PS VR2:n käyttöönotto tietokoneella

Katso, miten PlayStation®VR2 otetaan käyttöön Windows®-tietokoneella.

PlayStation VR2 -sovelluksen asentaminen tietokoneelle

Seuraa näitä ohjeita, kun haluat pelata Steamin™ VR-pelejä PS VR2 -laseillasi.

1. Asenna Steam™.
    Jos sinulla ei ole vielä Steam™-tiliä, luo sellainen. Voit tehdä sen Steam™-sovelluksessa tai -sivustossa.
  1. Asenna SteamVR™ ja PlayStation®VR2-sovellus Steam™-kaupasta.
  • Kun PlayStation®VR2-sovellus on asennettu, avaa sovellus ja määritä PlayStation VR2 Sense™ -ohjaimet, PlayStation®VR2:n PC-sovitin ja virtuaalitodellisuuslasit seuraamalla näytön ohjeita.

PS VR2 Sense -ohjainten yhdistäminen tietokoneeseen

Jos et ole aiemmin käyttänyt PS VR2 Sense -ohjaimia tietokoneella, ohjaimet on pariliitettävä tietokoneeseen Bluetooth®-yhteydellä. Jos ohjaimiin on liitetty USB-kaapeleita, irrota ne. Lataa kumpikin ohjain ennen pariliitoksen muodostamista.

1. Ota Bluetooth® käyttöön tietokoneella.
  2. Pidä alla kuvattuja näppäimiä samanaikaisesti painettuina, kunnes niitä vastaavat merkkivalot (D) alkavat vilkkua.
    Vasemman käden ohjain: PS-näppäin (C) ja luontinäppäin (A)
    Oikean käden ohjain: PS-näppäin (C) ja valinnat-näppäin (B)
  1. Avaa tietokoneen Bluetooth®-asetukset ja valitse vaihtoehto, jossa voit lisätä Bluetooth®-laitteita.
    Tietokone etsii ja tunnistaa lähellä olevat Bluetooth®-laitteet.
  2. Viimeistele pariliitos valitsemalla ohjaimet tunnistettujen laitteiden luettelosta.
    Kumpikin ohjain on pariliitettävä erikseen.
  • Pariliitä ohjaimet, kun niiden tilan merkkivalot vilkkuvat. Jos ohjaimen tilan merkkivalo lakkaa vilkkumasta, ennen kuin ehdit muodostaa pariliitoksen, toista vaiheet 2–4.
  • Voit tarkistaa ohjaimen akun varaustason SteamVR™-työpöydältä painamalla PS VR2 Sense -ohjaimen PS-näppäintä.

PS VR2:n liittäminen tietokoneeseen

1. Liitä PC-sovitin Windows®-tietokoneen USB 3.0 Type-A -porttiin (A).
  1. Liitä PC-sovitin (B) tietokoneen DisplayPort™-porttiin (C) DisplayPort™ 1.4 -kaapelilla (myydään erikseen) (D).
  1. Liitä tuotteen mukana toimitettu virtajohto (H) mukana toimitettuun muuntajaan (G). Liitä sitten muuntaja PC-sovittimen DC IN -liitäntään (F). Tee kaikki kytkennät, ennen kuin liität virtajohdon pistorasiaan (I). Kun PC-sovitin on liitetty, se käynnistyy ja sen tilan merkkivalo (E) alkaa palaa punaisena.
  1. Liitä virtuaalitodellisuuslasit (toimitetaan PS VR2:n mukana) (M) PC-sovittimen USB Type-C® -porttiin (L) ja käynnistä lasit painamalla niiden virtapainiketta (J).
    PC-sovittimen tilan merkkivalo (E) ja virtuaalitodellisuuslasien virtamerkkivalo (K) alkavat palaa valkoisena.
  1. Avaa PlayStation®VR2-sovellus.
    Viimeistele alkumääritys seuraamalla näytön ohjeita. Tämän jälkeen olet valmis pelaamaan VR-pelejä.

PS VR2:n käyttöönotto tietokoneella

Kun otat PS VR2 -lasit ensimmäistä kertaa käyttöön tietokoneella, avaa PlayStation®VR2-sovellus ja seuraa näitä ohjeita.

1. Yhdistä kuulokkeet.
    Yhdistä stereokuulokkeet virtuaalitodellisuuslaseihin. Voit käyttää myös muita tuettuja äänilaitteita, kuten langattomia PULSE Explore™ -nappikuulokkeita tai 3,5 mm:n liitintä käyttäviä kuulokkeita.
  2. Valmistele laitteet.
    Aseta ohjaimet käden ulottuville ja paina virtuaalitodellisuuslasien toimintonäppäintä.
  3. Raivaa hieman tilaa.
    Raivaa hieman tilaa ympärillesi, jotta pelialueella ei ole mitään, mihin voisit törmätä tai kompastua.
  4. Säädä huoneen kirkkautta.
    Sytytä valot huoneeseen, jotta virtuaalitodellisuuslasit voivat seurata ympäristöäsi. Pidä verhot suljettuina suoran auringonpaisteen välttämiseksi.
  5. Laita virtuaalitodellisuuslasit päähän.
    Vedä visiiri ulos, vapauta panta ja pue virtuaalitodellisuuslasit päähän noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita. Tämän jälkeen voit kiristää pantaa ja säätää visiiriä.
  1. Säädä linssejä.
    Säädä linssin etäisyys linssin säätimellä (A) siten, että silmäsi ovat linssien keskellä ja näet näytön selkeästi. Kun olet valmis, paina toimintonäppäintä.
  1. Aseta kuulokkeet korviisi.
    Aseta yhdistetyt stereokuulokkeet tai muut tuetut kuulokkeet korviisi.
  2. Pitele ohjaimia.
    Ota ohjaimet käteen ja kiinnitä hihnat tukevasti ranteisiin. Tutustu ohjainten ominaisuuksiin noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
  1. Määritä pelialue.
    Määritä alue, jolla virtuaalitodellisuuspelien pelaaminen on turvallista. Skannaa huone virtuaalitodellisuuslasien kameralla. Voit myös säätää lattian korkeutta.