Update van de PlayStation®Vita- en PlayStation®TV-systeemsoftware

Update van de PlayStation®Vita- en PlayStation®TV-systeemsoftware

Download de nieuwste update

Systeemsoftware-update 3.74

Er is een update van de systeemsoftware voor PlayStation Vita- en PlayStation TV-systemen uitgebracht op 5 oktober 2022. Je kunt hiermee je systeemsoftware updaten naar versie 3.74.

Update je systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware. Zo profiteer je van extra features, meer gebruiksgemak en betere beveiliging.

Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Opslaan als' om de download te starten.

Versie 3.74

Om je bij PlayStation Network aan te melden, heb je nu een apparaatwachtwoord nodig, zodat je account beter wordt beschermd.

Het aanmaken van accounts voor PlayStation Network en sommige features voor accountbeheer zijn niet langer beschikbaar op de console. Gebruik je pc of mobiele browser om functies voor accountbeheer te gebruiken en geniet van verbeterde prestaties, snelheid en veiligheid.

Versie 3.73

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Updaten

Je kunt de systeemsoftware voor het PS Vita-systeem en PS TV-systeem via een van de onderstaande methoden bijwerken.

PS Vita-systeem

Gebruik de Wi-Fi-optie van je PS Vita-systeem om het systeem via internet bij te werken.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS Vita-systeem
  • Internetverbinding (draadloos)

Configureer de netwerkinstellingen van je PS Vita-systeem. Raadpleeg de  gebruikershandleiding van je PS Vita-systeem voor meer informatie hierover.

Ga op een locatie met een toegankelijk toegangspunt naar Instellingen  > Starten > Systeemupdate  > Update via Wi-Fi  om een update via Wi-Fi uit te voeren. Je PS Vita-systeem controleert automatisch via internet of je de nieuwste versie van de systeemsoftware hebt. Als er een updatebestand voor een hogere versie is, wordt dit naar het systeem gedownload. Volg de instructies op de schermen om de update te voltooien.

Updates kunnen niet worden uitgevoerd via gegevensoverdracht via mobiele netwerken (3G).

Gebruik de netwerkoptie van een PS3-systeem om het systeem via internet bij te werken.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS Vita-systeem
  • PS3-systeem

- De systeemsoftware moet versie 4.00 of hoger zijn.

- Zorg ervoor dat je verbonden bent met internet.

Configureer de netwerkinstellingen van je PS3-systeem. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het PS3-systeem voor meer informatie hierover.

1. Sluit het PS Vita-systeem en het PS3-systeem met een USB-kabel op elkaar aan.
  2. Alle open apps moeten worden gesloten en Gebruiker moet worden geselecteerd.
  3. Ga op het PS Vita-systeem naar Instellingen > Starten  > Systeemupdate  > Update door te verbinden met een PS3-systeem.

Je PS Vita-systeem controleert automatisch via internet of je de nieuwste versie van de systeemsoftware hebt. Als er een updatebestand voor een hogere versie is, wordt dit naar het systeem gedownload. Volg de instructies op de schermen om de update te voltooien.

Gebruik de netwerkoptie van je computer (Windows® / Mac) om het systeem via internet bij te werken.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS Vita-systeem
  • Computer (Windows® / Mac)

- Maak verbinding met internet.

- Download en installeer de Assistent content manager voor PlayStation® op de computer.

Je kunt dit via de volgende website downloaden:

http://cma.dl.playstation.net/cma/‎

1. Controleer of de Assistent content manager op de computer wordt uitgevoerd.

Windows:
    Het pictogram voor de Assistent content manager staat in de meldingen van de taakbalk.

Mac:
    Het pictogram voor de Assistent content manager staat in de menubalk.

2. Sluit je PS Vita-systeem en de computer via een USB-kabel op elkaar aan.

3. Ga op het PS Vita-systeem naar Instellingen  > Starten  > Systeemupdate  > Update met behulp van verbinding met PC.

‎Je PS Vita-systeem controleert automatisch via internet of je de nieuwste versie van de systeemsoftware hebt. Als er een updatebestand voor een hogere versie is, wordt dit naar het systeem gedownload. Volg de instructies op de schermen om de update te voltooien.

Gebruik een updatebestand op een PS Vita-kaart om het systeem bij te werken.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS Vita-systeem / PS TV-systeem
  • Een PS Vita-kaart met een updatebestand

Als je een game start met een updatebestand voor een nieuwere versie, verschijnt er een venster dat je door het updateproces leidt. Volg de instructies op de schermen om de update te installeren.

PS TV-systeem

Gebruik de netwerkoptie van een PS TV-systeem om het systeem via internet bij te werken.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS TV-systeem
  • Internetverbinding (bekabeld of draadloos)

Configureer de netwerkinstellingen van je PS TV-systeem. Raadpleeg de gebruikershandleiding van je PS TV-systeem voor meer informatie hierover.

Als je gaat naar Instellingen  > Starten  > Systeemupdate, controleert het PS TV-systeem automatisch via internet of je de nieuwste versie van de systeemsoftware hebt. Als er een updatebestand voor een hogere versie is, wordt dit naar het systeem gedownload. Volg de instructies op de schermen om de update te voltooien.

Download het updatebestand naar je computer en sla het op een USB-flashstation op. Kopieer de opgeslagen bestanden naar je PS TV-systeem om het systeem bij te werken.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS TV-systeem
  • Computer (Windows/Mac)
    Je moet verbinding hebben met internet.
  • USB-station
    Er moet 150 MB vrij zijn.
  1. Maak mappen op het USB-flashstation om het updatebestand in op te slaan.
    Maak met behulp van een computer een map met de naam 'PSVITA' op het USB-flashstation. Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.
  2. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE' die je in stap 1 hebt gemaakt.
    Sla het bestand op met de bestandsnaam 'PSVUPDAT.PUP'.
    [NU DOWNLOADEN] Klik hier om de download te starten
  3. Schakel je PS TV-systeem helemaal uit.
  4. Zet het systeem aan door de activeringstoets op je PS TV-systeem minimaal zeven seconden ingedrukt te houden.
    Het systeem wordt in de veilige modus gestart.
  5. Sluit een controller aan met een USB-kabel en druk vervolgens op de PS-toets.
  6. Ga naar De systeemsoftware updaten  > Updaten vanaf USB-opslagapparaat.
  7. Sluit het USB-flashstation met het opgeslagen updatebestand aan op je PS TV-systeem.

Volg de instructies op de schermen om de update te voltooien.

Als het PS TV-systeem het updatebestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in single-byte-tekens in en gebruik hoofdletters.

Let op

• Download of installeer de update niet met gegevens die afwijken van het officiële updatebestand dat online of op een PS Vita-kaart door Sony Interactive Entertainment is geleverd. Download of installeer updates niet op manieren die afwijken van de in de systeemdocumentatie of op deze website omschreven manieren. Als je updategegevens via een andere bron, op een andere manier of naar een op enige manier gewijzigd of bewerkt PS Vita-systeem downloadt of installeert, werkt het PS Vita-systeem mogelijk niet goed en kunnen de officiële updategegevens wellicht niet worden geïnstalleerd. Deze acties kunnen de garantie van het PS Vita-systeem ongeldig maken en hebben invloed op je mogelijkheid om van de garantie- en herstelservices van Sony Interactive Entertainment gebruik te maken.
  • Schakel tijdens het updateproces het systeem niet uit en verwijder de geheugenkaart voor je PS Vita-systeem niet. Een onderbroken update kan tot functioneringsproblemen van het systeem leiden.
  • Mogelijk kun je de update niet starten als de batterij bijna leeg is.
  • Sommige apps of content werken wellicht pas nadat je de systeemsoftware hebt bijgewerkt.

Systeemsoftware

• De systeemsoftware-updates voor het PS Vita-systeem en PS TV-systeem die op jouw systeem zijn geïnstalleerd, vallen onder een beperkte licentie van Sony Interactive Entertainment Inc. Ga naar http://www.scei.co.jp/psvita-eula/ voor meer informatie.