PlayStation Move -liikeohjaimen tuki

PlayStation Move -liikeohjaimen tuki

Lue, miten PlayStation®Move-liikeohjain pariliitetään ja ladataan PlayStation®5- ja PlayStation®4-konsoleilla.

PS Move -liikeohjaimen pariliittäminen

PS Move -ohjain on yhteensopiva PS5™- ja PS4™-konsolien kanssa. Ohjain on pariliitettävä ensimmäisellä käyttökerralla.

1. Käynnistä PS5- tai PS4-konsoli ja määritä PlayStation®Camera.
  2. Liitä PS Move -ohjain konsoliin mukana toimitetulla USB-mini-B-kaapelilla.
  3. Paina PS Move -ohjaimen PS-näppäintä.
  • Kerralla voi olla yhdistettynä enintään neljä liikeohjainta. Jos käytät vähintään kahta PS Move -ohjainta, pariliitä kukin ohjain erikseen.
  • Kun pelaat PS Move -ohjaimella, irrota USB-kaapeli aina ennen käyttöä.

PlayStation Cameran määrittäminen

Pelit, joissa liikeohjaimen käyttöön tarvitaan kameraa, käyttävät PlayStation Cameraa.

• PS5-konsoleissa PS Cameran käyttämiseen tarvitaan PlayStation®Camera-sovitin.
  • PS5-konsoleiden HD-kamera ei ole yhteensopiva PS Move -ohjaimen kanssa.

PS Move -liikeohjaimen käyttäminen

Huomioi, että ohjaustavat ja kalibrointi vaihtelevat peleittäin. Noudata aina näytössä näkyviä ohjeita käyttäessäsi PS Move -ohjaimia.

• Käytä valikkoja PS Move -ohjaimella pitämällä T-näppäintä painettuna.
  • Valitse kohde painalla Move-näppäintä tai X-näppäintä.
  • Jos haluat poistua pelistä, paina pitkään PS-näppäintä ja seuraa sitten näytön ohjeita.

PS Move -liikeohjaimen lataaminen

Kun PS5- tai PS4-konsoli on käynnissä, voit aloittaa PS Move -ohjaimen lataamisen liittämällä ohjaimen konsoliin mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Latauksen aikana ohjaimen tilan merkkivalo vilkkuu hitaasti. Kun lataus on valmis, tilan merkkivalo sammuu.

• Voit tarkistaa ohjaimen akun varaustason PS5-konsolissa valitsemalla ohjauskeskuksessa Lisälaitteet.
  • PS4-konsolissa voit tarkistaa akun varaustason näytössä painamalla pitkään PS-näppäintä.
  • Voit ladata PS Move -ohjainta, kun konsoli on lepotilassa.

Mitkä konsolit ovat yhteensopivia PS Move -ohjainten kanssa?

PS Move -ohjaimet ovat yhteensopivia seuraavien PlayStation-konsolien kanssa.

• PS5-konsolit
  • PS4-konsolit
  • PlayStation®3-konsolit
Yhteensopiva PS Move -ohjainten kanssa Ei yhteensopiva PS Move -ohjainten kanssa
PlayStation®VRPlayStation®VR2
PS Camera*HD-kamera
PS®VR-tähtäinohjain

*PS5-konsoleissa PlayStation Cameran käyttämiseen tarvitaan PlayStation Camera -sovitin.

Onko PS Move -ohjaimessa ongelmia?

Jos ohjaimen kanssa on ongelmia, yleensä kannattaa ensimmäiseksi nollata ohjain.

1. Katkaise virta PS5- tai PS4-konsolista.
  2. Etsi ohjaimen takaosassa oleva pieni nollauspainike.
  3. Paina nollauspainiketta pitkään neulalla tai muulla vastaavalla esineellä (ei sisälly pakkaukseen).
  4. Liitä ohjain PS5- tai PS4-konsoliin mukana toimitetulla USB-kaapelilla ja paina PS-näppäintä.
  1. Kokeile käyttää jotakin muuta USB-kaapelia ja liittää ohjain suoraan konsoliin.
  2. Jos PS Move -ohjaimen ongelma jatkuu, kokeile nollata ohjain.

Jos liikeohjain ei värise odotetusti, tarkista, onko ohjaimen värinätoiminto käytössä.

• Valitse PS4-konsolissa Asetukset > Laitteet > Ohjaimet > Ota värinätoiminto käyttöön.
  • Valitse PS5-konsolissa Asetukset > Lisälaitteet > Ohjain (yleinen) > Värinän voimakkuus

Jos ohjaimen käytössä ilmenee edelleen ongelmia, nollaa ohjain.

• Kokeile viedä ohjain lähemmäs PS Cameraa.
  • Minimoi suora auringonvalo tai heijastukset ja vähennä takaasi tulevaa valoa.
  • Varmista, että PS Cameran asetukset on määritetty oikein.
  • Varmista, että olet suoraan PS Cameran edessä.
  • Kokeile poistaa mahdolliset kirkkaat valot pelaamisalueelta.