stappen en om een reparatie te regelen.

Hulp nodig?

Hulp en ondersteuning voor je PlayStation-producten