PS VR2:n käyttöönotto

Lue, miten PlayStation®VR2 otetaan käyttöön ja miten sen asetuksia säädetään.

PS VR2:n yhdistäminen

1. Yhdistä lasit PlayStation®5-konsolin etuosan USB-C-porttiin (B) PS VR2 -järjestelmän mukana toimitetulla USB Type-C -kaapelilla (A).
  1. Paina PS5™-konsolin virtapainiketta.

2. Paina PS VR2 -lasien virtapainiketta (C).

1. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat lisälaitteet.

1. Käytä PS5-konsolin mukana toimitettua langatonta DualSense™-ohjainta ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Varmista, että PlayStation 5 -konsolin käyttöjärjestelmä on ajan tasalla.

1. Tarkista kuulokkeet.
    Yhdistä stereokuulokkeet virtuaalitodellisuuslaseihin. Voit myös yhdistää jotkin muut tuetut kuulokkeet.
  2. Pariliitä ohjaimet.
    Yhdistä oikean käden PlayStation VR2 Sense™ -ohjain PS5-konsoliin mukana toimitetulla USB-kaapelilla ja käynnistä konsoli. Toista sama vasemman käden PS VR2 Sense -ohjaimelle.
  1. Irrota ohjaimet ja paina toimintonäppäintä.
    Kun ohjaimet on pariliitetty ja ladattu, irrota USB-kaapeli ja paina virtuaalitodellisuuslasien toimintonäppäintä.
  2. Raivaa hieman tilaa.
    Raivaa hieman tilaa ympärillesi, jotta pelialueella ei ole mitään, mihin voisit törmätä tai kompastua.
  3. Säädä huoneen kirkkautta.
    Sytytä valot huoneeseen, jotta virtuaalitodellisuuslasit voivat seurata ympäristöäsi. Pidä verhot suljettuina suoran auringonpaisteen välttämiseksi. Tarkista valaistustaso painamalla toimintonäppäintä.
  4. Laita virtuaalitodellisuuslasit päähän.
    Vedä visiiri ulos, vapauta panta ja pue virtuaalitodellisuuslasit päähän noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita. Tämän jälkeen voit kiristää laseja ja säätää visiiriä.
  1. Säädä linssejä.
    Voit varmistaa, että näet näytön selkeästi, säätämällä linssin etäisyyden siten, että silmäsi ovat linssien keskellä. Kun olet valmis, paina toimintonäppäintä.
  1. Pitele ohjaimia.
    Ota ohjaimet käteen ja kiinnitä hihnat tukevasti ranteisiin. Tutustu ohjainten ominaisuuksiin noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
  2. Kalibroi katseenseuranta.
    Kalibroi katseenseurannan asetukset seuraamalla näytöllä näkyvää pistettä. Älä liikuta päätäsi kalibroinnin aikana.
  3. Määritä pelialue.
    Määritä alue, jolla virtuaalitodellisuuspelien pelaaminen on turvallista. Skannaa huone virtuaalitodellisuuslasien kameralla. Voit myös säätää lattian korkeutta.
  4. Määritä kuulokkeiden virransäästöasetukset.

PS VR2 -pelialueen määrittäminen

1. Käynnistä PS VR2, siirry aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Lisälaitteet > PlayStation VR2.
    Valikkoon voi siirtyä myös ohjauskeskuksesta.
  2. Valitse Pelialue ja valitse seuraavista asetuksista.
  • Määritä pelialue
    Tällä vaihtoehdolla voit nollata pelialueen, jos aluetta tarvitsee muokata tai jos haluat määrittää väliaikaisen pelialueen.
  • Aseta lattian korkeus
  • Rajojen näyttämisen herkkyys
    Määritä, kuinka pian pelialueen rajat tulevat näkyviin, kun lähestyt niitä. Jos haluat, että rajat näkyvät aikaisemmin, aseta herkkyydeksi Suuri. Jos asetat herkkyydeksi Pieni, rajat tulevat näkyviin vasta, kun olet lähellä pelialueen reunaa.
  • Tyhjennä pelialueen tiedot
    Jos peli ei jatku odotetulla tavalla sen jälkeen, kun pelialue on nollattu, kokeile tyhjentää pelialueen tiedot. Nollaa sen jälkeen pelialue valitsemalla Määritä pelialue.

Katseenseurannan käyttöönotto ja säätäminen

Älykäs katseenseuranta parantaa PS VR2 -pelikokemusta seuraamalla silmiesi liikettä.

1. Käynnistä PS VR2, siirry aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Lisälaitteet > PlayStation VR2.
  2. Valitse Katseenseuranta > Ota katseenseuranta käyttöön.
    Näkölinjasi, räpäytyksesi ja muut silmiesi liikkeet heijastuvat VR-peliin.

Jos olet valinnut Ota katseenseuranta käyttöön, mutta se ei tunnu toimivan oikein, voit säätää asetuksia valitsemalla Säädä katseenseurantaa.

Virtuaalitodellisuuslasien asetusten säätäminen

1. Käynnistä PS VR2, siirry aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Lisälaitteet > PlayStation VR2.
  2. Valitse Virtuaalitodellisuuslasit ja valitse seuraavista vaihtoehdoista.
  • Tarkista, kuinka virtuaalitodellisuuslasit asetetaan päähän
  • Säädä linssien etäisyyttä ja virtuaalitodellisuuslasien asentoa
    Voit varmistaa, että näet näytön selkeästi, säätämällä linssin etäisyyden siten, että silmäsi ovat linssien keskellä.
  • Näytön kirkkaus
  • Virtuaalitodellisuuslasien värinä
  • Toimintonäppäimen määritys
  • Seurantakameran kalibrointi
    Kalibroi kameran asetukset, jotta se voi seurata ympäristöäsi.

Voit siirtyä PS VR2:n tärkeimpiin asetuksiin nopeasti ohjauskeskuksen kautta.

1. Kun PS VR2 on käytössä, siirry ohjauskeskukseen painamalla PS-näppäintä.

2. Valitse PlayStation VR2:n pika-asetusten kortti, niin voit säätää seuraavia asetuksia:

• Näytä ympäristö
  • Näytön kirkkaus
  • Järjestelmänäytön koko
  • Virtuaalitodellisuuslasien värinä
  • Määritä pelialue
  • Säädä näkyvyyttä
  • Katseenseuranta
  • Muut asetukset

PS VR2:n Näytä ympäristö -tilan käyttöönotto

Läpikatselunäkymän avulla voit tarkastella oikeaa ympäristöäsi samalla, kun pidät VR2-laseja päässä.

Läpikatselunäkymä otetaan oletusarvoisesti käyttöön toimintonäppäimellä.

• Voit myös siirtyä läpikatselunäkymään PS VR2:n pika-asetusten kortin kautta ohjauskeskuksessa.

Toimintonäppäimen määrityksen muuttaminen

Toimintonäppäimen painallus siirtää virtuaalitodellisuuslasit läpikatselunäkymään, jossa voit tarkastella ympäristöäsi samalla, kun pidät virtuaalitodellisuuslaseja päässä.

Voit myös muuttaa toimintonäppäimen määritystä Asetukset-valikossa.

1. Käynnistä PS VR2, siirry aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Lisälaitteet > PlayStation VR2.
  2. Valitse Virtuaalitodellisuuslasit > Toimintonäppäimen määritys.
    Toimintonäppäimeen voi määrittää toiminnon Näytä ympäristö tai Mykistä mikrofoni.

Virtuaalitodellisuuslasien sammumisajan määrittäminen

Määritä, kuinka pian virta katkeaa PS VR2 -laseista automaattisesti, kun niitä ei käytetä. Ominaisuus on poissa käytöstä virtuaalitodellisuuspelin aikana.

1. Valitse aloitusnäytöstä Asetukset > Järjestelmä > Virransäästö.
  2. Valitse Aseta aika, jonka kuluttua PlayStation VR2 sammuu.

Asetus näkyy vain, kun PS VR2 on yhdistetty ja siihen on kytketty virta.

Tarvitsetko apua?

Ohjeita ja tukea PlayStation-tuotteille