PSN:n online-tunnuksen vaihtaminen

Lue, miten voit vaihtaa PlayStation™Networkin (PSN) online-tunnuksesi sekä miten voit ratkaista online-tunnuksen vaihtamiseen liittyviä ongelmia.

PSN:n online-tunnuksen vaihtaminen

Online-tunnusta voi vaihtaa niin monta kertaa kuin haluaa. Ensimmäinen kerta on ilmainen. Myöhemmistä muutoksista peritään maksu.

1. Kirjaudu sisään  Käyttäjätietojen hallintaan  ja valitse sivupalkista  Profiili
  2. Valitse nykyisen online-tunnuksen vierestä  Muokkaa .
  3. Lisää uusi online-tunnus ja valitse  Tarkista saatavuus. Jos uusi online-tunnus on saatavilla, valitse  Jatka.
  4. Valitse, haluatko vanhan online-tunnuksen näkyvän uuden tunnuksen vieressä 30 päivän ajan.
  5. Vahvista uuden online-tunnuksen osto. Kun muutosprosessi on valmis, sinut kirjataan ulos kaikista laitteista.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Tili > Profiili > Online-tunnus
  2. Lisää uusi online-tunnus. Jos uusi online-tunnus on saatavilla, valitse Vahvista.
  3. Valitse, haluatko vanhan online-tunnuksen näkyvän uuden tunnuksen vieressä 30 päivän ajan.
  4. Vahvista ostos valitsemalla Tilaa ja maksa . Kun muutosprosessi on valmis, sinut kirjataan ulos kaikista laitteista.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Profiili > Online-tunnus
  2. Lisää uusi online-tunnus. Jos online-tunnus on saatavilla, valitse Jatka.
  3. Valitse, haluatko vanhan online-tunnuksen näkyvän uuden tunnuksen vieressä 30 päivän ajan.
  4. Vahvista ostos. Kun muutosprosessi on valmis, sinut kirjataan ulos kaikista laitteista.
  1. Siirry  pelaa -valikkoon painamalla ohjaimen kuvaketta.
  2. Siirry omaan profiiliin valitsemalla profiilikuva.
  3. Valitse Muokkaa profiilia ja lisää salasana.
  4. Valitse online-tunnuksen vierestä Muokkaa.
  5. Lisää uusi online-tunnus ja valitse Tarkista saatavuus. Jos haluamasi uusi online-tunnus on saatavilla, valitse Jatka.
  6. Valitse, haluatko vanhan online-tunnuksen näkyvän uuden tunnuksen vieressä 30 päivän ajan.
  7. Vahvista uuden online-tunnuksen ostos. Kun tunnus on vaihdettu, sinut kirjataan ulos kaikista laitteista.
  • PlayStation®3- ja PlayStation®Vita-pelit ja -sovellukset eivät tue online-tunnuksen muutosta.

Ennen online-tunnuksen muuttamista

• Online-tunnuksen muuttaminen voi aiheuttaa ongelmia joissakin PlayStation®4-peleissä. Tarkista, onko pelin toiminta testattu online-tunnuksen muutoksen jälkeen.

• Jos sinulla on teknisiä ongelmia, voit palauttaa alkuperäisen online-tunnuksesi maksutta. Palauttamisen pitäisi ratkaista useimmat online-tunnuksen vaihtamisen aiheuttamat ongelmat.
  • Jos uusi online-tunnus on palveluehtojen vastainen, se muutetaan muotoon temp-xxxxx. Voit valita uuden online-tunnuksen tai palauttaa alkuperäisen tunnuksen.

Usein kysytyt kysymykset

• Ensimmäinen muutos on maksuton, mutta seuraavista muutoksista peritään maksu. Online-tunnusta voi vaihtaa niin monta kertaa kuin haluaa.
  • Online-tunnuksen vaihdon yhteydessä on mahdollista valita, että vanha tunnus näkyy profiilissa 30 päivän ajan. Valitse tämä vaihtoehto määrittäessäsi uutta tunnusta.
  • Lasten tilien online-tunnuksia ei voi vaihtaa. Tutustu eri perheenjäsenten saatavilla oleviin ominaisuuksiin alla.
  • Lapsen tilin voi päivittää aikuisen tiliksi tietyissä tapauksissa.

Mikä on online-tunnus?

Online-tunnus on yksiköllinen näyttönimi, jolla sinut voidaan tunnistaa PSN-verkossa. Voit tarkistaa nykyisen online-tunnuksesi konsolisi profiilissa tai PlayStation®App-sovelluksessa.

• Tietosuoja-asetuksista riippuen kaverit ja muut käyttäjät voivat tarkistaa, oletko online-tilassa sekä tarkastella tapahtumiasi ja profiiliasi hakemalla online-tunnustasi.
  • Sisäänkirjautumistunnus on sähköpostiosoite, jota käytät PSN-verkkoon kirjautumisessa.

Online-tunnukseen liittyvät ongelmat

• Online-tunnuksen päivittyminen kaikkiin peleihin, sovelluksiin ja palveluihin voi kestää jonkin aikaa. Joissakin tapauksissa muutoksen päivittymisessä voi mennä enintään viikko.
  • Jos kohtaat ongelmia online-tunnuksen vaihtamisen jälkeen, tutustu alla olevan oppaan vianmääritysvinkkeihin.
  • Jos online-tunnuksesi muuttuu ilman lupaasi, yritä palauttaa tili alla olevien ohjeiden mukaisesti.