Data overdragen van een PS4-console of PS5-console naar je PS5-console

Data overdragen van een PS4-console of PS5-console naar je PS5-console

Je kunt gegevens van een PlayStation®4-console of een andere PlayStation®5-console overdragen (kopiëren) naar je PS5™-console.

De console waarvan je data wilt overdragen is de bronconsole. De PS5-console waarnaar je de gegevens wilt overdragen is de doelconsole.

Bereid het overdrachtsproces voor

Doe het volgende op je bronconsole voordat je het overdrachtsproces start:

1. Meld je aan bij hetzelfde account dat is aangemeld op je doelconsole.
  1. Update de systeemsoftware naar de nieuwste versie.
  1. Synchroniseer je trofee-informatie
  1. Verbind je bronconsole en je doelconsole met hetzelfde netwerk. Gebruik commercieel verkrijgbare LAN-kabels of maak draadloos verbinding (Wi-Fi®).
Dit diagram is een voorbeeld van een draadloze verbinding tussen beide consoles.
A) Netwerk

Verbind beide consoles met dezelfde modem of router en zet je gegevens draadloos over.

Als je consoles meestal draadloos verbinding maken met je netwerk, kun je gegevens sneller overdragen van de bronconsole naar de doelconsole via een LAN-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar). Als beide consoles via een bekabelde verbinding met het netwerk zijn verbonden, hoef je de consoles niet met een LAN-kabel op elkaar aan te sluiten.

B) HDMI-kabel Gebruik de meegeleverde HDMI-kabel om je doelconsole aan te sluiten. Je hoeft je bronconsole niet op je tv aan te sluiten.
C) Netsnoer Gebruik de netsnoeren die bij je PS4-bronconsole of PS5-console en je doelconsole zijn geleverd.

Belangrijk

• Schakel je bronconsole en doelconsole tijdens de gegevensoverdracht niet uit. Als je dit toch doet, kunnen er gegevens beschadigd raken of verloren gaan.
  • Wijzig je netwerkinstellingen niet en test de internetverbinding niet tijdens de gegevensoverdracht. Als je dit toch doet, kunnen er gegevens beschadigd raken of verloren gaan.
  • Je kunt alleen gegevens van één PS4-console of PS5-console naar één PS5-console overbrengen.

Je data overdragen

Om data over te zetten tijdens de initiële installatie van je PS5-console volg je de aanwijzingen op het scherm als je bij het onderdeel data-overdracht bent aangekomen.

Als je data wilt overdragen nadat de initiële installatie is voltooid, volg je de onderstaande stappen:

1. Controleer of je bronconsole is ingeschakeld. Ga op je doelconsole naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Systeem > Systeemsoftware.
  2. Selecteer Dataoverdracht > Doorgaan en volg de instructies op het scherm.
  • Je doelconsole start automatisch opnieuw op tijdens de gegevensoverdracht. Je kunt de console gebruiken nadat deze opnieuw is opgestart. Sommige gegevens, zoals gamegegevens, blijven overgedragen worden, zelfs nadat de console opnieuw is opgestart.
  • Wanneer een game klaar is om gespeeld te worden, verschijnt er een miniatuur van de game in je game-beginscherm. Je kunt de miniatuur selecteren om de game te spelen terwijl andere data nog wordt overgedragen.
  • Om de voortgang van de dataoverdracht te controleren, ga je naar het controlecentrum en selecteer je Downloads/Uploads.

Welke gegevens kan ik overdragen naar mijn PS5-console?

• Wachtwoordcodes om in te loggen op je bronconsole worden ook overgedragen naar je doelconsole. Wanneer je inlogt bij je doelconsole, voer je dezelfde toegangscode in.
  • Alle games of opgeslagen data die al op je doelconsole zijn opgeslagen, worden niet overgebracht.

Data die je kunt overdragen

Tijdens de initiële installatie

Na de initiële installatie

Gebruikers- en accountgegevens
Dit geldt voor de data van alle gebruikers, zelfs gebruikers die zich nog nooit hebben aangemeld bij hun account op je PS5-bronconsole.
Opgeslagen data
Dit geldt voor opgeslagen data van games die op een PS5-console kunnen worden gespeeld.

Screenshots en videoclips

Games die op een PS5-console kunnen worden gespeeld
Console-instellingen
Dit geldt voor instellingen zoals de consoletaal, inloggen en energiebesparing.

Data die je kunt overdragen

Tijdens de initiële installatie

Na de initiële installatie
Gebruikers- en accountgegevens
Dit geldt voor de data van alle gebruikers, zelfs gebruikers die zich nog nooit hebben aangemeld bij hun account op je PS4-bronconsole.
Opgeslagen data
Dit geldt voor opgeslagen data van games die op een PS5-console kunnen worden gespeeld.
✔*
Games die op een PS5-console kunnen worden gespeeld
Console-instellingen
Dit geldt voor instellingen zoals de consoletaal, inloggen en energiebesparing.

* Na de initiële installatie kun je alleen de opgeslagen data overdragen van de gebruiker die is ingelogd.

Andere manieren om data over te dragen

Je kunt tijd besparen door je gamedata en opgeslagen data te openen nadat de dataoverdracht is voltooid.

• Digitale games kun je downloaden uit de gamebibliotheek van je doelconsole.
  • Voor games die op een disc staan voer je de disc in de doelconsole in om de game te installeren.
  • Als je een station voor uitgebreide USB-opslag op je bronconsole gebruikt, sluit je deze gewoon aan op je doelconsole om toegang te krijgen tot je gamedata.
  • Als je een M.2 SSD hebt geïnstalleerd in je PS5-bronconsole, kun je de M.2 SSD verwijderen en installeren op je doelconsole om de gamedata te gebruiken die erop zijn opgeslagen.
  • Als je PlayStation Plus-lid bent, kun je opgeslagen data downloaden uit de cloudopslag.
  • Je kunt opgeslagen PS4-gamedata van je bronconsole kopiëren naar een USB-station en vervolgens het USB-station gebruiken om de data naar je doelconsole te kopiëren. Als je al data voor dezelfde game op je PS5-console hebt opgeslagen, kun je deze vervangen door de opgeslagen data op je USB-station.
    Je kunt opgeslagen PS5-data niet kopiëren van je PS5-console naar een USB-station.

Kan ik met een kinderaccount data overdragen naar een PS5-console?

Als je een kinderaccount gebruikt, kun je geen data overdragen tijdens de initiële installatie van je doelconsole. Je kunt op de volgende manieren data overdragen van een kinderaccount naar je bronconsole.

• Voltooi de initiële installatie van het kinderaccount en draag vervolgens de data over.
  • Gebruik een volwassenenaccount voor de initiële installatie. Breng vervolgens data over van zowel het volwassenenaccount als het kinderaccount tijdens de initiële installatie.