YouTube instellen op PS5-consoles

Leer hoe je YouTube op PlayStation®5-consoles instelt.

De YouTube-app downloaden op PS5-consoles

1. Selecteer in het Games-beginscherm de optie Media , Alle apps en selecteer vervolgens YouTube.
  2. Selecteer Downloaden.

Je YouTube-account ontkoppelen op PS5-consoles

1. Selecteer Instellingen Gebruikers en accounts Koppelen aan andere services.
  2. Selecteer YouTube en Accounts ontkoppelen.

Gameplay streamen naar YouTube

Je kunt gameplay van je PS5-console naar YouTube en andere streamingservices uitzenden en delen met de Maak-knop.

Ondersteunt PS VR2 YouTube?

De YouTube-app ondersteunt alleen de bioscoopmodus van de PlayStation®VR2*.

*PS VR2 ondersteunt geen 360° YouTube-video's.

YouTube-video's in 4K bekijken

Als je YouTube-video's in 4K wilt bekijken, heb je het volgende nodig:

• Een PS5-consolesetup voor 4K-beeldkwaliteit.
  • Een Ultra HD- of 4K-monitor.
  • Een goede internetverbinding van ten minste 25 Mbps.

Zodra een 4K-video is geselecteerd, streamt de console de content automatisch in 4K-resolutie. Als je zeker wilt zijn dat je in 4K streamt, ga je in de YouTube-app naar Instellingen  > Video-informatie weergeven > Ingeschakeld

Een 4K-video heeft normaal gesproken een resolutie van 3840 x 2160, dus als je deze waarden ziet, stream je in 4K-kwaliteit. De beeldkwaliteit is ook afhankelijk van de video die je streamt.