Pelin jakaminen PS4-konsoleilla

Katso, miten voit käyttää pelin jakamistoimintoa näytön jakamiseen, ohjainten siirtämiseen ja ystävien kanssa pelaamiseen PlayStation®4-konsoleilla.

Pelin jakamisen aloittaminen PS4-konsoleilla

Jos olet PlayStation Plus -jäsen, voit aloittaa pelin jakamisen ryhmästä.

1. Valitse toimintonäytöltä Ryhmä
    Luo ryhmä tai liity ryhmään, jossa on ystävä, jonka kanssa haluat jakaa pelin.
  2. Valitse ryhmien näytössä Pelin jakaminen.
    Yhteystesti käynnistyy.
  3. Valitse pelin jakamisen vierailija.
  4. Valitse jokin seuraavista pelitiloista:
    Pelin jakaminen alkaa, kun ystävä liittyy peliin.
  • Voit käyttää pelin jakamista vain yhden vierailijan kanssa samanaikaisesti.
  • Jos jakaja ja vierailija pelaavat peliä yhdessä, jakajan on lisättävä valintamerkki valintaan Salli kohdassa Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > PS4-järjestelmärajoitukset > Uuden käyttäjän luominen ja vierailijan sisäänkirjautuminen.
  • Pelin jakaminen toimii parhaiten, kun sinulla ja vierailijalla on molemmilla nopea yhteys (vähintään 2 Mb/s).

Mitä on pelin jakaminen?

Pelin jakaminen -tilassa pelinäkymäsi toistetaan toisen pelaajan näytöllä. Voitte siis nauttia pelistä yhdessä, vaikka molemmilla ei kyseistä peliä olisikaan.

• Pelin jakaminen päättyy automaattisesti tunnin kuluttua vierailijan liittymisestä.
    Jäljellä oleva aika näkyy ryhmänäytöllä.

• Sekä sinun että vierailijan pitää olla PlayStation Plus -jäseniä, jotta voitte pelata yhdessä.
  • Voit käyttää pelin jakamista vain yhden vierailijan kanssa samanaikaisesti.
  • Pelin jakamisella on rajoituksia sekä jakajalle että vieraalle.
  • Pelin jakamista voi käyttää PlayStation®5- tai PS4™-konsoleilla.

Pelin jakamisen tilat PS4-konsoleilla

• Kun aloitat pelin jakamisen, sinä olet isäntä ja jakamiseen liittynyt pelaaja vierailija.
  • Jos haluat muuttaa pelin jakamisen tilaa, siirry ryhmään ja valitse Pelin jakaminen > Muuta pelaamistilaa.

Jaa näyttö
  • Pelinäyttösi näkyy vierailijan näytöllä.
  • Vierailija ei voi käyttää näyttöä.
Vierailija pelaa sinuna
  • Pelinäyttö näkyy vierailijan näytöllä ja vierailija pelaa sinuna.
  • Sinun on oltava PlayStation Plus -jäsen.
Pelaaminen vierailijan kanssa
  • Pelinäyttösi näkyy vierailijan näytöllä ja voitte pelata yhdessä, samaa näyttöä katsellen.
  • Vaikka peli ei tukisi verkkomoninpeliä, voitte silti pelata yhdessä paikallista moninpeliä internet-yhteyden kautta.
  • Isännän ja vierailijan on oltava PlayStation®Plus-jäseniä.

Pelin jakamisen rajoitukset

Pelaajan tilistä ja pelattavasta pelistä riippuen pelin jakaminen ei välttämättä ole käytettävissä tai joitakin kohtauksia ei näy vierailijalle.

• Vain jakaja voi ansaita trophyja pelin jakamisen aikana.
  • Etäkäyttö ja lähetys eivät ole käytettävissä pelin jakamisen aikana PS4-konsoleilla.
  • Jos vierailija on PlayStation Storessa pelille ilmoitettua ikärajaa nuorempi, hän ei voi käyttää pelin jakamista.
  • Jos vierailijan lapsilukkoasetukset rajoittavat pelin jakamista, vierailija voi pyytää poikkeusta.
  • Jos peli ei ole saatavilla vierailijan maassa tai alueella, hän ei voi käyttää pelin jakamista.
  • Vierailijat eivät voi tallentaa kuvakaappauksia tai videoleikkeitä pelin jakamisen aikana.
  • Valmiustilan kuva näkyy vierailijan näytöllä, kun jakaja katsoo jotain muuta kuin pelinäyttöä.
  • Jos jakaja on ottanut HDR:n käyttöön, värit saattavat näkyä vierailijan kuvassa erilaisina kuin jakajan kuvassa.

Ongelmia?

• Pelin jakaminen toimii parhaiten, kun sekä jakajan että vierailijan saapuvan ja lähtevän yhteyden nopeus on vähintään 2 Mb/s.
  • Testaa yhteytesi nopeus valitsemalla Asetukset > Verkko > Testaa Internet-yhteys. Jos sinulla on ongelmia, tutustu alla oleviin vianmääritysohjeisiin.