PS VR2:n vianmääritys tietokonekäytössä

Tutustu PS VR2 -lasien ja PC-sovittimen vianmääritysohjeisiin.

PS VR2:n yleiset vianmääritysohjeet tietokonekäytössä

1. Tarkista liitännät. Irrota kaikki kaapelit ja liitä ne uudelleen alla olevilla ohjeilla. Varmista, että käyttämäsi kaapeli tukee vähintään DisplayPort™ 1.4 -standardia.
  1. Varmista, että tietokone täyttää vähimmäisvaatimukset PS VR2:n käyttämiseen.
  1. Käynnistä SteamVR™ ja valitse SteamVR > Settings > Developer tab > Enable Direct Mode.
  2. Kokeile liittää PS VR2 johonkin toiseen USB-porttiin.
  3. Avaa PlayStation®VR2-sovellus ja tarkista yhteys.
  4. Varmista, että näytönohjaimen uusimmat ohjaimet on asennettu.
    Jos uusimpien ohjainten toiminnassa ilmenee ongelmia, kokeile palata edelliseen versioon.
  1. Sammuta lasit ja tietokone. Käynnistä lasit ja tietokone ja yritä sitten uudelleen.

Eikö Steam tunnista PS VR2 -laseja?

1. Sulje Steam™.
  2. Käynnistä PlayStation VR2 -sovellus tietokoneella.
  3. Käynnistä Steam™.

Ongelmia tietokoneen lepotilan kanssa?

Jos tietokone siirretään lepotilaan, kun jokin SteamVR™-peli on käynnissä, pelin jatkamisessa voi ilmetä virhe.

1. Sammuta PS VR2 ja näyttö.
  2. Käynnistä näyttö.
  3. Käynnistä PS VR2.

Suosittelemme, että tietokonetta ei siirretä lepotilaan, kun SteamVR™-pelejä pelataan PS VR2 -laseilla.

Ongelmia kuvanlaadussa, kun PS VR2 -laseja käytetään tietokoneella?

1. Tarkista liitännät ja varmista, että tietokone täyttää vähimmäisvaatimukset.
  1. Valitse SteamVR > Settings
  2. Kokeile säätää kuvanlaatuasetuksia alemmiksi.
  3. Kokeile poistaa Motion Smoothing -asetus käytöstä.

Ongelmia seurannassa, kun PS VR2 -laseja käytetään tietokoneella?

1. Tarkista liitännät ja varmista, että tietokone täyttää vähimmäisvaatimukset.
  1. Sammuta lasit.
  2. Sulje SteamVR™.
  3. Avaa PlayStation®VR2-sovellus ja valitse Poista pelialueen tiedot.

PS VR2 Sense -ohjaimen seurantaongelmat tietokonekäytössä

1. Sammuta muut Bluetooth®-laitteet.
  2. Varmista, että ohjaimen ja Bluetooth®-sovittimen välillä ei ole esteitä.
  3. Jos käytät Wi-Fi-yhteyttä, muodosta yhteys 5 GHz:n kaistaan.
  4. Liitä kaapeli USB 2.0 -porttiin, joka on mahdollisimman kaukana USB 3.0 -portista.
  5. Siirrä Bluetooth®-sovitin etäämmälle tietokoneesta käyttämällä USB 2.0 -jatkojohtoa*.

*Bluetooth®-sovittimen yhteensopivuudesta riippuen jotkin tuotteet eivät ehkä toimi. Toimintaa ei voida taata.

Kaatuuko peli, kun PS VR2 -laseja käytetään tietokoneella?

1. Kokeile säätää kuvanlaatuasetuksia alemmiksi SteamVR™-asetuksista.
  2. Kokeile poistaa sulava liike käytöstä SteamVR™-asetuksista.

Virhe SteamVR:n käynnistyksessä?

1. Kokeile yleisiä vianmääritysohjeita.
  2. Käynnistä PlayStation VR2 -sovellus ja tarkista yhteyden tila.
  3. Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan yhteydessä on ongelma, sammuta virtuaalitodellisuuslasit ja käynnistä ne uudelleen.
  4. Kokeile liittää PC-sovitin johonkin toiseen emolevyn USB-porttiin.
  5. Jos virhe ei poistu, sammuta lasit ja tietokone. Käynnistä lasit ja tietokone ja yritä sitten uudelleen.

Ongelmia AMD-näytönohjaimen ohjaimessa?

Kokeile käyttää AMD Cleanup Utility -apuohjelmaa.

Ongelmia NVIDIA-näytönohjaimen ohjaimessa?

Jos käytät NVIDIA®-näytönohjainta ja SteamVR™:n käytössä ilmenee ongelmia, ongelma saattaa ratketa asentamalla NVIDIA®-näytönohjaimen ohjain kokonaan uudelleen.

Käytätkö ulkoista näytönohjainta?

Jos tietokoneen näyttö on liitetty sisäiseen DisplayPort™-porttiin ja PS VR2 liitetään ulkoiseen näytönohjaimeen, joidenkin pelien käynnistyksessä voi ilmetä ongelmia.

• Ongelma saattaa ratketa, jos tietokoneen näyttö liitetään ulkoiseen näytönohjaimeen.
  • Huomaa, että PS VR2 ei tue HDMI–DisplayPort™- tai USB Type-C–DisplayPort™-sovittimien käyttöä.

Eikö PS VR2 Sense -ohjaimen yhdistäminen onnistu?

1. Varmista, että PS VR2 Sense™ -ohjain on ladattu.
  2. Jos ohjain on yhdistetty PlayStation®5-konsoliin, varmista, että konsolista on katkaistu virta.
  3. Kokeile käynnistää Windows® uudelleen.
  4. Sammuta Bluetooth®-sovitin, odota hetki, käynnistä sovitin uudelleen ja yritä sitten uudelleen.
  5. Poista Bluetooth®-sovittimen ohjaimen asennus Laitehallinnassa ja sammuta Windows®. Odota muutama sekunti ja käynnistä järjestelmä sitten uudelleen.
  6. Avaa Laitehallinta ja valitse Toiminto > Etsi laitteistoon tehdyt muutokset. Jos ohjain on saatavilla Bluetooth®-sovittimen valmistajalta, päivitä se uusimpaan versioon.

Mitä PC-sovittimen merkkivalot tarkoittavat?

• Palaa valkoisena
    PC-sovitin on käynnissä ja PS VR2 on yhdistetty ja käyttövalmis.
  • Palaa punaisena
    PC-sovitin on käynnissä, mutta PS VR2:ta ei ole yhdistetty.
  • Ei pala
    PC-sovitin ei ole käynnissä.

Puuttuuko pelistä VR-ohjaimen näppäimiä?

Huomaa, että VR-ohjaimen näppäimet eivät ehkä näy oikein kaikissa peleissä.

Tarkista ohjainmääritykset SteamVR™-asetuksista.

Ongelmia PlayStation VR2 -sovelluksen järjestelmänvalvojan oikeuksissa?

Jos valitset PlayStation VR2 -sovelluksen asennuksessa Ei, kun asennus pyytää järjestelmänvalvojan oikeuksia, asennusta ei voida jatkaa.

1. Sulje PlayStation VR2 -sovellus ja käynnistä se uudelleen.
  2. Kun asennus pyytää järjestelmänvalvojan oikeuksia Steam™ Client Service -palvelulle, valitse Kyllä.

Tarvitsetko apua?

Laitetuki
Jos PS VR2:n tietokonekäytössä ilmenee laitteisto-ongelmia, ota yhteyttä PlayStation-tukeen.

Näytönohjaintuki
Jos tarvitset apua näytönohjaimen kanssa, käy valmistajan sivustossa.

Pelituki
Jos tietyssä pelissä ilmenee ongelmia, tutustu pelin Steam™-tukitietoihin ja -yhteisöön.

Voit pyytää lisätietoja myös pelistudiolta tai pelin julkaisijalta.