Kaikki valmiiksi PS5™-konsolia varten

Ota varaslähtö PS5-konsolin käyttöönottoon

Valmistaudu pelaamiseen uuteen sukupolveen. Näiden ohjeiden avulla voit ottaa varaslähdön PS5-konsolin käyttämiseen. PlayStation App -sovelluksen tai verkkoselaimen kautta määritettävien asetusten avulla pääset pelaamaan heti kun saat PS5-konsolin käsiisi.

Ei hätää, jos unohdat jotakin. Saat tietoja näistä vaiheista, kun kirjaudut sisään PS5-konsoliin ensimmäistä kertaa.

Asenna PlayStation App -sovellus helppoa sisäänkirjautumista varten

PlayStation™Networkin käyttö on entistäkin helpompaa. Kun aloitat PS5-konsolin määrittämisen, voit kirjautua sisään PlayStation Network -tiliisi PS5-konsolilla etänä PlayStation App -sovelluksen kautta tai käyttämällä mobiililaitteen kameraa. Skannaa QR-koodi ja kirjaudu sisään välittömästi.

Löydä uusia pelejä

Valmistaudu PS5-konsolin tuloon uusilla peleillä. Kun käynnistät PS5-konsolin ensimmäistä kertaa, voit ladata digitaalisen pelin tai asentaa pelin levyltä taustalla, jotta pääset nopeammin uusiin seikkailuihin.

Selaa PlayStation™Storen valikoimaa PlayStation App -sovelluksella tai osoitteessa playstation.com. Voit ennakkotilata tai ostaa digitaalisia pelejä tai pelilevyjä, niin olet valmiina, kun PS5-konsolisi saapuu. Kun saat PS5-konsolisi, voit ladata ostamasi digitaaliset pelit PS5-konsolin sisäiseen tallennustilaan PlayStation App -sovelluksen kautta heti, kun kirjaudut sisään tiliisi PlayStation Network -verkon käyttämistä varten. PlayStation App -sovelluksen avulla voit myös hallita PS5-konsolin sisäistä tallennustilaa, jos tila käy vähiin pelin latauksen aikana, Voit vapauttaa tilaa etänä, jotta pelin asennus voidaan viimeistellä.

Asenna pelit laajennetun tallennustilan asemalle

PS4-pelien käyttäminen ulkoiselta USB-tallennuslaitteelta on mainio tapa pelata parhaita PS4-pelejä PS5-konsolilla. PS4-pelit ovat aina ulottuvillasi – ilman että sinun tarvitsee käyttää PS5-konsolin sisäistä tallennustilaa. Suosittelemme säästämään konsolin tallennustilaa PS5-pelejä varten, koska niitä ei voi pelata laajennetun tallennustilan asemalta.

Käytettävän aseman tekniset tiedot: USB 3.0 tai uudempi, 250 Gt:n minimi- ja 8 Tt:n maksimikapasiteetti. Nopeammilla laitteilla latausajat voivat olla lyhyempiä.

Huomautus: Kaikki laitteet eivät toimi PS5-konsolin kanssa. Laajennetun tallennustilan asemaa ei voi käyttää USB-keskittimen kautta. Kahta tai useampaa laajennetun tallennustilan asemaa ei voi käyttää samaan aikaan.

Jos haluat käyttää laajennetun tallennustilan asemaa, jota olet aiemmin käyttänyt PS4-konsolin kanssa, yhdistä se vain PS5-konsoliin ja kirjaudu PS5-konsoliin samalla tilillä, niin kaikki on valmista. Jos käytät vaatimusten mukaista uutta asemaa, voit formatoida sen laajennetuksi tallennustilaksi ja pelata PS4-pelejä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Muista, että tallennuslaitteen alustaminen poistaa kaikki tiedot. Jos haluat säilyttää tietosi, ne täytyy varmuuskopioida toiselle laitteelle.

1. Valitse PS4-konsolissa Asetukset > Laitteet > USB-tallennuslaitteet.

2. Valitse USB-tallennuslaite ja valitse Formatoi laajennetuksi tallennustilaksi.

• Varmista, että PS4-konsolin virtamerkkivalo on kokonaan sammunut ennen kuin irrotat laajennetun tallennustilan aseman konsolista. Jos laajennettua asemaa ei ole irrotettu oikein, tietoja voidaan menettää, ne voivat vaurioitua ja PS4-konsoli tai USB-asema voivat vahingoittua. Jos haluat irrottaa USB-aseman kun PS4-konsoliin on kytketty virta, avaa pikavalikko painamalla PS-näppäintä pitkään, valitse Ääni/laitteet > Lopeta laajennetun tallennustilan käyttö ja irrota kaapeli vasta sitten.

• Älä katkaise PS4- tai PS5-konsolin virtaa tai irrota USB-asemaa alustamisen aikana. Se voi aiheuttaa tietojen menetyksen tai vaurioitumisen sekä konsolin tai USB-aseman vahingoittumisen.

Muokkaa tilin asetuksia ja profiilia

Sinun on päivitettävä tietosuoja-asetuksesi PS5-konsolilla. Voit myös ottaa käyttöön suojausta parantavan kaksivaiheisen varmistuksen. Jotta pääset pelaamaan nopeammin, voit tehdä päivitykset suoraan PlayStation App -sovelluksen tai Playstation.com-sivuston kautta.

Voit valmistautua PS5-konsolin käyttöönottoon päivittämällä seuraavat tiedot:

Päivittämällä salasanan voit määrittää suojauskeinoja, kuten kaksivaiheisen varmistuksen, tai lisätä matkapuhelinnumeron, jonka avulla tilin palautus on helpompaa ja turvallisempaa. Avaa verkkoselain ja seuraa näitä ohjeita:

1. Siirry Käyttäjätietojen hallintaan ja kirjaudu tiliisi PlayStation Network -verkon käyttämistä varten.
  2. Valitse Turvallisuus > Muokkaa ja tee muutokset. Tietoturvasyistä saatat joutua antamaan salasanasi uudelleen.

Päivitä pelaajaprofiilisi tiedoilla, jotka kuvastavat sinua. Myös muut PS5-pelaajat näkevät nämä tiedot.

• Nimi (näytetään vain läheisille ystäville)
  • Online-tunnus*
  • Profiilikuva
  • Avatar
  • Tietoja
  • Kielet

*Online-tunnuksen vaihtamisesta saatetaan veloittaa maksu.

Voit tehdä muutoksia profiilin tietoihin seuraavasti:

1. Siirry Käyttäjätietojen hallintaan ja kirjaudu tiliisi PlayStation Network -verkon käyttämistä varten.

2. Valitse Profiili > Muokkaa ja tee muutokset.

Jos haluat muuttaa maksutapoja, tarkistaa tapahtumahistorian tai päivittää tilauksia, tee näin:

1. Siirry Käyttäjätietojen hallintaan ja kirjaudu tiliisi PlayStation Network -verkon käyttämistä varten.
  2. Valitse Maksutapa tai Tilaus tai Tapahtumahistoria ja tee muutokset.

Valmistaudu siirtämään PS4-pelit ja tallennetut tiedot

Ennen kuin saat PS5-konsolin käsiisi, voit valmistautua peleihin, joita haluat pelata.

Jos omistat PS4-konsolin ja haluat siirtää pelien etenemistiedot PS5-konsoliin, voit tehdä sen Wi-Fi-yhteyden tai Ethernet-kaapelin avulla. PS5-konsolin viestit ohjeistavat tässä prosessissa. Samalla voit varmistaa, että olet jo ladannut ja asentanut haluamasi PS4-pelit PS4:n sisäiseen konsolin tallennustilaan. Voit siirtää tietosi myös valmiiksi alustetulla ulkoisella tallennusasemalla seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Liitä alustettu laajennetun tallennustilan asema PS4-konsoliin ja seuraa näitä ohjeita:

1. Valitse PS4-konsolissa Asetukset > Tallennustila.

2. Valitse Järjestelmän tallennustila.

3. Paina OPTIONS-näppäintä ja valitse Siirrä laajennettuun tallennustilaan.

4. Valitse siirrettävät tiedot ja valitse Siirrä > OK.

5. Valitse Pikavalikosta Ääni/laitteet > Lopeta laajennetun tallennustilan käyttö > OK.

6. Irrota USB-asema PS4-konsolista ja liitä se PS5-konsoliin.

Perheen tilien luominen PlayStation Networkissa

Anna koko perheen kokea PS5-konsoli. Jos olet aikuinen, jolla on tili PlayStation Network -verkon käyttämistä varten, voit ryhtyä perheen hallinnoijaksi ja luoda tilin lapsellesi. Se onnistuu tilin asetusten Perheen hallinta -osiossa.

Perhetilin haltija voi tehdä seuraavia asioita:

• Hallita peliaikaa.

• Hallita ostoksia perhetilin haltijan lompakosta.

• Rajoittaa pelejä, videoita ja sovelluksia.

• Poistaa viestit ja äänichatin käytöstä.

• Estää muiden pelaajien luomat videot, lähetykset ja kuvat.

• Määrittää muita perheen aikuisia huoltajiksi. He voivat määrittää ja muuttaa esimerkiksi lompakon käyttöä koskevia rajoituksia kaikille perheen lapsijäsenille.

1. Siirry Käyttäjätietojen hallintaan ja kirjaudu tiliisi PlayStation Network -verkon käyttämistä varten.
  2. Valitse Perheen hallinta
  3. Valitse lapsen tili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa .

Päivittäminen: Päivitä lapsen tili aikuisen tiliksi

Kun olet tarpeeksi vanha, voit päivittää tilisi aikuisen tiliksi.

Kun olet päivittänyt aikuisen tiliin, voit:

• hallita omaa tiliäsi
  • säilyttää online-tunnuksen, trophyt ja ystävät
  • siirtää kaikki pelit, videot ja tilaukset
  • siirtää rahaa omaan lompakkoosi.

Kun olet saavuttanut tietyn iän, sinulta kysytään PlayStation Network -verkkoon kirjautumisen yhteydessä, haluatko päivittää tilisi aikuiseksi perheenjäseneksi.

Jos valitsit Tee tämä myöhemmin , voit tehdä päivityksen myöhemmin myös verkkoselaimen kautta:

1. Siirry Käyttäjätietojen hallintaan ja kirjaudu tiliisi PlayStation Network -verkon käyttämistä varten.
  2. Valitse Päivitä tilisi ja vahvista valinta näytön ohjeiden mukaisesti.
  3. Kirjaudu ulos ja takaisin sisään PlayStation Networkiin.

Luo tili

Aloita pelaaminen nopeammin. Voit luoda tilin PlayStation Network -verkon käyttämistä varten verkkoselaimella jo ennen kuin saat PS5-konsolisi. Tilin avulla voit käyttää PlayStation Networkin ominaisuuksia, kuten sisällön lataamista ja ystävien kanssa viestimistä.

Jos sinulla on jo tili PS4-konsolilla, voit käyttää samaa tiliä PS5-konsolilla. PlayStation Plus -tilaus, trophyt, ystävät ja muut tiedot synkronoituvat PS5-konsoliin.

1. Valitse Käyttäjätietojen hallintaja Luo uusi tili.
  2. Seuraa näytön ohjeita.
  3. Kun olet luonut tilisi, saat siitä vahvistusviestin sähköpostiisi. Viestin saapumisessa voi kestää muutama minuutti. Voit vahvistaa tilin sähköpostista valitsemalla Vahvista nyt.
  4. Voit kirjautua sisään PlayStation Network -verkkoon verkkoselaimella, PlayStation App -sovelluksella tai konsolilla.