PSN-verkkoon kirjautuminen todennusavaimella

Lue, miten todennusavain voi parantaa tilisi turvallisuutta, miten sellainen otetaan käyttöön ja miten kirjaudut PlayStation™Network (PSN) -verkkoon todennusavaimella.

Todennusavaimen määrittäminen PSN:ssä

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallintaan.
  2. Siirry kohtaan Turvallisuus ja ota käyttöön valinta Kirjaudu todennusavaimella.
  3. Valitse Luo todennusavain.
  4. Valitse, miten haluat luoda todennusavaimen, ja seuraa sitten näytön ohjeita käyttöönoton viimeistelyyn.

Kun todennusavain on luotu, saat vahvistuksen sähköpostilla. Voit sen jälkeen käyttää todennusavainta aina, kun kirjaudut sisään PSN:ään.

• Jos käytät Androidia, varmista, että Google-tilisi on yhteensopiva Google Play -palvelujen kanssa.
  • Suositeltuja todennusavainpalveluja ovat iCloud Keychain, Google Password Manager, 1Password ja Dashlane.
  • Joissain fyysisissä suojausavaimissa saattaa ilmetä ongelmia, joten kannattaa harkita mobiililaitteilla käytettäviä synkronoituvia tunnistekoodeja.
  • Kun käytät mobiililaitetta, aktivoi kirjautuminen oletuskamerasovelluksella ja kirjaudu sisään todennusavaimella.
    Joihinkin Android-puhelimiin on ehkä asennettava QR-koodin lukusovellus, jotta tiettyjä todennusavaimia voi käyttää.

Kirjautuminen todennusavaimella PlayStation Network -verkkoon

1. Siirry PlayStation®5-konsolin, PlayStation®4-konsolin tai yhdistetyn laitteen kirjautumisnäyttöön.
  1. Kun olet kirjautumassa sisään, saat kehotteen käyttää kirjautumiseen tallennettua todennusavainta.
  • Useimmat mobiililaitteet, joiden käyttöjärjestelmäversio on vähintään iOS 16 tai Android 9, tukevat todennusavainten käyttöä.
  • Vältä PIN-koodin käyttämistä todennusavaimena Android-laitteessa.
  • Jos käytät kirjautumiseen verkkoselainta, varmista, että sinulla on joko Safari-, Chrome- tai Edge-selaimen uusin versio.

Todennusavaimen lisääminen PSN:ssä

Jos olet ottanut tililläsi käyttöön yhden todennusavaimen, voit lisätä niitä tilillesi seuraamalla seuraavia ohjeita.

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallintaan.
  2. Siirry kohtaan Turvallisuus ja valitse Hallitse todennusavaimia.
  3. Valitse Luo todennusavain ja sitten Luo tällä laitteella tai Luo toisella laitteella.
  4. Ota uusi todennusavain käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.
  1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallintaan.
  2. Siirry kohtaan Turvallisuus ja valitse Hallitse todennusavaimia.
  3. Valitse todennusavaimen vierestä Poista.

Salasanalla kirjautumisen palauttaminen PSN:ssä

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallintaan.
  2. Siirry kohtaan Turvallisuus ja poista käytöstä valinta Kirjaudu todennusavaimella.
  3. Luo salasana PSN-kirjautumista varten.

Ongelmia?

Jos sisäänkirjautumisessa todennusavaimella tai laitteella ilmenee ongelmia, valitse kirjautumisnäytössä Can't Sign In with Passkey (Ei voida kirjautua sisään todennusavaimella) ja käytä kirjautumiseen sähköpostia tai QR-koodia.

Huomautus:

• Jos todennusavaimen käyttö Mac-tietokoneen Remote Play -sovelluksessa ei onnistu, palaa käyttämään salasanalla kirjautumista
  • Jos verkkoselaintasi ei ole päivitetty, se ei ehkä tue todennusavainten käyttöä. Jos kohtaat tällaisen ongelman, palaa käyttämään salasanalla kirjautumista.
  • Joidenkin Android- ja Windows-laitteiden välisessä todennusavainten käytössä saattaa ilmetä ongelmia. Jos kohtaat tällaisen ongelman, valitse Can't Sign In with Passkey (Ei voida kirjautua sisään todennusavaimella).

Usein kysytyt kysymykset

Mitä todennusavaimet ovat?
Käyttämällä todennusavainta salasanan sijaan voit kirjautua verkossa tilillesi turvallisesti käyttämällä biometrisiä tunnisteita, kuten sormenjälkeä tai kasvojen tunnistusta, tai näytön lukituskoodia. Puhelimen tai tietokoneen käyttöjärjestelmillä hallinnoitavat todennusavaimet synkronoituvat automaattisesti laitteiden välillä pilvipalvelun kautta.

Voinko käyttää todennusavainta PS Vita- tai PS3-konsolilla?
PlayStation®3-konsolit ja PlayStation®Vita-järjestelmissä kirjautuminen PlayStation™Network-verkkoon edellyttää laitesalasanaa.

Entä jos hukkaan puhelimeni? Voinko silti kirjautua sisään toisella laitteella?
Jos laitekokonaisuuteesi kuuluu toinen laite (kuten iPad tai Mac), voit kirjautua sisään kyseisellä laitteella, sillä todennusavain on yhteinen. Jos et voi käyttää voimassa olevaa todennusavainta, tutustu seuraavaan oppaaseen.

Voiko tilillä olla useita todennusavaimia?
Kyllä. Todennusavainta voi käyttää missä tahansa laitekokonaisuuteen kuuluvassa laitteessa (esim. iPhonen todennusavain on välittömästi käytettävissä sellaisessa iPadissa tai Mac-tietokoneessa, jotka käyttävät samaa Apple ID -tunnusta). Voit lisätä myös uusia todennusavaimia.

Voinko palata käyttämään salasanaan perustuvaa todennusta, jos olen käyttänyt todennusavainta?
Kyllä. Voit palauttaa todennuksen salasanalla Turvallisuus-asetuksista.